kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 171 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 372. |
Előszó | 3 |
Fehérjék kémiája | 6 |
Fehérjék színreakciója | 6 |
Fehérjék kicsapása | 10 |
Fehérjék dialízise | 16 |
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása | 17 |
Fehérjék savanyú hidrolízise | 19 |
Aminócsoportok meghatározása formoltitrálással Sörensen szerint | 21 |
Nukleoptroteidek hidrolízise | 24 |
Fermentek | |
Keményítő hidrolízise | 26 |
A hőmérséklet befolyása a ferment aktivitásra | 29 |
Ferment specifitás | 31 |
pH befolyása a fermentek hatására | 33 |
Néhány ferment kvalitatív kimutatása biológiai anyagokban | 35 |
Az izomdehidrogengáz kvalitatív meghatározása | 39 |
A proteináz meghatározása Mett szerint | 40 |
Amiláz aktivitás meghatározása nyálban, vizeletben | 41 |
A vérkataláz kvantitatív meghatározása Bach és Zubkova szerint | 43 |
Lipáz kvantitatív meghatározása | 46 |
Az izoamilvajsavészter fermentatív szintézise | 47 |
Vitaminok | |
Az A-vitamin kimutatása | 49 |
Az A-vitamin kvantitatív meghatározása | 51 |
A karotin kvantitatív meghatározása Racsevszki szerint | 53 |
A C-vitamin kvalitatív meghatározása | 55 |
A C-vitamin kvantitatív meghatározása | 66 |
Lipidek anyagcseréje | |
Zsírok emésztése | 60 |
Acetontestek kimutatása a vizeletben | 63 |
A koleszterin kimutatása az agyban | 64 |
A lecitin kimutatása a tyúktojás sárgájában | 66 |
Szénhidrátanyagcsere | |
A keményítő hidrolízise pankreászamilázzal | 69 |
A cukor kvantitatív meghatározása a vérben Hagedorn-Jensen módszere szerint | 70 |
A cukor meghatározása a vérben cukorterhelésnél | 73 |
Inzulin befolyása a vércukor mennyiségére | 74 |
Az adrenalin hatása a vércukor mennyiségére | 76 |
Erjesztési kísérlet | 77 |
Glikolízis | 79 |
Fehérjeanyagcsere | |
Fehérjék emésztése pepszinnel | 84 |
A fehérjék emésztése tripszinnel | 84 |
Az erepszin hatása a peptonokra | 86 |
Biológiai folyadékok fehérjementesítése, a fehérje és maradék N meghatározása | 87 |
Az urea kvantitatív meghatározása vizeletben Borodin szerint | 93 |
A vizelet ammoniatartalmának kvantitatív meghatározása | 98 |
Kreatinin kimutatása | 100 |
Kreatin kimutatása az izomszövetben | 101 |
A kreatinin és kreatin kvantitatív kimutatása a vizeletben | 102 |
Húgysav | 106 |
A vér | |
Véralvadás | 109 |
A véralvadás sebességének meghatározása | 111 |
Az ozmotikus nyomás befolyása a vörösvértestekre | 112 |
Hemin-kristályok előállítása | 113 |
Guajak-próba | 114 |
Benzidin-próba | 114 |
Vérpigmentek spektruma | 115 |
Vérfoltok vizsgálata | 117 |
A hemoglobin mennyiségének meghatározása | 118 |
Kalcium meghatározása a szérumban | 119 |
A vér klór-tartalmának meghatározása | 121 |
Az epe | |
Epefestékek reakciói | 124 |
Epesavak reakciói | 125 |
Gyomornedv | |
A szabad sósav kimutatása | 127 |
Tejsav reakció | 128 |
Az összaciditás meghatározása | 130 |
A szabad sósav meghatározása | 130 |
A szabad sósav és az összaciditás együttes meghatározása | 131 |
A kötött sósav meghatározása | 131 |
Az összaciditás, szabad és kötött sósav együttes meghatározása | 132 |
Vér kimutatása gyomornedvben | 133 |
Epe kimutatása gyomornedvben | 133 |
Vizelet | |
A vizelet fajsúlyának meghatározása | 135 |
A vizelet színének vizsgálata | 136 |
A vizelet átlátszóságának vizsgálata | 136 |
A vizelet szagának vizsgálata | 136 |
A vizelet kémhatásának meghatározása | 137 |
Kvalitatív cukormeghatározás a vizeletben | 137 |
A cukor kvantitatív meghatározása | 139 |
Acetontestek reakciója | 141 |
Kvalitatív fehérjekimutatás vizeletben | 142 |
Kvantitatív fehérjemeghatározás | 143 |
Kvalitatív vérkimutatás a vizeletben | 144 |
Epefestékek reakciója a vizeletben | 145 |
Epesavak reakciója a vizeletben | 146 |
Urobilin kimutatása a vizeletben | 147 |
Indikán kimutatása a vizeletben | 148 |
A vizelet klinikai vizsgálata | 149 |
A vizeletüledék és konkrementum vizsgálata | 151 |
A tej | |
Umikov-reakció a női és tehéntej megkülönböztetésére | 154 |
A tej savanyúsági fokának meghatározása | 155 |
A tej fajsúlyának meghatározása | 156 |
A tejzsír kvantitatív meghatározása | 157 |
A tejfehérjék kvantitatív meghatározása | 158 |
Melléklet | |
Reagensek elkészítése | 160 |
Táblázatok | 165-171 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.