1.066.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ínyesmester szakácskönyve (rossz állapotú)

Budapest
Kiadó: Athenaeum Könyvkiadó N. V.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 325 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Új, átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Inyesmester Szakácskönyve először kopogtat az olvasó ajtaján új, népszerűen átdolgozott formájában, hogy segítőtárs legyen abban a mindnyájunknak kedves munkában, amit a konyhavezetés igazi... Tovább

Előszó

Az Inyesmester Szakácskönyve először kopogtat az olvasó ajtaján új, népszerűen átdolgozott formájában, hogy segítőtárs legyen abban a mindnyájunknak kedves munkában, amit a konyhavezetés igazi művészete jelent.
Ez a könyv negyedszázados szakácsművészeti irodalmi működés leszűrt tapasztalatit gyűjti egybe gondos kézzel. Magyar Elek első Inyesmester cikkeinek megjelenése óta évtizedeken keresztül rendszeresen közreadta gasztronómiai csevegéseit, receptjeit és tanácsait. Ezeknek gyűjteménye, Az Inyesmester Szakácskönyve, már első megjelenésekor páratlan sikert ért el és évről-évre megjelenő új kiadásaiban mindig első helyen állt nemcsak a magyar szakácskönyvek között, de a gasztronómiai irodalomban is. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Az Inyesmesterség 7
A magyar konyha 9
A takarékosság 11
Levesek és levesbevalók 13
a) Levesek 13
b) Levesbevalók 25
Előételek, önálló fogások 28
a) Tésztaneműek 28
b) Sós omlettek 34
c) Sós felfújtak és puddingok 35
d) Burgonya, gomba, káposzta, rizottó, zöldségfélék 38
e) Tojásételek 55
f) Pörkölt, paprikás, ragu, becsinált, pástétom, belsőségek, stb. 61
g) Hal, rák 75
Mártások, sodók 86
Főzelékek, körítések 98
a) Főzelékek 98
b) Körítések 105
Sült és főtt húsok 111
a) Marha 111
b) Borjú 120
c) Sertés 124
d) Juh (bárány, birka) 126
e) Háziszárnyas, házinyúl 129
f) Vadak 137
Saláták 142
Tészták 147
a) Főtt 147
b) Sült 155
c) Kalács, kuglóf, kenyér, kétszersült 181
d) Torták, mázak, töltelékek 188
Teához valók 199
a) Szendvicsek 199
b) Sósak 204
c) Édesek, minyonok 210
d) Csemegék 229
Fagylalt, parfé, krém, gyümölcs 231
a) Fagylaltok és parfék 231
b) Krémek 237
c) Gyümölcsös készitmények 242
Italok 247
Befőzés 260
a) Főzelék- és zöldségkonzervek 261
b) Lekvárok, dzsemek 268
c) Kompótok 274
d) Vegyes befőzési tanácsok 280
Vegyes receptek és tanácsok 283
Diétás alapelvek 300
Tárgymutató 302
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem