1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ételkészítés technológiája III.

Cukrászati gyakorlatok/Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt/Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 138 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 2. kiadás. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG-165.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Élesztős tészták (első rész)5
Gyúrt élesztős tészta6
Fonott kalács9
Briós10
Barhesz10
Kétszersült11
Szendvicsbriós11
Kevert élesztős tészta12
Kuglófkészítés13
Csokoládés kuglóf14
Fánk14
Élesztős tészták (második rész)15
Hajtogatott élesztős tészta15
Túrós táska18
Diós csiga18
Svájci kifli19
Tiroli rétes19
Omlós élesztős tészta21
Pozsonyi kifli21
Diós-mákos tekercs22
Tepertős pogácsa24
Felvert tészták (első rész)25
Hidegen készített felvert tészták26
Piskótatészta27
Doboslap készítése27
Indiánertészta29
Babapiskóta29
Diófelvert30
Csokoládés vajaslap31
Macskanyelv32
Felvert tészták (második rész)33
Melegen készített felvert tészták33
Melegen készített könnyű felvertek34
Sand felvert34
Pomponette felvert34
Estike34
Habsütemény35
Melegen készített nehéz felvertek36
Sacher felvert36
Krémkenyérfelvert37
Omlós tészták (első rész)38
Gyúrt omlósok38
Fehér linzerkészítmények39
Linzerkoszorú39
Rácsos linzer40
Resztelt szelet40
Almás lepény40
Barna linzerkészítmények41
Isler41
Bécsi kocka42
Orléans szelet42
Sós tészta43
Töltött sós teasütemény43
Omlós tészták (második rész)45
Kevert omlós tészták45
Édes teasütemény46
Néró tészta46
Csokoládés néró47
Rigolettó47
Paté kifli és csillag48
Tealepény vagy gyümölcslepény49
Áthúzó-, bevonóanyagok49
Fondant készítése49
Mártógyurma51
Pormassza v. kroklánmassza52
Vajastészta53
Vajastészta készítése53
Vajastésztából készített sütemények57
Búrkifli57
Pálmalevél58
Őznyelv59
Vajas túrós táska59
Almás pite59
Habroló60
Krémes60
Francia krémes62
Albán krémes62
Nőiszeszély62
Gyümölcshabosok63
Hasé63
Nyitott hasé63
Csukott hasé63
Könnyű sós teasütemény-félék64
Florentin64
Paprikás rúd64
Sonkás kifli64
Sajtos roló64
Cukorkészítmények64
Hígító cukoroldat65
Kandiszoldat65
Fondant66
Karamellek66
Kulőr66
Doboscukor66
Grillázs67
Hengerelt tészták67
Tartós vagy bonbonmarcipán67
Hideg úton készült marcipán68
Sütőmarcipán69
Mandulás kifli70
Néhány édes teasütemény70
Makrontészta71
Forrázott tészta72
Képviselőfánk73
Ecklair73
Kikészített sütemények (első rész)74
Kikészítési műveletek76
Kikészített sütemények csoportosítása76
Torták76
dobostorta77
stefánia-torta77
kongó torta79
csokoládétorta80
diótorta81
kávé-(mocca) torta81
rokokó torta82
puncstorta82
legyező torta83
Rozalinda-torta84
Szeletek85
Roládok (tekercsek)86
Minyonok87
kapszliból készült87
hüvelyekből készült87
A minyon áthúzása88
Desszertek89
Kikészített sütemények (második rész)90
Csemegék90
bambitorta91
tátracsúcs92
bohémkocka92
lúdlábtorta93
royal bomba93
párizsi bomba94
konyakos bomba94
napóleon csemege94
Velence csemege94
sacher torta95
marcipános csemege95
kongó csemege95
koffécsemege95
csokoládéroló96
Tejszínes sütemények96
Orosz krémtorta96
Rigójancsi97
Indiáner98
Kávéfánk98
Eperfánk99
Gesztenyealagút99
Marcipános sütemények100
Marcipángyümölcs100
Marcipánfigurák101
Nagy burgonya101
Kis burgonya102
Teasütemények103
Függelék105
Fagylaltgyártás105
Szabványelőírások105
A fagylaltgyártás munkafolyamatai106
előkészítés106
keverékkészítés107
pasztőrözés107
szűrés107
homogénezés108
hűtés108
pihentetés108
fagyasztás108
utánfagyasztás109
Fagylaltípusok110
Citrom- és narancsfagylalt110
Egyéb gyümölcsfagylalt110
Tejfagylalt110
Tejszínes fagylalt111
Poharas fagylaltkülönlegességek111
Parfé113
Lágyfagylalt113
Fagylaltpor116
Előforduló fagylalthibák117
Pohárkrémek121
Gesztenyepüré-készítés122
A díszítés jelentősége123
A minőségről általában125
Süteményhibák127
A sütemények súlya129
Felhasznált irodalom131

Schulhof Géza

Schulhof Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Schulhof Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem