1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ízek harmóniája

Ételek és borok párosításának művészete és tudománya

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Alinea Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-9659-74-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc, a tölgyfa hordó és a grillezett vörös húsok, a kakukkfű és a bárány vagy a rozmaring és a muskotály között? A neves szakácsoknak - köztük Ferran Adriának, az elBulli legendás séfjének - dolgozó szerző húsz esztendeje szenvedélyesen kutatja az élelmiszereket alkotó összetevők és a borok közötti kapcsolatot, és most a könyvében megmutatja a harmóniateremtés kulcsát az olvasóknak is.

Tartalom

8 Juli Soler és Ferran Adria az elBulli étteremből
11 Előszó - dr. Richard Béliveau
12 Köszönetnyilvánítás
14 A szerző bevezetője
BEVEZETŐ FEJEZETEK
19 Kulináris forradalom
A molekuláris harmónia és borismeret nyomdokain
23 Molekuláris harmónia és borismeret
Új, harmonikus tudomány születése a konyhaművészet, a borok, valamint a borok és ételek harmóniájának szolgálatában
29 elBulli
Utazás a „világ legjobb éttermének" világában
35 Aromák és zamatok
Az aromák alapvető szerepe az ételek, borok és italok ízének felismerésében és élvezetében
HARMONIKUS FEJEZETEK ÉLELMISZEREKRŐL ÉS BOROKRÓL
43 Menta és sauvignon blanc
Nyissunk ajtót az ánizsos ízű élelmiszerek és borok világába
57 Szotolon
Molekulalánc a sárga borok, a curry, a juhar, a sauternes és társaik között
65 Fino és oloroso
A sherryk fátyolos aromája
77 Tölgyfa és barrik hordó
Az aromák mestere és az ízfokozó
87 Marhahús
A tartástól az elkészítésig
95 Fűszeres tramini, gyömbér, licsi, scheurebe
Molekuláris családregények
105 Ananász és eper
Egy különös találkozás
111 Szegfűszeg
A barrik hordó fűszere
121 Rozmaring
Egy igazi déli... elzászi jegyekkel!
131 Sáfrány
A fűszerek királynője
141 Gyömbér
Egy csábító rendkívüli vonzerővel
149 Juharszirup
A québeci aroma
159 Sajtok
Aromák nyomdokain
169 Fahéj
A forró és érzéki fűszer
177 Kapszaicin
A csípős paprikák „tűzmolekulája"
187 „Hideg íz"
Alma és más frissítő élelmiszerek
197 Harmóniakísérletek és molekuláris borismeret
Életharmóniák és molekuláris kóstoló
212 Ajánlott magyar borok
214 Irodalomjegyzék

Francois Chartier

Francois Chartier műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Francois Chartier könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem