1.063.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Korszerű vegetárius szakácskönyv

580 húsnélküli recepttel és 420 étrendi összeállítással

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Novák Rudolf és Társa Orvosi Szakkönyvkereskedés és Tudományos Könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címoldalt Hajnal László rajzolta. Gyarmati és Bősz nyomda nyomása, Budapest. Plüss könyvkötői kötésben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szakácskönyvünk magyar kiadásának megjelenésekor örömmel állapítjuk meg azt, hogy Bircher-Benner felfogása az egészséges táplálkozásról mind orvosi, mind társadalmi körökben mennyire érvényesül. Az... Tovább

Előszó

Szakácskönyvünk magyar kiadásának megjelenésekor örömmel állapítjuk meg azt, hogy Bircher-Benner felfogása az egészséges táplálkozásról mind orvosi, mind társadalmi körökben mennyire érvényesül. Az ember tápszükséglete, egészségi állapotától függetlenül is fennáll. Minden embernek, akár egészséges, akár beteg, táplálkoznia kell, hogy életműködése és anyagcseréje épségben maradhasson. Ezt legjobban mutatja az, hogy a végtelen kis vitaminmennyiségek bevitele az idegközpontok működésének biztosításához mennyire fontos. A beteg embernél az étrend helyes összeállítása, a 3. idegrendszer, - ahogy Hansen (Lübeck) és Monakow (Zürich) nevezik, - vagyis a természetes gyógyító erőknek a központi idegrendszer felé való összpontosítása miatt, döntő jelentőséggel bír. A táplálékkal bevitt energiát az idegrendszer természetes gyógyító energiájával kell összhangba hozni, ha az egészséges és a beteg embernek a legjobb életfeltételeket akarjuk biztosítani. Bircher-Benner felfogását az egészséges táplálkozásról ennél az oknál fogva a századforduló igen nagy felfedezésének tekinthetjük. a nyerskoszt mint "idegtáplálék" abban az időben még teljesen új volt, ámbár a szabadban élő állatok milliói már a világfennállása óta csak nyers anyagokkal táplálkoztak. a táplálkozás tanába vágó legújabb kutatások sokkal közelebb jutottak a természet törvényeihez; a klinikák kapui megnyíltak a nyerskoszt előtt. az itt közölt recepteket négy évtizeden át a legnagyobb sikerrel próbáltuk ki, ez a siker a magyar nyelvre való lefordítást jogosulttá tette. Tegyék lehetővé, hogy a modern gyógykonyha a betegeknek nemcsak egészséges, de ízletes kosztot is nyujthasson! Vissza

Tartalom

Előszó a magyar kiadáshoz. Irta Dr. F. Bircher-Rey, a zürichi "Sanatorium Lebendige Kraft" és a "Volkssanatorium" vezető főorvosa3
Előszó. Irta Dr. M. Bircher-Benner5
A vitaminok12
Nyerssaláták és főzelékek17
Főtt főzelékekből készült saláták24
Zsírok28
Levesek29
Főzelékek42
Tejbensült (granatirozott) főzelékek60
Főzelékpuddingok65
Töltött főzelékfélék66
Tésztában sült és kirántott főzelékek72
Rizs, dara és más gabonafélék84
Gyúrt tészták92
Felfújtak99
Vajban sült tészták102
Sütőben sült tészták104
Felfújtformában sült pástétomok110
Metélt, pástétom és süteménytészták111
Túró114
Mártások115
Sandwich122
Fűszerek125
Édestészták129
Hideg levesek129
Befőttek131
Édes mártások135
Krémek137
Hideg pudding140
Cukrozott tejesételek143
Meleg puddingok144
Felfújtak147
Zsírban sült tészták151
Torták154
Tejszínhab162
Töltött sütemény és fánk163
Apró sütemények167
Hideg és meleg italok168
A "Bircher-Muesli"171
Bircher-féle salakkenyér175
Táblázat a kenyér alkatrészeinek egymáshoz való viszonyáról179
Étlapok180

B. Brupbacher-Bircher

B. Brupbacher-Bircher műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: B. Brupbacher-Bircher könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem