A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
Előszó
Hosszú ideig számomra is csupán annyit jelentett a táplálkozás, amennyit az emberek többségének: a létfenntartáshoz szükséges eszközt. Mindössze két egyszerű szabályhoz tartottam magam:...
Tovább
Előszó
Előszó
Hosszú ideig számomra is csupán annyit jelentett a táplálkozás, amennyit az emberek többségének: a létfenntartáshoz szükséges eszközt. Mindössze két egyszerű szabályhoz tartottam magam: akkor ettem, amikor éhes voltam és azt, ami ízlett. Bár biológiai tanulmányaim során átfogó szaktudásra tettem szert az ember genetikájáról és biokémiájáról, ennek semmiféle következménye nem volt a táplálkozási szokásaimra nézve.
Ez akkor változott meg, amikor a heidelbergi Rákkutató Központban végzett kutatómunkám során felfedeztem a TKTLl-gént. Az addig ismeretlen gén nem csupán a rákterápiában kecsegtetett hatalmas előrelépéssel, hanem egyúttal azt is jelentette, hogy sok kétségbeesett rákos páciens olyan lehetőséghez jut, amelynek révén maga is aktívan felléphet betegsége ellen. Ehhez pedig csupán annyi szükséges, hogy táplálkozási szokásait tudatosan megváltoztassa és csökkentse étrendje szénhidráttartalmát. A táplálkozás összetett kölcsönhatás az ember biokémiája, genetikája és az egyes táplálékösszetevők között. Minden egyes falattal sok ezernyi, milliónyi különböző molekulát juttatunk a testünkbe. Enzimjeink segítségével azután megkíséreljük ezeket olyan molekulákká lebontani és átalakítani, amelyekre az élethez szükségünk van. Az emésztéshez és az anyagcseréhez szükséges enzimeket és szabályozó mechanizmusokat a DNS tárolja információs egységek formájában. Ez leegyszerűsítve annyit jelent,
hogy génjeinket naponta molekulák sokaságával bombázzuk, miközben csak reménykedhetünk abban, hogy ezek összhangban vannak génkészletünkkel.
Annak ellenére, hogy szervezetünk a táplálékok molekuláit a biokémia és a genetika szabályszerűségei alapján dolgozza fel, egyelőre alárendelt szerepet töltenek be a táplálkozástudományban. Ez a magyarázata annak, hogy jóllehet számos szabályt állítottak fel az egészséges táplálkozásra vonatkozóan, ezek tudományosan nem igazolhatóak, és nem is hozzák meg a kívánt hatást. A TKTLl-gén felfedezése és a vele összefüggő, addig ismeretlen anyagcsereútvonal teremtette meg azt a tudományos alapot, amely segít az ember tápláléka, biokémiája és genetikája közötti kölcsönhatás megértésében. Ebből kiindulva egyszerű választ adhatunk társadalmunk szorongató egészségügyi problémáira: a modern ipari társadalmak emberének vissza kell térnie ahhoz a táplálkozáshoz és életmódhoz, amely összhangban van biokémiájával és genetikájával. Hiszen csak a fajunknak megfelelő táplálkozás, illetve az aktivitás és a pihenés megfelelő ritmusa teszi lehetővé, hogy legyőzzünk olyan civilizációs betegségeket, mint a diabétesz, az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint természetesen a rák. Vállalja ön is a felelősséget egészségéért! Sok sikert és minden jót kívánok,
Johannes R Coy
Vissza
Fülszöveg
Aktívan a rák ellen
Dr. Johannes F. Coy a TKTLl-gén felfedezője. Felismerte, hogy nem a rákos sejt eredete vagy elhelyezkedése az, ami döntően befolyásolja, hogy mennyire rosszindulatú egy daganat, hanem a sejt anyagcseréjének típusa. Megfelelő táplálkozással befolyásolhatjuk ezt az alapvető fontosságú tényezőt.
Az új rákellenes táplálkozás lényege, hogy ha megvonjuk az agresszív rákos sejtek táplálékát, megakadályozhatjuk további terjedésüket. Ez a táplálkozási forma egyúttal sok más anyagcsere-betegségtől, például a diabétesztől, az AJzheimer-kórtól, valamint a szív- és érrendszeri betegségektől is megvéd.
>- Több mint száz egészséges reggeli-, ebéd- és vacsoraötlet, édes és sós finomságok, desszertek, rágcsálnivalók. Négyhetes étrendjavaslat.
>- IVliért olyan fontos a testmozgás, és milyen sporttal léphet fel a leghatékonyabban a rák ellen?
>- Milyen módszerekkel erősítheti a leghatékonyabban a testét, és mit tehet a lelki egyensúlyáért?
>- Egyszerű és könnyen használható...
Tovább
Fülszöveg
Aktívan a rák ellen
Dr. Johannes F. Coy a TKTLl-gén felfedezője. Felismerte, hogy nem a rákos sejt eredete vagy elhelyezkedése az, ami döntően befolyásolja, hogy mennyire rosszindulatú egy daganat, hanem a sejt anyagcseréjének típusa. Megfelelő táplálkozással befolyásolhatjuk ezt az alapvető fontosságú tényezőt.
Az új rákellenes táplálkozás lényege, hogy ha megvonjuk az agresszív rákos sejtek táplálékát, megakadályozhatjuk további terjedésüket. Ez a táplálkozási forma egyúttal sok más anyagcsere-betegségtől, például a diabétesztől, az AJzheimer-kórtól, valamint a szív- és érrendszeri betegségektől is megvéd.
>- Több mint száz egészséges reggeli-, ebéd- és vacsoraötlet, édes és sós finomságok, desszertek, rágcsálnivalók. Négyhetes étrendjavaslat.
>- IVliért olyan fontos a testmozgás, és milyen sporttal léphet fel a leghatékonyabban a rák ellen?
>- Milyen módszerekkel erősítheti a leghatékonyabban a testét, és mit tehet a lelki egyensúlyáért?
>- Egyszerű és könnyen használható lista az élelmiszerekről és alapanyagokról, melyek a legkedvezőbbek az ön egészsége szempontjából.
Vissza
Tartalom
A RÁK DIAGNÓZISA NEM VÉGLEGES ÍTÉLET 9
A TUDÁS SEGÍT
A GYÓGYÍTÁSBAN 10
Természetes eszközökkel
az öregedés ellen 11
• A tökéletes szervezés 11
Az élet könyve 12
• Kódolt élet 12
• Mutációk okozzák
a daganatos sejt képződését 13
• A daganat még nem egyelő a rákkal 14
• Amikor a helyzet komolyra fordul 15
Miért lesz valaki rákos? 16
• Újfajta oknyomozás 16
ATKTLl-anyagcsere felfedezése 17
• Tudományos elismerés 17
• A TKTLl és a különböző daganattípusok 18
• Dr. lohannes F. Coy a felfedezéséről:
a rákos sejt TKTLl anyagcseréje 20
A RÁKOS SEJTANYAGCSERÉJE . . 24
Oxigén tölti fel az atmoszférát 24
• Kevert forma keletkezik 25
• Az oxigén maga az élet 25
• i:o a glükóz javára 27
A rákos sejtek is erjesztenek 27
• Ottó Heinrich Warburg tézise 27
• Nem minden erjedés egyforma 28
• Az erjesztő rákos sejtek oxigén nélkül is képesek növekedni 28
Védelem a rákos sejtnek 29
• A tejsav roncsolja a sejtek közti kapcsolatot 30
• Áttétképződés 30
mmimmMmMmwm
Az erjedéses anyagcsere
gátolja a rák terápiáját 30
• Mire hat a sugárkezelés? 31
• Rezisztencia
a kemoterápiával szemben 32
Az agresszió motorja a cukor 32
• Új terápiás kiindulópont 33
CUKOR, A RÁKOS SEjTEK FŐ TÁPLÁLÉKA 34
Az energiahordozó glükóz 34
• A glükóz szállítása
az emberi szervezetben 35
Cukor: méreg és gyógyszer 35
• „A mennyiség teszi a mérget" 36
A szervezet
energiaháztartása 37
• Zsírégetés mint vésztartalék 37
• A szívműködés független
a cukortól 38
• Rák az állatvilágban 40
Különleges eset: az ember 41
• Veszélyforrás a rejtett cukor 41
• Már az őskorban is létezett a rák? . 42
Betegre esszük magunkat 42
• A táplálkozás szerepe 43
• így előzhetjük meg a rákot 44
A RÁKELLENES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI
VÉDI AZ EGÉSZSÉGÜNKET A MODERN TÁPLÁLKOZÁS? 48
A kényelmesség átka 49
• Állítsa helyre az egyensúlyt! 49
• Kevesebb energiára
van szükségünk 50
A táplálkozás több puszta táplálékfelvételnél 50
• Tényleg beteggé tehet a táplálék? . 50
• A vadásztól a földművesig 51
• Változások az étrendben 52
• A szénhidrátok nem tesznek jót
a beleknek 54
• Katrin B. az életéről,
a mellrákról mesél és arról,
ami utána következik 56
A GLÜKÓZ MÉREG A SEJT-STRUKTÚRÁK SZÁMÁRA 60
A cukor az egészséges sejteket is roncsolja 61
• Következmények a sejtek szintjén . 62
• Cukor, a boldogságdrog 63
• Keményítő: csupán a cukor
egyik megjelenési formája 63
• Vielfachzucker Inulin 65
• Zweifachzucker 66
• Példa a poliszaharldra: Inulin 65
• DIszaharldok 66
Édesítőszerek, cukorhelyettesítők és gyümölcscukrok 67
• Természetes édesítőszerek 68
• Cukorhelyettesítők 68
• Egészséges édesség:a gyümölcsökből? 68
A cukor felvétele a vérbe 69
• Az elkészítés módján is múlik 69
• Stabil vércukorérték 69
• A böjt csodája 70
A ZSÍR VALÓSÁGOS ÉLETELIXÍR 72
Életfontosságú zsírsavak 73
• Omega-3 zsírsavak, egészséges olajok a természetből 73
• Omega-3 zsírsavak a húsban 74
• Omega-6 zsírsavak 76
• A keverési arányon múlik 76
Ipari olajok 77
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS OSZLOPAI 78
Változtasson táplálkozásán 79
• A rákos sejtek cukrot követelnek 80
• Tejsavas erjedéssel készülő élelmiszerek 82
• Vitaminok, ásványi anyagok
és társaik 82
• Italok 85
Rákellenes gyógyszer a természetből 87
• Káposztafélék: több, mint zöldség. 87
• Paradicsom: a vörös minióriás. 88
• Hagymával, fokhagymával
a „rák-vámpír" ellen 88
• Citrusfélék-
nem csak C-vitamin-források 88
• Friss bogyók: ömlesztett egészség. 89
• Étcsokoládé:
az egészséges nassolnivaló 89
• Kurkuma: több, mint fűszer 90
• Zöld tea: nagy tudású ital 90
• Másodlagos növényi hatóanyagok. 91
• A táplálkozás megváltoztatásának hatása a prosztatarákra.
Günter G. beszámolója 92
A LÉLEK IS SEGÍT A GYÓGYULÁSBAN 94
Nyomasztó diagnózis 94
• Újra és újra reményt meríteni 95
Vége a stressznek! 95
• A stressz segíthet a túlélésben 96
• A cselekvés segít! 96
így javíthatja a lelkiállapotát 97
• Pszichoonkológia -
hozzáértő támogatás 97
• Komplementer medicina 98
• Aktív pihenés 103
• Dr. Thomas Rau tapasztalatai
az új rákellenes diétával a klinikai mindennapok során 106
AKTÍVAN A RÁK ELLEN 108
A sport hatékonyabb,
mint némelyik gyógyszer 109
• Az adrenalin véd a ráktól 109
• A mozgás aktiválja
a mitokondriumokat 110
• Hangulatjavító sport 111
Az edzés előnyei 111
• Rendszeres, átgondolt edzések 111
• Egyesület nélkül is mozgásban. . . 112
• Szedje össze magát! 112
• Sport közvetlenül
a rákkezelések után? 112
Méretre szabott sport
különböző ráktípusoknál 114
• Vastagbélrák 115
• Mellrák 116
• Tüdőrák 117
• Ez segít a rák elleni küzdelemben 118
ATEGESZSEGES RÁKELLENES KONYHA 121
Az egészség a konyhában
kezdődik 134
A tartalom a lényeg 134
• Gabona és gabonából készült termékek 134
• Fehérjében gazdag rostmix 135
• Fehérjekenyér 137
• Fehérjetészta 137
• Cukor és társai 137
• Speciális növényiolaj-keverék . 139
• Laktátitalok 140
Az sem mindegy, hogyan készül----141
• Sosem válik unalmassá 142
• Táplálkozási tippek útközben----142
REGGELIZZEN, KEZDJE LENDÜLETTEL A NAPOT!____144
EBÉD, TÖLTSÜK FEL ENERGIARAKTÁRAINKAT! 152
VACSORA: KÖNNYED ÉLVEZETEK
168
EXTRÁK: KÉNYEZTETŐ FINOMSÁGOK 184
TÁPLÁLKOZÁS
A DR. COY-ELV ALAPJÁN____122
Egye magát egészségesre! 123
• Az alapok 123
Táblázat: rákellenes táplálkozás jelzőlámpaelven 125
Függelék
• Szakkifejezések magyarázata 196
• Receptmutató 198
• Négyhetes étrend (a belső borítón)
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.