kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Minerva Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Műanyag kötés |
Oldalszám: | 629 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Az egyik szerkesztő, Magyar Pál által dedikált példány. Győry Miklós fekete-fehér illusztrációi stílusosan egészítik ki a könyvet. Bővített és átdolgozott kiadás. |
Előszó | 5 |
Az ínyesmesterség | 7 |
A magyar konyha | |
Bevezetés | 11 |
Ételeink sava-borsa | 17 |
Receptek, ízek-zamatok titkai | 17 |
A rántás "tudománya" | 18 |
Habarás, "staubolás" | 19 |
Levesek, főzelékek sűrítése | 20 |
A jó tejföl dicsérete | 20 |
A fűszerek hada és a paprika regénye | 22 |
Fűszerek a magyar konyhában | 25 |
Hagyma, paprika, bors, fokhagyma | 26 |
Ecet (sűrítmény) és só | 28 |
Hazai fűszernövényeink | 29 |
Cukor, fahéj, vanília | 31 |
Fűszerritkaságok | 32 |
Fűszerkeverékek | 35 |
A modern konyha | 36 |
Tudományos, egészségügyi | 37 |
A konyhai eszközök | 38 |
Az éléskamrában | 40 |
Szabad tűz mellé | 41 |
Receptgyűjtemény | |
A receptekben előírt mennyiségek | 47 |
Levesek és levesbe valók | 48 |
Levesek | 48 |
Leveskülönlegességek | 63 |
Levesbe és leveshez valók | 71 |
Egytálak, főzelékek, meleg és hideg előtelek | 76 |
Tojásételek | 76 |
Burgonyás ételek | 90 |
Rizses fogások | 98 |
Sós (zsírban sült és főtt) tészták, pudingok | 102 |
Előételek palacsintából és rétesből | 122 |
Főzelék- és zöldségfélék | 125 |
Gomba | 170 |
Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse | 176 |
"Zóna" húsételek, könnyű feltétek | 180 |
Pástétomok, kocsonyák, aszpikos fogások | 188 |
Főtt és sült húsok, pecsenyekülönlegességek | 198 |
Marhahús | 201 |
Sertéshús | 218 |
Borjúhús | 226 |
Marha-, sertés- és borjúhúsból készült fogások | 235 |
Bárány-birka, juh-ürü | 239 |
Háziszárnyasok | 249 |
Csirke, tyúk, jérce, kappan és kakas | 251 |
Liba, kacsa, pulyka és gyöngytyúk | 259 |
Belsőségek | 271 |
Vadak | 279 |
Halak | 305 |
Édesvizi halak | 306 |
Édes- és sósvízi különlegességek | 325 |
Köretek, mártások és saláták | 340 |
Édes tészták | 372 |
Gyúrt tészták, metéltek, kockák, gombócok | 372 |
Rétesek és palacsinták | 379 |
Fánkok, zsírban sültek, morzsák | 386 |
Felfújtak, pudingok, omlettek | 394 |
Házi sütemények | 400 |
Kalácsok és kuglófok | 413 |
Ötórai tea - vacsora utáni fekete | 423 |
Tea, kávé, kakaó | 423 |
Édes teasütemények | 428 |
Csemegék | 438 |
Tejes, tejszínes készítmények, krémek és sodók | 446 |
Gyümölcsök | 453 |
Gyümölcslevesek és főzelékek | 462 |
Déligyümölcs-különlegességek | 465 |
Sós-sajtos házitészták, teasütemények, szendvicsek | 472 |
Italok | 490 |
Házi cukrászat | 500 |
Torták | 501 |
Tortakülönlegességek | 507 |
Tortakrémek és mázak | 515 |
Cukrászsütemények | 519 |
Cukrászati különlegességek | 526 |
Fagylaltok, parfék, jeges különlegességek | 532 |
Négy évszak | |
Hagyomásos ételek - hagyományos napokra | 543 |
Szilveszteri krampampuli és újévi malac | 544 |
A krampampuli | 544 |
Újévi malacpecsenye | 545 |
Disznótoros idők | 549 |
A tavasz ébredése | 554 |
Heringsmauz | 554 |
Tavaszi juhtúró, retek és hagyma | 555 |
Húsvét a fehér asztalon | 555 |
Jönnek a primőrök | 558 |
A kánikula napjai | 559 |
Bál és búcsú Anna napján | 559 |
Könnyű nyári ételek | 561 |
Őszi fények | 562 |
Szüret és kiskocsmák Budán | 562 |
Szüreti "kolbász", gesztenye és gyümölcsök | 565 |
Téli beszerzések | 568 |
Káposztataposás a Belvárosban | 569 |
Megindulnak a fenyők | 572 |
Déligyümölcsök Mikulás puttonyában | 572 |
A várakozás napjai | 574 |
A karácsonyi pulyka | 575 |
Diós és mákos | 577 |
Tárgymutató | 579 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.