1.060.478

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az evés tudománya

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Béres Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím: Béres kiadványok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Nagy örömömre szolgál, hogy eljutott Önhöz a "Béres kiadványok" sorozatban megjelent "Az evés tudománya" című munka, mert úgy érzem, hogy ez napjaink olyan alapműve, melynek... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasó!
Nagy örömömre szolgál, hogy eljutott Önhöz a "Béres kiadványok" sorozatban megjelent "Az evés tudománya" című munka, mert úgy érzem, hogy ez napjaink olyan alapműve, melynek mindenki asztalán ott a helye.
"Béres kiadványok" sorozatban olyan tudományos és ismeretterjesztő munkákat kívánunk közreadni, melyek témája kapcsolódik a Béres Részvénytársaság kutatásaihoz, tevékenységeihez és illeszkedik a vállalat filozófiájához. A Béres Rt. lehetőségeihez mérten aktív szerepet kíván betölteni az egészséges életmód kialakításában. Termékeivel szolgálja a gyógyulást, az egészségmegőrzést; felvilágosító, oktató tevékenységével pedig figyelmünket arra tereli, amit mi magunk tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.
Dr. Béres József az ötvenes évek óta foglalkozik a különféle betegségek okainak, a megelőzés és gyógyítás lehetőségeinek feltárásával. Az ember és a természet elválaszthatatlanságát a növény- és állatvilágban végzett megfigyelései és kísérleti eredményei erősítették meg. Megállapította, hogy a betegségek kialakulásáért a kórokozók jelenléte önmagában még nem elegendő. A beteg és egészséges szervezetek összehasonlító vizsgálatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos elemek hiánya vagy túlsúlya magyarázatul szolgál számos növényi, állati és emberi betegség okára. Ez a felismerés lehetőséget ad az okok megszüntetésére és a szervezet ellenállóképességének erősítésére, az egészség helyreállítására. A betegségek kialakulásának princípiumait az élettanilag nélkülözhetetlen nyomelemek hiányában jelölte meg. Az eltolódott tápanyag arányok helyreállítása érdekében született meg több mint húsz évvel ezelőtt a Béres-csepp. Vissza

Tartalom

Ajánlás5
Az evés tudománya - jót és jól7
A táplálkozási vizsgálatok előkészítése, felépítése10
A vizsgálatok módszerei12
A tápanyagok bevitele a hétköznapi és vasárnapi étrend súlyozott átlaga alapján13
Fehérjék13
Zsírok13
Szénhidrátok14
A főbb tápanyagok aránya14
Vitaminok15
A-vitamin (retinol)15
B1-vitamin (tiamin)16
B2-vitamin (riboflavin)16
B12-vitamin (kobalaminok)16
Niacin16
Folsav17
C-vitamin (aszkorbinsav)17
Ásványi anyagok17
Nátrium19
Kálium19
Kalcium19
Magnézium19
Réz19
Cink20
Vas20
Az egyes élelmiszercsoportok fogyasztási gyakorisága23
Alkoholos italok fogyasztása26

Dr. Bíró György

Dr. Bíró György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Bíró György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem