1.056.217

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az optimális informáltság és feltételei, információs rendszerek 1984/1.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szervező Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím: Módszertani kiadvány
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-02-3004-6
Megjegyzés: Megjelent 280 példányban. A címlapon 1983-as évszám látható.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A népgazdaság ágazatai közül a mezőgazdaság és az élelmiszeripar azok közé az ágazatok közé tartozik, amelyek közötti kapcsolat, együttműködés, az összehangolt, közös tevékenység; a belföldi és a... Tovább

Előszó

A népgazdaság ágazatai közül a mezőgazdaság és az élelmiszeripar azok közé az ágazatok közé tartozik, amelyek közötti kapcsolat, együttműködés, az összehangolt, közös tevékenység; a belföldi és a nemzetközi közérdeklődés, a közvélemény és általában az egész emberiség mindennapi tevékenységében - ösztönösen vagy tudatosan - a középpontban van. Közhelynek számító ma már az a mondás, hogy "nem azért élünk, hogy együnk, de azért eszünk, hogy éljünk." A világon milliók foglalkoznak azzal a problémával, mit, hogyan, miért.mennyit és miből ehetünk.
A történelem során nálunk Magyarországon is, a szocialista társadalmi viszonyok teremtették meg első ízben annak feltételét, hogy a kórdós társadalmi szinten már régen nem úgy vetődik fel, van-e mit ennünk vagy sem, hanem inkább úgy, hogy az ember egészséges fizikai és szellemi fejlődéséhez milyen módon kell helyesen táplálkoznia, és a különböző munkatevékenységgel elfoglalt embernek, milyen táplálkozási normákat kell betartani ahhoz, hogy maga és környezete számára optimális életfeltételeket teremtsen. Persze ki kell mondani azt is, hogy az ilyen életforma megteremtésének egyelőre inkább csak a tudományos feltételei vannak meg. Az emberek többsége, amikor táplálkozik, nem igen számol azzal, mennyi az általa elfogyasztott táplálék joule értéke; mennyi szénhidrát, zsír, vitamin, különböző nyomelem van az elfogyasztott ételekben. Elsősorban azzal törődik, hogy amit elfogyasztott, megfelel-e a hagyományos és általában egyéni ízlésének, hogy az ínyenc, csemege vagy éppen szakácsmesteri remekmű, vagy csak olyan egyszerű eledel vagy ital, amelynek megvásárlása vagy elkészítése jövedelmével összhangban van-e vagy sem. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 5
I. Az optimális informáltság biztosításának problémái, módja és feltételei 9
1. Információhiány vagy dömping? Okok és okozatok 11
2. Az információs és tanácsadó tevékenység összefüggése 16
3. Milyen információkra van szükségük a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban dolgozó vezetőknek? 21
4. Ágazati információs modell Magyarországon a dohányiparban 24
II. Hazai és nemzetközi információs rendszerek 29
1. Magyarország főbb dokumentációs könyvtári és információs szervezetei és működésük 31
2. A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar országos fel adatkörű szervezete - az AGROIMFORM 45
3. Az UNISIST rendszer és tevékenysége 51
4. A KGST országok Nemzetközi Tudományos és Műszaki Információs rendszere 54
5. Egyedi, egyéni információs igényeket kielégítő folyamatos szolgálat 60
6. A VINITI /össz-Szövetségi Tudományos és Műszaki Információs Központ/ tevékenysége és működése 65
7. Hazai on-line kapcsolódás nemzetközi információs hálózatokhoz, vágyálom vagy realitás 74
8. Nemzetközi és nemzeti információs rendszerek és szervezetek rövidítései és fő célok 88
III. Rövidített ETO modell kisebb mezőgazdasági és élelmiszeripari szervezetek könyvtárai részére 97
FELHASZNÁLT IRODALOM 139

Dr. Vilusz László

Dr. Vilusz László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Vilusz László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az optimális informáltság és feltételei, információs rendszerek 1984/1. Az optimális informáltság és feltételei, információs rendszerek 1984/1. Az optimális informáltság és feltételei, információs rendszerek 1984/1.

A gerinc enyhén kopott, a borítón tulajdonosi bejegyzés látható.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba