1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tudományos Egyesület kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 530 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Orosz  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: 1000 példányban jelent meg. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Megnyitó ülés
Altomáré Iván élelmiszeripari miniszter megnyitó beszéde9
Csűrös Zoltán akadémikus üdvözlő beszéde15
Karakas László, az ÉDOSZ elnökének üdvözlő beszéde16
Élelmiszerek minősége és táplálkozási értéke:
Mitev I. P.: A C és B1 vitaminok fontosabb forrásai, a konyhai és technológiai feldolgozás hatása a vitamintartalomra21
Spanyár P.: Vitaminok és reduktonok élelmiszerekben28
Tarján R.: Élelmiszeripari termékek fehérjéinek biológiai értéke35
Telegdy Kováts L.: Érzékszervi vizsgálati módszerek és eredményeik objektív értékelése41
Malom- és tárházipar:
Oplatka, Gy.-né: A hermetikus silóban való gabonatárolás kérdése49
Theibsz J.: Portalanítás az élelmiszeriparban56
Thernesz V.: A rovátkolt őrlőhengerek alkalmazásának tapasztalatai66
Sütőipar:
Gruzl F.: A polifermentumos kenyérgyártás77
Szőke S.: A gabonaenzimek szerepe a lisztek technológiai értékűségében85
Keményítőipar:
Holló J.: Beszámoló a sikéráztatólé antibiotikus hatásának vizsgálatáról 89
Cukoripar:
Oplatka, Gy.: Cukorhozam - cukorveszteség96
Sandera, K.-Drachovská, M.: Új fizikai-kémiai eljárások a biológiában és az élelmiszeriparban104
Sedlmayr, K.: A magyar cukorrépanemesítés módszerei és eredményei124
Vajna, S.: A cukorrépa tárolása132
Édesipar:
Kosztov, N. D.: Édesipari áruk dúsítása vitaminokkal és biológiai kalciummal138
Téri, T.: A csicsóka a többtermelés szolgálatában143
Erjedési iparok:
Krausz, J.: Törekvések és eredmények a hazai szeszfinomítás technológiájának fejlesztése terén153
Pelc, A.: Az élesztőgyártás technológiájával kapcsolatos kutatási eremények és ipari megvalósításuk159
Rázga, Z.: A sörárpa nemesítéséről165
Stuchlík, V.: Félfolytonos eljárás présélesztő előállítására172
Tóth, J.: Újabb irányok a borerjesztés területén175
Tejipar:
Csiszár, J.: A magyar sajtipar érlelési kérdései182
Szegő, M.: Összefüggés néhány hazailag előállított kvaterner ammonium vegyület szerkezete és dezinficiens hatása között188
Hűtő- és gyorsfagyasztóipar:
Almási, E.: A hűtési és fagyasztási sebesség hatása a húsok minőségére199
Gänger, Gy.: Milyen irányban haladjon új hűtőházaink tervezése?204
Hús- és zsíripar:
Kralovánszky, U. P.-Kállai, L.: A fehérje- és vitaminellátás időszerű kérdései ipari állathasznosításunkban211
Lőrincz, F.: A zsírgyártás szövettani és kémiai vonatkozásai220
Timkó, I.: Az élelmiszeripar állategészségügyi és higiéniás vonatkozásai227
Növényolaj- és háztartásvegipar
Hoffmann, G.: Hazai ételzsírgyártásunk egyes időszerű kérdései236
Jáky, M.: Az olajos őrlemény hőkezelésének szerepe az olajnyerés előkészítő műveleteknél244
Perédi, J.: A zsírkémiában kialakult molekulaszázalékos elv jelentősége250
Rutkowski, A.: Vizsgálatok zsírnyersanyagok, zsírok és zsírkészítmények romlásával kapcsolatban257
Tartósító- és paprikaipar:
Görög, J.-Tengerdy, R.: K-vitaminszerű tartósítószerekről262
Obermayer, E.:Időszerű kísérleti célkitűzések és munkák a fűszerpaprika nagyobb termelékenysége és jobb minősége érdekében268
Török, G.:Élelmiszerek víztartalma és eltarthatóságuk279
Vas, K.:A víz-elvonással történő tartósítás mikrobiológiai alapkérdéseiről285
Dohányipar:
Demeczky, M.: Részletek magyar dohányok szárítása és fermentálása során lejátszódó kémiai és biokémiai folyamatokra vonatkozó kutatásainkból294
Egri, L.: Új dohánytípusok kialakításával kapcsolatos alkaloidvizsgálatok318
Záróülés:
Holló János egyesületi főtitkár zárószava326
Betűrendes névmutató329
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai Az I. mezőgazdasági- és élelmiszeripari nemzetközi tudományos kongresszus előadásai

A borító enyhén kopott, elszíneződött. A borító és a lapélek kissé foltosak.

Állapot:
5.480 Ft
2.740 ,-Ft 50
22 pont kapható
Kosárba