1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az európai konyha remekei

Szerző
Budapest
Kiadó: Titán Computer
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-86687-8-4
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az európai konyhában a tengeri ételektől, a vadételeken keresztül a sertés- és birkahúsig szinte minden megtalálható. Ezen ízek, alap- és különleges receptek közül nyújtunk át egy csokorra valót jelen kiadványunkban, de gondoltunk azokra is, akik számára az étkezés nemcsak főételekből, hanem jóízű, pikáns, gusztusos vagy különleges külsejű édességekből, desszertekből is áll. Igyekeztünk a receptek közül azokat megadni, melyek elkészítése nem bonyolult, akár egy kezdő háziasszony is kipróbálgathatja rajta oroszlánkörmeit, ennek ellenére igen ízletes és tápláló lesz a vacsora, jó étvágyat!

Tartalom

Előszó.......................................................................................................5
Húsételek..........................................................................................7
Marhaszelet sajtszósszal............................................................................7
Gombás marhahúsleves.............................................................................8
Hús angolosan...........................................................................................8
Grillezett marhaszegy..............................................................................10
Sóskaszószos marhaszelet.......................................................................10
Marhagulyás............................................................................................11
Vegyes húspác.........................................................................................12
Marhaszelet grillpáccal sütve..................................................................12
Spanyol nacho - szelídítve......................................................................13
Kötözött marhahús egyben......................................................................14
Zöldséges marharagu..............................................................................14
Keleties marhasült...................................................................................15
Babos hús erős szósszal..........................................................................16
Vörösboros hús........................................................................................16
Tojással töltött fasírozott.........................................................................17
Húskrémes buli-tál..................................................................................18
Vegyes hústekercs...................................................................................19
Csülökkel töltött cipó..............................................................................20
Klasszikus pecsenye................................................................................21
Marhapörkölt pikánsán............................................................................21
Flekken vegyeshússal..............................................................................22
Hús tormásán...........................................................................................23
Parmezános borjúszelet...........................................................................23
Pikáns borjúszelet....................................................................................24
Borjútekercs szőlőlevélben.....................................................................25
Borjúmáj sváb módra.............................................................................25
Borjúlábszár-pörköl t................................................................................26
Bolognai torta olajbogyóval....................................................................27
Sertéslapocka csőben sütve.....................................................................28
Milánói tészta..........................................................................................29
Szőlős fürj Mátyás módra.......................................................................29
Báránycomb curryvel..............................................................................30
Húsos lasagna...........................................................................................32
Töltött comb............................................................................................33
Piták töltve..............................................................................................34
Töltött sertésszelet roston........................................................................35
Bordaszelet wigwam módra....................................................................36
Pikáns rablóhús.......................................................................................36
Sertéssült áfonyaszósszal, spárgával.......................................................37
Zöld sonkakrémes, forró paradicsom......................................................38
Pasta carbonara........................................................................................38
Natúrszelet kenyérszósszal......................................................................39
Borsóval töltött sertéscomb.....................................................................
Töltött borsó............................................................................................41
Kocsonyakoszorú....................................................................................41
Húsvéti sült sonka, fokhagymás-mézes bevonattal...............................42
Rablóhús.................................................................................................43
Ragu lyoni módra....................................................................................43
Rántott szelet gombaszósszal..................................................................44
Vegyes hústű rizzsel...............................................................................45
Édes-savanyú sertés................................................................-...............45
Szalonnás máj rabló módra.....................................................................46
Brassói aprópecsenye..............................................................................47
Hagymás szelet - másképp.....................................................................47
Fokhagymás szelet..................................................................................48
Töltött húsmájas......................................................................................48
Pozsonyi hús............................................................................................49
Pikáns sertéssült.....................................................................................50
Mustárszelet............................................................................................50
Szilvás sertéstekercs................................................................................51
Sertésszelet sajtos panírban.....................................................................52
Réteges hús..............................................................................................52
Szerb fasírt..............................................................................................53
Sajtos-tejfölös sertésszelet......................................................................53
Sonkás rántott palacsinta.........................................................................54
Pikáns fasírozott......................................................................................55
Bélszín pikáns pácban.............................................................................55
Sápadt hús...............................................................................................56
Fehérboros sertéskaraj gombával............................................................56
Egészséges cigánypecsenye...............................................-...................57
Sertésborda májjal töltve.........................................................................58
Pácolt oldalas kolbásszal és sajtos burgonyával.....................................59
Töltött dagadó.........................................................................................60
Rakott hús görögösen..............................................................................60
Karfiolos sertéscomb.....................................................................-........61
Hawaii tekercs.........................................................................................62
Sonkás-húsos tésztasaláta........................................................................63
Fokhagymás göngyölt dagadó.................................................................64
Középkori sertéssült................................................................................64
Sertéssült kiadósan..................................................................................65
Angol vagdalt..........................................................................................66
Diétás hús...............................................................................................66
Kossuth-sertéssült...................................................................................67
Csikós burgonya.....................................................................................68
Dödöllegombóc......................................................................................68
Kalocsai sertésborda..........................................................................69
Borsós tokány..........................................................................................70
Lecsós tokány........................................................................................70
Bakonyi sertésszelet............................................................................71
Töltött káposzta "édesen"................................................................72
Csikóstokány........................................................................72
Tenkes szelet sült burgonyával..............................................................73
Réteges hús......................................................................................74
Töltött bugyor.......................................................................................74
Borított májas hús................................................................................75
Kolbásszal töltött karaj...........................................................................76
Sertésborda olaszosan...........................................................................76
Töltött pecsenye.....................................................................................77
Tonnás sertéssült..... ...........................................................................78
fokhagymás karaj ................................................................................78
Sonkás lekeres........................................................................................79
Hagymás pecsenye . ...........................................................................79
Csülök pékné módra................................................................................80
Parasztgulyás.....................................................................................81
Sonka a l'erable ...........................-.....................................................82
Csavart sonkás rúd.................................................................................82
Roston sült sonka .............................................................................83
Hamburgerhús.........................................................................................84
Pikáns húsvéti sonka............................................-.................................84
Sonka ribizlimázzal............................................................-..................85
Sonka fűszerpáccal.........................................................................._....85
Rostélyos mustárpáccal.......................................................................86
Csirkemell szőlővel...............................................................................86
Csirkesaláta.............................................................................................88
Csirke a la orange.................................................................................88
Kijevi csirkemell .....................................................................89
Pácolt csirke brandyszósszal...................................................................90
Csirke provanszi módra..........................................................90
Töltött burgonya................................................................................91
Szőlővel töltött csirke..................................................................92
Sajtos-citromos csirkesaláta ...............................................................92
Roston sült ünnepi pulyka ............................. ...........................93
Pulykacomb almával, sajttal.................................................................94
Csirke, barbecue-szósszal.......................................................................94
Sajtos rizzsel töltött csirke....................................................95
Vegyes hússaláta..................................................................................96
Caesar-saláta.........................................................................................96
Csirke roston sütve ...................................................... ...................97
Sajtos-borsós hústorta...................................................................97
Spanyol csirke ....................................................................................98
Roston sült pulyka, almával és paprikával töltve..........................99
Csirkemell diétásán...................................................................100
Grillezett csirkecomb .......................................................................100
Paradicsomos-sajtkrémes csirke................................ ...............101
Tavaszi tekercs..........................................................101
Csirkesült mogyoróval, dióval töltve .......................................102
Csirkecomb gesztenyetöltelékkel ...........103
Pulykaszelet arabosan ..................103
Sajtos-tejfölös csirke......................104
Tavaszi csirke....................105
Török csirke - sósan............................................................................105
Török csirke - édesen.......................................... 106
Keleties kacsa................................................................ 107
Barackos csirke...................................................................................107
Almás pulyka........................................................................................................... 108
Kacsaszelet tésztába töltve................. 109
"Fedős" csirke........................-.................................109
Pikáns almás csirke.....................110
Zöldséges csirke..................................111
Gombás pulykamell ..................................................................................111
Pulykahús zöldesen................................................................112
Pácolt csirkepecsenye.................113
Pulykaragu franciásan................................113
Fehérboros sajtos csirke ...114
Parasztpulyka............................................................................................................115
Pulykatekercs keletiesen..........116
Pulykatekercs - másképp....................116
Tésztába töltött vagdalthús (pate) 117
Sült bárányborda......................................................118
Báránysüli.....................................................119
Töltött bárányborda............................119
Bárány parasztosan..............................................120
Báránypörkölt zöldséggel..121
Tengeri pasta..................................................................................................121
Tejszínkrémben lőtt gamélák 122
Lazacszeletek vajban párolva tejszínes gombával 123
Húsos omlett fűszerekkel 124
Csiga vajjal, petrezselyemmel 125
Panírozott rákocskák..............................................125
Osztriga Rockefeller módra............126
Lazac citrommal....................................................127
Garnéla a la marinara..................................128
Pisztráng tűzdelve 128
Torta rákkal....................................................................................129
Ráksaláta....................................................................130
Cioppino (olasz tengeri halragu) 130
Pulyka karácsonyi töltelékkel 132
Narancsos kacsa...................133
Lazacsaláta.......................................................................................134
Hal spenótban sütve 134
Töltött hagyma. .................135
Roston sült tengeri halszeletek..........135
Tojásos halsaláta provanszi módra 136
Pisztráng babérlevéllel...................................................137
Sztékszeletek mustáros mézes szósszal..........................137
Kapros-citromos ponty.....................................................138
Pisztráng mandulával sütve..............................................138
Gombával töltött, újságos pisztráng..........„......................139
Lazac spárgával és kínai kellel...........................................140
Languszta Termidor módra.............................................140
Ananászos halsaláta.........................................................141
Párolt hal korianderes vajmártásban ..............................142
Tavaszi tengeri rablóhús....................................................142
Fóliában sütött hal - citromos páccal...............................143
Hot dog 143
Töltött káposzta másképpen............................................144
Tormakrémes sült sonkatekercs tésztaágyon 145
Hústorták.146
Hústorta 1. 146
Hústorta 2. 147
Roston sült ponty 148
Liba olasz módra......................148
Vagdalt hús sajttal töltve.........149
Szarvashús vadasmártással.......150
Őzpörkölt zellerszósszal............150
Pikáns pulykaragu....................151
Nyúl olaszosan....................152
Nyúl keletiesen........................152
Nyúlpaprikás......................153
Nyúl vörösborban .................154
Részeges nyúl............................154
Nyúl oroszosan.....................155
Nyúl tárkonyos szósszal..........156
Karaj borsosán........................156
Virsli törökösen ..................157
Pácolt tarja ...........................158
Pulykamell indián módra..........158
Belsőségpörkölt ..............159
Rakott pulykamell padlizsánnal 160
Rakott csirke..........................160
Karaj paprikásan 161
Mustáros bélszín 162
Tengeri gyümölcsös tészta .....162
Vadászpecsenye...................163
Hústekercs burgonyásan.........164
Vegyes hidegségek.................165
Tormakrémmel töltött sonka..165
Töltött paradicsom (hideg).....165
Töltött uborka.........................166
Sütemények...........................167
Fánk alaprecept 167
Kalács....................................................................................................168
Babakalács............................................................................................168
Kürtöskalács.......................................................................................169
Különleges kalács............................................................................... 170
Piskótatészta elkészítése.....................................................-.................170
Puding elkészítése.....................................................................-..........171
Máz elkészítése.....................................................................................171
Almás habcsúcsok.................................................................................17 2
Angol gyümölcstorta (pie)......................................-............................172
Angol piskóta-teasütemény (muffin)....................................................173
Banánsplit (2 személyre).......................................................................174
Barackos Charlotte-krémes desszert.....................................................176
Barackos gyümölcskosár.......................................................................177
Boston krémtorta...................................................................................178
Citromos habtorta..................................................................................180
Csokoládé fondü....................................................................................181
Csokoládékrémes fagylaltkehely...........................................................181
Csokoládékrém rummal........................................................................182
Eperdesszert Romanoff módra..............................................................182
Epres hölgy-ujjacskák. avagy babapiskóta mis módra.........................183
Farsangi fánk.........................................................................................184
Feketeerdő-torta....................................................................................185
Gyümölcsbólé........................................................................................186
Gyümölcsös palacsinta..............-..........................................................186
Gyümölcsös sajttorta............................................................................ 188
Gyümölcsös zselétorta..........................................................................188
Gyümölcsszirupos/krémes palacsinták................................................189
Házibonbon...........................................................................................190
Őszi mandulatorta.................................................................................191
Joghurtos gyümölcsbólé........................................................................192
Kávémussz............................................................................................193
Képviselőfánk - hattyú módra..............................................................193
Körte málnaöntettel...............................................................................194
Málnás gyümölcskosárka.....................................................................195
Málnás palacsintatorta...........................................................................196
Mézes aprósütemény...........................................................................197
Narancsfelfújt........................................................................................198
Piskótatorta - másképpen...................................................................198
Rumos kenyérpuding...........................................................................199
Rumos kuglóf................................................................................. 200
Szív alakú Valentin-torta.....................................................................200
Teatorta................................................................................................201
Vaníliás csokoládétorta.....................................................................202
Vegyes gyümölcstorta....................................................................... 203
Aranygaluska...............................................................................204
Csörögefánk.......................................................................................205
Darázsfészek..........................................................................................205
Talkedli..................................................................................................206
Élesztősfánk - máshogy........................................................................206
Mákosguba............................................................................................207
Édesbéles...............................................................................................208
Egeres fánk............................................................................................208
Túrósbéles.............................................................................................209
Hajtogatott pogácsa...............................................................................209
Tepertőspogácsa....................................................................................210
Krumplispogácsa...................................................................................210
Részeges kell tészta...............................................................................211
Rétestészta.............................................................................................211
Rétestöltelékek:.....................................................................................212
Beiglitészta............................................................................................214
Császármorzsa.......................................................................................215
Székelytészta.........................................................................................215
Burgonyásbéles.....................................................................................216
Palacsintatészta......................................................................................216
Palacsintatorta.....................................................................................217
Középköri tészta....................................................................................217
Zsemlefelfújt.........................................................................................218
Eperfelfújt..............................-............................................................218
Darafelfújt.............................................................................................219
Csokoládésfelfújt...................................................................................219
Tejfelfújt................................................................................................219
Rizsfelfújt..............................................................................................220
Sodók.....................................................................................................221
Csokoládésodé....................................................................................222
Forgácsfánk ..........................................................................................222
Rózsafánk ............................................................................................223
Rétestészta - másképpen.................................................................224
Rákóczi túrós.......................................................................................226
Kefires meggyes süti .................................................................226
Kefires sütemény - másképp................................................................227
Sült madártej ........................................................................................228
Skót habkarika - sütve..........................................................................228
Skót habkarika - hűtve...................................................................229
Mákos piskóta.................................................................................229
Püspökkenyér.........................................-............................................230
Lúdlábtorta..........................................................................................................230
Mandulás csók.....................................................................................231
Dióskenyér.............................................................................................232

Takács Erika

Takács Erika műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Takács Erika könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az európai konyha remekei Az európai konyha remekei
Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Az európai konyha remekei
Állapot:
940 Ft
650 ,-Ft 30
10 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Az európai konyha remekei
Állapot:
940 ,-Ft
14 pont kapható
Kosárba