kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Előszó | 7 |
A középfokú vendéglátó szakképzés tervezése és fedélrendszere | 9 |
A szakképzés tervezésének általános koncepciója | 9 |
A képzési cél | 10 |
Az ismeretek tartalmi kereteinek és szerkezeti felépítésének elvi kérdései | 14 |
A képzés során kiemelten fejlesztendő képességek | 17 |
Az oktatási módszerekről általában | 24 |
A vendéglátó szakképzés magyarországi rendszere és összehasonlítása egyes külföldi rendszerekkel | 28 |
A középfokú vendéglátó szakképzés iskolatípusai a II. világháborútól napjainkig | 29 |
A tanulók foglalkoztatásának rendszere (keretei) a középfokú vendéglátó szakképzésben | 33 |
A szakmai elméleti-, a csoportos gyakorlati-, és a munkahelyi gyakorlati képzés funkciója | 35 |
Az átalakuló középfokú vendéglátó szakképzés | 37 |
A vendéglátó szakképzés tárgyi feltételrendszere | 38 |
A vendéglátó szakképzés személyi feltételrendszere | 40 |
A vendéglátó szakképzés szabályozása, alapdokumentumai | 45 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tantárgy felépítése, tartalma és helye a középfokú szakképzésben | 51 |
A szükséges és lehetséges koncentráció teremtés az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok a tantárgy tanításában | 51 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tantárgy oktatásával elérendelő célok | 57 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tantárgy tanításának globális időszükséglete | 58 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tantárgy tananyaga | 60 |
A tananyag kiválasztása | 60 |
A tananyag szerkezetét meghatározó tényezők | 66 |
A tananyag részletes tartalmi és szerkezeti áttekintése. Az ismeretek feldolgozásához javasolt időtartamok | 68 |
Az ételkészítés munkafolyamata és annak összefüggése az oktatással | 83 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tantárgy tanítási - tanulási folyamata | 89 |
A tanítási - tanulási folyamat rendszerszemlélete | 89 |
A szakoktató és a tanuló részvétele a tanítási - tanulási folyamatban | 90 |
A szakoktatóval szemben támasztott követelmények | 90 |
A szakoktató feladatai a tanítási - tanulási folyamatban | 91 |
A tanuló részvétele a tanítási - tanulási folyamatban | 97 |
Az ételkészítési ismeretek és gyakorlatok tanítási - tanulási folyamatának szakaszai | 99 |
Az információkhoz juttatás, az információ felvétele | 101 |
Az ismeretek feldolgozása | 103 |
Az ismeretek rögzítése | 109 |
Az ellenőrzés, értékelés | 110 |
Az alkalmazás, gyakorlás | 114 |
A rendszerezés, a szintetizálás és az elmélyítés | 115 |
Az ételkészítési elmélet tanításának módszertana | 117 |
A tanítási órák típusai | 117 |
A tanítási órákon alkalmazható munkaformák | 118 |
A szakmai elméleti képzést segítő eszközök | 124 |
A tanulók segédeszközei | 125 |
A szemléltetés eszközei | 131 |
A tanulók aktivizálását szolgáló módszerek és azok alkalmazási lehetőségei | 135 |
Az elméleti órák felépítésének és tartalmának hagyományos felfogása | 135 |
A tanulók aktivizálása az elméleti órákon | 139 |
Ismétlés, összefoglalás, rendszerezés a tanulókat aktivizáló módszerekkel | 164 |
A gyakorlati munka során szerzett tapasztalatok és ismeretek beépítése az elméletben tanultakba | 171 |
A tanulók tanórán kívüli foglalkoztatása | 174 |
A szakoktató felkészülése a tantárgy tanítására | 179 |
A tervező munka elemi és folyamata | 179 |
A tanmenet tartalma és felépítése | 181 |
A tematikus tervezés | 184 |
A tanítási óra tervezése | 190 |
A tanulók minősítése | 204 |
Az osztályozás néhány alapkérdése | 204 |
A tanulók minősítésének módszerei | 205 |
A kérdések és feladatok típusai | 213 |
A szakoktató feladatai a tanulói kérdéskultúra kialakításában és fejlesztésében | 229 |
A feladatlapok összeállításának szempontjai | 233 |
A tanulók felkészítése a minősítésre, feladatlapok megíratása | 240 |
A dolgozatok és feladatlapok javítása, minősítése, elemzése, értékelése és kiosztása | 243 |
A szakoktató munkájának elemzése, értékelése az elméleti ismeretek oktatása terén | 248 |
A szakoktató egyénisége, általános, szakmai és pedagógiai felkészültsége | 249 |
A tanórát megelőző és a tanórán végzett szakoktatói munka | 250 |
Az ételkészítési csoportos gyakorlati foglalkozások vezetésének módszertana | 253 |
A csoportos gyakorlati foglalkozások típusai | 253 |
A csoportos gyakorlati foglalkozásokon alkalmazható munkaformák | 254 |
A bemutatás, a magyarázat és a gyakoroltatás módszerei a csoportos gyakorlati foglalkozásokon | 263 |
A bemutatás és az azt kísérő magyarázat szerepe | 264 |
A bemutatásra való felkészülés | 266 |
A bemutatás előkészítése | 268 |
A bemutatás lebonyolítása | 272 |
A bemutatás és a gyakoroltatás kapcsolata | 273 |
A bemutatást követő gyakoroltatás | 276 |
A szakoktató felkészülése a csoportos gyakorlati foglalkozásokra | 276 |
A csoportos gyakorlati foglalkozások általános felépítése | 278 |
A csoportos gyakorlati foglalkozások megtervezése és lebonyolítása | 299 |
A tanulók felkészülése a csoportos gyakorlati foglalkozásra, a munkavégzésre | 300 |
Az elméleti ismeretek elsajátítása | 300 |
Az ételkészítés munkafolyamatának megtervezése | 310 |
Ellenőrzés, értékelés, minősítés a csoportos gyakorlati foglalkozásokon | 310 |
A tanulók felkészültségének ellenőrzése | 313 |
Ellenőrzése, értékelés a gyakorlat közben | 315 |
A gyakorlati munkát követő, a tanulók minősítését megalapozó elemzés és értékelés | 323 |
A csoportos gyakorlati foglalkozásokkal kapcsolatos szakoktatói munka elemzése, értékelése | 325 |
A munkahelyi gyakorlati foglalkozások bonyolításának néhány módszertani kérdése | 328 |
A tanuló felelősök felkészítése | 328 |
A tanulók tevékenységének tervezése, szervezése, irányítása, ellenőrzése, értékelése és minősítése | 329 |
A munkahely az iskola és a szülői ház közötti kapcsolattartás | 334 |
A tanulók vizsgáztatása | 338 |
A szakmai elméleti és gyakorlati vizsgák részei, tartalma és lebonyolítása | 338 |
A tanulók szakmai vizsgákra való felkészülése és annak segítése | 341 |
Utószó | 347 |
Irodalomjegyzék | 348 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.