kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 261 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
Az üzemi ellátás létrejötte és fejlődése hazánkban | 5 |
Az üzemi ellátás szocialista jellege | 5 |
Az üzemélelmezéstől az üzemi vendéglátásig | 6 |
A fejlődés iránya | 8 |
Szervezet és ellenőrzés | 10 |
Az üzemi vendéglátás szervezete | 10 |
A Belkereskedelmi Minisztérium szakfelügyeleti jogköre | 10 |
Az ellenőrzést végző szervek és az ellenőrzés módja | 12 |
Működési és igénybevételi szabályok | 16 |
Mikor kell működési engedély | 16 |
Konyhák, éttermek és büfék tevékenységi köre | 17 |
Kapcsolat a szállító és az étkezést igénybevevő vállalattal | 19 |
A konyhai és éttermi moslék felhasználása | 22 |
A konyhai és éttermi kapacitás kihasználása | 23 |
Ki vehet részt üzemi étkezésben. Vállalati hozzájárulás | 24 |
Műszaki és technikai berendezés és üzemelés | 27 |
Általános beruházási és műszaki előírások | 27 |
Konyha | 29 |
Előkészítő helyiségek | 35 |
A raktárak fajtái | 35 |
Egyéb üzemi tevékenységek | 36 |
Építészeti követelmények a konyháknál | 48 |
Étterem kialakítása | 50 |
Fontosabb gépek és kezelésük | 56 |
Karbantartás | 72 |
Fogyóeszközök | 81 |
Munkavédelem és balesetelhárítás | 87 |
Áruforgalom | 89 |
Áruforgalmi tervezés | 89 |
Az árubeszerzés legfontosabb irányelvei | 90 |
Élelmiszerek és italáruk beszerzési forrásai, a szállító vállalatok árkialakítása és szállítási feltételei | 92 |
Helyi árualap | 95 |
Az áru mennyiségi és minőségi átvételének módja | 96 |
Raktározás | 97 |
Értékesítés | 108 |
Étrend és étlap összeállítás | 108 |
Anyagkivetés és kalkuláció | 126 |
Éttermi munka | 130 |
Üzemi büfé | 134 |
Az üzemi vendéglátás egészségügye | 138 |
Az üzletvezető feladatai az egészségügyi szabályok megtartásában | 138 |
Az üzemi vendéglátásban dolgozókra vonatkozó szabályok | 139 |
Helyiség, tárgyak és anyagok tisztántartása | 141 |
Ételminta eltevés. Eljárás ételmérgezésnél | 151 |
Éttermi és konyhai dolgozók szakképesítése, bér és létszám kérdései, valamint szociális juttatásai | 153 |
Szakképesítési előírások | 153 |
Bérezés, valamint szakképesítés, létszám a konyhán és étteremben | 156 |
Térítés nélküli és kedvezményes étkezés | 160 |
Védőöltözet és munkaruha | 164 |
Védőétel és védőital | 167 |
Az óvórendszabályok kötelező alkalmazása | 168 |
Az üzemi vendéglátó vállalatok konyháinak és egyéb üzemeinek, valamit a saját kezelésű konyhák ügyvitele | 169 |
Az üzemi vendéglátó vállalatok egységeinek elszámolási rendje | 169 |
Az üzemi vendéglátó vállalatok elszámolási rendjének vázlata | 169 |
Az üzemi vendéglátó vállalatok egységeinek bizonylatai és konyháinak elszámolási rendje | 170 |
A szállítók bizonylatai | 170 |
Átvételi (ellenőrző) bélyegek használata | 173 |
Vállalaton belüli áruforgalom bizonylata (szállítólevelek) | 174 |
A vevő-vállalatok étkezései (adag) megrendelése) | 176 |
Az előfizetéses étkezések anyagfelhasználásának elszámolása | 179 |
Az étlap szerinti étkezések anyagfelhasználásának elszámolása | 182 |
Az étlap szerinti ételek értékesítésének elszámolása (bevétel és adag elszámolás) | 185 |
A konyhák egyéb készletcsökkentéseinek bizonylata | 188 |
Az üzemi konyhák áru és göngyölet (raktári) készleteinek nyilvántartása | 189 |
A konyhák raktári készleteinek nyilvántartása | 192 |
Előfizetéses étkezések normafigyelése és adagelszámolása | 193 |
Az üzemi büfék ügyvitele és elszámolási rendje | 196 |
Központi termelő üzemek elszámolása | 200 |
Nagyüzemi rendszerben szervezett termelő üzemek elszámolása | 201 |
A termelés (termelő részleg) elszámolása | 202 |
Készáru raktár elszámolása | 204 |
Középüzemek (termelőüzemek) elszámolása | 205 |
Kisüzemi formában szervezett termelőüzemek elszámolása | 207 |
A termelőüzemek gazdálkodásának (anyagfelhasználásának) ellenőrzése | 207 |
Központi áru- és göngyölegraktárak elszámolása | 208 |
Sajátkezelésű konyhák elszámolási rendje | 210 |
Általános tudnivalók | 210 |
A sajátkezelésű konyhák nyilvántartásának, elszámolásának vázlatos menete | 211 |
A raktári anyagszámlalapok nyilvántartásának és vezetésének módja | 211 |
Az anyagfelhasználás elszámolása | 215 |
Az anyagfelhasználások összesítése és az étkezési nromák betartásának ellenőrzése | 220 |
Az anyagok és göngyölegek értékforgalmi gyűjtője | 221 |
Az étkezők nyilvántartása | 223 |
A havi zárás, illetve a zárókimutatás elkészítése | 224 |
A társadalmi tulajdon és a vendégek védelme | 225 |
A társadalmi tulajdon védelmének általános szabályai | 225 |
Káreseti jegyzőkönyv felvétele | 227 |
Kártérítési felelősség a Munka Törvénykönyve alapján | 228 |
A leltárhiány miatti felelősség | 231 |
A vendégek védelme az üzemi vendéglátás során | 240 |
Az üzemi konyhák működését közvetlenül érintő fontosabb jogszabályok | 244 |
A Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány 2.034/1960 (V. 25.) számú határozata a belkereskedelmi miniszter szakfelügyeletéről (Kivonatos közlés) | 244 |
A bel- és külkereskedelmi miniszter 1719(15) 1954. BTM. számú utasítása az üzemi étkeztetés és a vállalati hozzájárulás szabályozásáról | 246 |
A belkereskedelmi miniszter 109/1960. (K. É. 46.) Bk. M. számú utasítása az állami vendéglátóipariban használt étkezési utalványok beszüntetéséről | 249 |
A belkereskedelmi miniszter 24/1957. (K. É. 12.) Bk. M. számú utasítása a társadalmi szervek helyiségeinek és létesítményeinek vendéglátóipari ellátásáról | 249 |
Az egészségügyi miniszter 5/1960. (VII. 27.) Eü. M. számú rendelete az ételmérgezés esetén követendő eljárásról | 251 |
A Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány 58/1958. (XI. 13.) számú rendelete a kereskedelmi dolgozók leltárhiányért fennálló anyagi felelősségéről | 253 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.