1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ételkészítés technológiája II./1. (töredék)

Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt - Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 267 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Harmadik változatlan kiadás. Kézirat gyanánt. 1000 példányban jelent meg. Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Levesek és levesbetétek3
Híg levesek5
Magyaros híg levesek11
A híg levesek betétei14
Erőlevesek18
Sűrített levesek21
Egyszerű-sűrített levesek22
Áttört (püré) levesek33
Krémlevesek36
Sűrített levesek betétei40
Nyákleves41
Gyümölcslevesek42
Különleges levesek44
Főzelékek49
A főzelékekről általában49
A főzelék-készítés legfontosabb szabályai50
Sűrített főzelékek54
Egyéb főzelékek64
Köretek67
Burgonya köretek68
Rizs köretek74
Tésztaféle köretek77
Egyéb köretek80
Saláták85
A salátákról általában85
Nyersen készített saláták88
Főtt saláták93
Tartósított saláták (savanyúságok)96
Mártások99
A mártásokról általában99
Hideg mártások102
Majonézes mártások103
Egyéb hideg mártások108
Zománc mártások112
Meleg mártások11
Alapmártások és a belőlük készíthető mártások113
Barna (spanyol) mártás113
Tejmártás (Besamel)119
Fehér mártás (velouté)124
Hollandi mártás129
Egyszerű meleg mártások134
Gyümölcs mártások138
Meleg előételek141
Zöldség-főzelék előételek142
Tésztafélékből készült előételek151
Rizottók160
Husok és belsőségekből készített meleg előételek164
Sajtos előételek171
Meleg tojásételek173
Hideg előételek és ételek189
Elkészítésük189
Az aszpik192
Összetett saláta és főzelékek195
Hideg tojásételek200
Gyümölcsfélék204
Pástétomok204
Zselatinok210
Kocsonyák213
Húsfélék és felvágottak216
Vegyes ízelítők221
Dísztálak223
Szendvicsek224
Hideg-meleg halételek229
A halételek készítéséről229
Meleg halételek231
Barna húsú halakból készült ételek231
Fehérhúsú halakból készült ételek240
Rákokból készült ételek252
Hideg halételek253

Turós Emil

Turós Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Turós Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem