1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ízek útján

Gasztronómiai utazás az olasz Friuliban

Szerző
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 280 oldal
Sorozatcím: Nagyszerű borok-Nagyszerű séfek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 27 cm
ISBN: 963-369-418-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Filiputti barátunk nagy mesemondó, történeteit mélyen áthatja a szülőföldje iránt érzett határtalan szeretet, felfedi előttünk e táj legrejtettebb titkait, útleírásai pedig valósággal rabul ejtik a kíváncsi olvasót. Szenvedélyes történeteit ugyanakkor a leghitelesebb tudományos tényekkel fűszerezi, zseniálisan elegyítve egymással a lírai hangvételű szövegrészeket és a legpontosabb étkezési és borászati leírásokat. Mindez hihetetlenül izgalmas utazást ígér az olvasónak, amelynek mérföldköveit a tájék legismertebb és legjellegzetesebb vendéglői jelentik, ahol a tulajdonosok megfeledkezve az egymás iránt érzett szakmai féltékenységükről és a rivalizálásról, közösen vettek részt a nagy vállalkozásban, hogy saját kreativitásukat bevetve megismertessék a világot egy különleges konyhaművészet fenséges ízeivel és történetével. Minden bizonnyal igaz, hogy az ízek világában a látvány is kiemelkedően fontos szerepet -játszik, erről Stefano Scatá csodálatos fotói tanúskodnak, aki a recepteket... Tovább

Fülszöveg

Filiputti barátunk nagy mesemondó, történeteit mélyen áthatja a szülőföldje iránt érzett határtalan szeretet, felfedi előttünk e táj legrejtettebb titkait, útleírásai pedig valósággal rabul ejtik a kíváncsi olvasót. Szenvedélyes történeteit ugyanakkor a leghitelesebb tudományos tényekkel fűszerezi, zseniálisan elegyítve egymással a lírai hangvételű szövegrészeket és a legpontosabb étkezési és borászati leírásokat. Mindez hihetetlenül izgalmas utazást ígér az olvasónak, amelynek mérföldköveit a tájék legismertebb és legjellegzetesebb vendéglői jelentik, ahol a tulajdonosok megfeledkezve az egymás iránt érzett szakmai féltékenységükről és a rivalizálásról, közösen vettek részt a nagy vállalkozásban, hogy saját kreativitásukat bevetve megismertessék a világot egy különleges konyhaművészet fenséges ízeivel és történetével. Minden bizonnyal igaz, hogy az ízek világában a látvány is kiemelkedően fontos szerepet -játszik, erről Stefano Scatá csodálatos fotói tanúskodnak, aki a recepteket kísérő képekről gondoskodott. V csodálatos körkép, amelyet a szerző ajándékoz nekünk, úgy mutatja be Friuli Venezia Giuliát mint a gasztronómia világában, önmagában is helytálló, fejlődő, egyedi tájegységet, amely ugyanakkor mélyen magába szívja az elmúlt korok hagyomány- és értékteremtő levegőjét, olyan jelentős személyek emlékeiből táplálkozva, mint Cianni Cosetti és Isi Benini, akik első számú inspirátorai annak a jelenségnek, amit ma a bor- és konyhaművészet reneszánszának nevezünk. Receptek és híres vendéglátók bőségtálai, és főként a helyi ízek, fűszerek, halak, húsok, sajtok, méz, olaj, grappa, liba, kacsa, disznó, borok és még egy sor fenséges hozzávaló sejtett legyőzni azt az általános hiedelmet, hogy az itteni konyha egy szegény tájegység szegény konyhája. Mindemellett, ahogy azt Turoldo atya tanítja, az efféle szegénység sok szenvedés, de ugyanakkor különleges értékek és kultúrák bölcsője is. Ezt Walter Filiputti könyve is bizonyítja. Vissza

Tartalom

Drága Carnia 7
A cramárok hazája
Alla Pace 15
Csalános cjalsons füstölt túróval 16
Ropogós gombócok saurisi speckkel töltve 18
Göngyölt vesepecsenye saurisi szalonnával 19
Carnia 26
Rókagombás pirítós Tocai borral 28
Szárnyasleves gombával és gesztenyével 29
Carniai fűszeres őzkaraj puliszkával 30
Magredi és a carniai Elő-Alpok 33
A szőlőtőkék, borok és források világa
La Primula 34
Felfújt tökkel, Montasio sajttal és sült szalonnával 35
Gesztenyés tortelli vadkacsaraguval 35
Kávékrém fehércsokoládé-hártyával 38
A kastélyok útja és San Daniele 53
A dombos Friuli, édes régmúlt földek vidéke
La Taverna 56
Libamáj terrin szarvasgombával, brióssal és tökbefőttel 57
Dupla csokoládélevél pisztáciakrémmel és erdei gyümölccsel 58
Kacsamell piros gyümölcsökkel 60
Lá di Petrós 65
Galamb terrin (galamb tölteléktálon) hízott libamájjal és szilvával 67
Fűszeres, mezei füves cukorkák 68
Kicsontozott fürjecskék 68
Udine, Friuli szíve 75
Tiepolo városa
Vitello d'oro 78
Natúr polip nagy szemű babkrémmel, paradicsommal és bazsalikommal 80
Tőkehal (Baccalá) leveles tésztában 81
Ízesített, fűszerezett alma és szilvafagylalt 82
Lá di Moret 83
Nyitott ravioli a tarsolyrák egy típusával (granzeolával) és friss Montasio sajttal 85
Rombuszhal karamellizált vöröshagymával, rákkal (gamberi) és krumplival 86
Nyúlgerinc spárgapáslétommal, Montasio sajtlevelekben 87
Agli Amici 90
Mazzancolle (rákfajta) 4 fajta állagú tökkel 92
Medvehagymaleves, leforrázott capesanték és kenyérchips 94
Gesztenvekrém Ramandol-sörbettel 94
Al Grop 97
Burgonyaszívek spárgával 99
Spárga metélt tésztával és „cais" 100
Tazzelenghe borral leöntött blecs 100
Az elbűvölő polenta 103
„.. ,jaj annak, aki valami rosszat mer mondani rólad..."
Da Nando 110
Kukoricakása Montasio sajttal és füstölt túróval 110
Gyöngytyúkmell kenyérhéjban 112
Kukoricás keksz v. kétszersült 114
Da Toni 118
Bazsalikomos leves 120
Kapros, spárgás rizottó 120
Illatos liba csípős tormával, fügés mostradával 122
A rosazzói apátság árnyékában 127
A bencés rend nyomdokain
Campiello 128
Sárga uszonyú tonhaltartár 128
Hazai scampis (rákos) „Buzara" 130
Szalonnával megtűzdelt ördöghal illatos füvekkel 132
Ahol a Natisone folyó kanyarog 147
A gubane, a stuki és a mezők
Sale e Pepe 154
Tarkababkrém és árpagyöngy 155
Hajdinapolenta érett, sózott ricottával, Seuka almával és tormával 157
Egy pohárnyi hó 158
Cormóns 167
Collir fővárosa
La Subida 168
Canario cikória Sant'Andreából, almával és tormával 168
Szilvás gnocchi 171
In tecia sült borjúlábszár burgonyával 172
Gradisca d'Isonzo 191
A Habsburgok egykori megyéje
Al Ponté 192
Cukkinibonbonok saurisi speckkel 193
Friuli sajtos tortelli Pignolo bormártással és pirított mandulával 194
Mandulatulipán Picolit boros zabaglionéval 196
Devetak 201
Omlettrétes Samatorza sajttal és zöldfűszerekkel 203
Sguazeto pörccel és burgonyával, mlinzisziromban tálalva 205
Korpás Kraski bleki supetával (házi csirkeragu) 205
Grado 207
Sziget tenger és lagúna közt
All'Androna 208
Tagliolini granzoporóval 208
Babérlevéllel ízesített angolnatekercs 210
Boreto de pexe misto (vegyes hal) 212
Marano Lagunare 223
Kék hal és fütyülő réce
Al Paradiso 227
Formában sütött fodorkel fondüvel 229
Csigák és egértövis 230
Kacsa középkori módra 231
Al Ferarut 235
Királyrák paradicsomos mousse-val és birsalmás lilakáposztával 237
Rombuszhal-tekercs gyümölcshéjban, ajókával, ánizsgyökér-pürével, vékony rúdkenyérrel 238
Csokoládécseppek gyömbéres vaníliaöntettel 238
Trieste 241
Az elbűvölő kavalkád városa
Al Lido 251
Halleves dalmát módra 251
Fogassal töltött ravioli rákkal, buzarában 255
Halas "pasticcio" 255
Friuli Venezia Giulia 260
A nagy borok mozaikja

Walter Filiputti

Walter Filiputti műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Walter Filiputti könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem