1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az italok ajánlása és értékesítése

Szerző
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím: A vendéglátás kérdései
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-637-021-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákat, illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető7
Az italfelszolgálás eszközei9
Poharak9
Egyszerű poharak9
Különleges poharak10
Italkeverés és kiszolgálás eszközei16
Söntés - kármentő - italpult29
Éttermi italkocsik, hűtőládák és felszentelésük32
A bárpult és felszerelése35
Italok49
Aperitifek49
Hazai, külföldi aperitifek és felszolgálásuk50
Sörök51
Hazai sörfajták52
Nevesebb külföldi sörök53
Sörök kezelése és felszolgálása54
Borok55
Borfajták55
Borminősítés és borjellemzők57
Magyarországon termelt szőlőfajtákból készített borok általános jellemzői61
Magyarország borvidékei és azok természetes borai63
Hazai és külföldi likőrborok82
Hazai és külföldi szénsavas borok87
Borok és pezsgők felszolgálása93
Égetett szeszesitalok94
Égetett szeszesitalok leggyakrabban felhasznált nyersanyagai94
Hazai és külföldi pálinkák és rumok96
Hazai és külföldi borpárlatok98
A whisky102
Hazai és külföldi likőrök103
Az égetett szeszesitalok felszolgálása106
Kevert italok107
Kevert ital készítésének néhány alapszabálya109
Egyes kevert italok készítése és felszolgálása110
Italok elnevezése a felszolgálás módja szerint126
Alkoholmentes italok126
A tej és tejitalok127
A feketekávé127
A kakaó128
A tea128
Alkoholmentes üdítőitalok129
Az italajánlás általános szempontjai131
Az egyes ételekhez ajánlható italok131
Hideg előételekhez131
Levesekhez132
Meleg előételekhez132
Halételekhez133
Borjúhúshoz133
Marhahúshoz133
Sertéshúshoz134
Bárányhúshoz134
Ürühúshoz134
Fehérhúsú házi szárnyashoz134
Barnahúsú házi szárnyashoz134
Vadhúshoz és vadszárnyashoz134
Melegkonyhai tésztákhoz134
Cukrászsüteményekhez135
Gyümölcsökhöz135
Sajtokhoz135
Az alkalom szerinti ételkínálat általános szempontjai135
Az étvágygerjesztő italok - aperitifek136
Az étrendhez illő italok138
Fogadásokon kínálható italok141
Koktélpartikon kínálható italok142
Délutáni programok italai144
Éjszakai programok italai145
Borkóstolók italsora145
Szabadban rendezett étkezések italai146
Szállodai mini-bár italkínálata148
Ital- és árlapszerkesztés149
Itallapszerkesztés szempontjai149
Osztályon felüli - I. oszt. étterem itallapmintája149
"Paracelsus" melegkonyhás söröző itallapmintája155
"Vén Huszár" borozó itallapmintája156
Eszpresszók, cukrászdák157
"Nefelejts" cukrászda italkínálat mintája157
"Véndiák" eszpresszó italkínálat mintája158
Szállodai drinkbárok és éjszakai mulatók159
Egy szállodai dringbár árlapmintája160
Egy éjszakai mulató árlapmintája162
Büfék, falatozók, italboltok164
Egyes nemzetek italfogyasztási szokásai165
Közép- és Kelet-Európa165
Nyugat-Európa166
Skandináv államok167
Dél-Európa és a Balkán-félsziget167
Közel-Kelet és Afrika168
Távol-Kelet és Ázsia168
Amerikai kontinens169
Mellékletek171
A Nemzetközi Mixer Szövetség 50 standard kevert italreceptje171
Országos Mixerversenyek és bemutatók sikeres receptjei176
Kubai kevert italbemutató sikeresebb receptjei180
Felhasznált irodalom183

Dr. Csizmadia László

Dr. Csizmadia László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Csizmadia László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem