kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Beköszöntő | 3 |
A lakás | 6 |
Előszoba és hall | 7 |
Az ebédlő, vagy ami megmaradt belőle | 8 |
A hálószoba, vagy ami megmaradt belőle | 11 |
Fogadó- és dolgozószoba | 13 |
A gyerekszoba | 13 |
A fürdőszoba | 14 |
Személyzeti szoba | 16 |
A konyha | 17 |
Az éléskamra | 19 |
Pince és padlás | 20 |
Az agglegény otthona | 21 |
A lakás karbantartása | |
A takarítás | 23 |
A parketta | 25 |
Szőnyegek | 26 |
A falak. (Takarítás és tatarozás) | 27 |
Ajtók és ablakok | 28 |
A fűtés | 29 |
Fertőtlenítés - molyirtás | 30 |
Mosás és nagymosás | 32 |
Mosogatás és ezüsttisztítás | 35 |
Apró holmik | 36 |
Az üvegszekrény | 36 |
Csipke, elefántcsont, gyöngyház | 36 |
Lámpaernyők | 36 |
Kilincsek | 36 |
Cipő és kesztyű | 38 |
Könyv, újság, papírholmi | 39 |
Házivarrás és ami kell hozzá | 40 |
A háztartás kis árulói | 41 |
A szobaleány kis kátéja | 42 |
A háziasszony mint kertész | |
A szobanövények ápolása | 43 |
Átültetés | 44 |
Beteg szobanövények | 44 |
Virágok a vázában | 44 |
Mit csinálok a hagymáimmal? | 45 |
Akinek kertje van | 45 |
A háziasszony mint orvos | |
Míg az orvos megérkezik | 47 |
A beteg ember kosztja | 50 |
A háziasszony a házirenden kívül | |
Utazás, kirándulás, költözködés | 51 |
Ünnepnapok és ajándékok | 54 |
A konyha művészete és ami hozzátartozik | |
Az asztal és a vendégasztal | |
A mindennapi asztalterítés | 56 |
Hogyan terítem meg a vendégasztalt | 57 |
Asztaldísz | 61 |
A vendégek ültetése | 63 |
Hogyan terítenek Angliában? | 64 |
Hogyan szolgálnak fel Angliában? | 65 |
Reggeli, villásreggeli, tízórai | 65 |
Délutáni étkezések | |
Ötórai tea | 68 |
Kávés ozsonna | 69 |
Gyerekzsúr | 69 |
Garden-party | 70 |
Olcsó büffé | 72 |
A tálalás | 73 |
Asztali örömök és gondok | |
Az étrend összeállítása | 79 |
Hibás étrendek | 81 |
Mi jár a hal mellé? | 81 |
Mit adok be a húsokkal? | 82 |
A mindennapi étkezés | |
Az élelmiszerek helyes beosztása | 87 |
Egyéb jótanácsok és tudnivalók | 88 |
Vízkő eltávolítása stb. | 89 |
Élelmiszerek eltartása jég nélkül | 89 |
A konyha művészete a konyha nyelvén | 89 |
A főzés művészete | |
Hogyan kell használni a recepteket | 92 |
Általános tudnivalók a főzésről | 94 |
A halak | 95 |
A tojás | 96 |
A burgonya | 97 |
A gomba | 97 |
A rizs | 97 |
A főtt tészta | 98 |
A főzelék | 98 |
A különböző húsok | 99 |
Saláták | 102 |
Édes tészták | 102 |
Élesztős tészták | 104 |
A torták | 105 |
A fagylalt és a fagylaltgép | 106 |
A befőzés | 107 |
Kávé, tea, csokoládé | 110 |
Szendvicsek és sós teasütemények | 111 |
Hideg és meleg italok | 112 |
Hétköznapi ebéd- és vacsoraminták | 112 |
Vasárnapi ebéd- és vacsoraminták | 114 |
Vendégebédek és vacsorák | 116 |
Ünnepi ebédek és vacsorák | 117 |
Böjti ebédek és vacsorák | 117 |
A jó konyha (Kipróbált receptek gyűjteménye) | |
Levesek | 120 |
Levesbevalók | 130 |
Halak | 134 |
Mártások | 141 |
Kocsonyák | 146 |
Pástétomok | 149 |
Tojásételek | 152 |
Előételek | 159 |
A burgonya s ami belőle készül | 168 |
Rizsből készült ételek | 170 |
A gomba és a gombás ételek | 174 |
Zöldségfélék | 175 |
Főtt tészták és rétesek | 184 |
Húsok és pecsenyék | 191 |
Saláták | 210 |
Édes főtt tészták és tejes ételek | 217 |
Élesztős tészták | 221 |
Puddingok és sült tészták | 227 |
Torták és apró sütemények | 237 |
Krém, fagylalt, hűsítő italok | 257 |
Kompótok, befőttek, konzervek és szendvicsek | 266 |
Tárgymutató az első és második részhez | 284 |
Tárgymutató a receptek gyűjteményéhez | 288 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.