kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
1. kötet | |
Levesek és levesbetétek | 3 |
Híg levesek | 5 |
Magyaros híg levesek | 11 |
A híg levesek betétei | 14 |
Erőlevesek | 18 |
Sűrített levesek | 21 |
Egyszerű-sűrített levesek | 22 |
Áttört (püré) levesek | 33 |
Krémlevesek | 36 |
Sűrített levesek betétei | 40 |
Nyákleves | 41 |
Gyümölcslevesek | 42 |
Különleges levesek | 44 |
Főzelékek | 49 |
A főzelékekről általában | 49 |
A főzelék-készítés legfontosabb szabályai | 50 |
Sűrített főzelékek | 54 |
Egyéb főzelékek | 64 |
Köretek | 67 |
Burgonya köretek | 68 |
Rizs köretek | 74 |
Tésztaféle köretek | 77 |
Egyéb köretek | 80 |
Saláták | 85 |
A salátákról általában | 85 |
Nyersen készített saláták | 88 |
Főtt saláták | 93 |
Tartósított saláták (savanyúságok) | 96 |
Mártások | 99 |
A mártásokról általában | 99 |
Hideg mártások | 102 |
Majonézes mártások | 103 |
Egyéb hideg mártások | 108 |
Zománc mártások | 112 |
Meleg mártások | 11 |
Alapmártások és a belőlük készíthető mártások | 113 |
Barna (spanyol) mártás | 113 |
Tejmártás (Besamel) | 119 |
Fehér mártás (velouté) | 124 |
Hollandi mártás | 129 |
Egyszerű meleg mártások | 134 |
Gyümölcs mártások | 138 |
Meleg előételek | 141 |
Zöldség-főzelék előételek | 142 |
Tésztafélékből készült előételek | 151 |
Rizottók | 160 |
Husok és belsőségekből készített meleg előételek | 164 |
Sajtos előételek | 171 |
Meleg tojásételek | 173 |
Hideg előételek és ételek | 189 |
Elkészítésük | 189 |
Az aszpik | 192 |
Összetett saláta és főzelékek | 195 |
Hideg tojásételek | 200 |
Gyümölcsfélék | 204 |
Pástétomok | 204 |
Zselatinok | 210 |
Kocsonyák | 213 |
Húsfélék és felvágottak | 216 |
Vegyes ízelítők | 221 |
Dísztálak | 223 |
Szendvicsek | 224 |
Hideg-meleg halételek | 229 |
A halételek készítéséről | 229 |
Meleg halételek | 231 |
Barna húsú halakból készült ételek | 231 |
Fehérhúsú halakból készült ételek | 240 |
Rákokból készült ételek | 252 |
Hideg halételek | 253 |
2. kötet | |
Marhahús ételek | 3 |
A húsételekről általában | 3 |
Marhahúsból készített ételek | 12 |
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissen sült ételek | 45 |
Párolással készített marhahús ételek | 46 |
Főzéssel készült marhahús ételek | 57 |
Apróhúsból készült marhahús ételek | 61 |
Belsőségekből készített ételek | 72 |
Borjúhús ételek | 77 |
Egyben sült borjúhús ételek | 80 |
Frissen sült borjúhús ételek | 89 |
Párolással készített borjúhús ételek | 102 |
Főzéssel készült borjúhús ételek | 107 |
Borjúbelsőségekből készült ételek | 109 |
Sertéshús ételek | 115 |
Egybensütéssel készült sertéshús ételek | 118 |
Frissensütéssel készült sertéshús ételek | 128 |
Párolással készült sertéshús ételek | 138 |
Főzéssel készített sertéshús ételek | 153 |
Sertésbelsőségekből készített ételek | 163 |
A házi vegyes disznótor | 168 |
Bárány és ürühúsból készült ételek | 183 |
Bárányhús ételek | 184 |
Ürühús ételek | 200 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 219 |
Szárnyas ételekről általában | 219 |
Fehérhúsú szárnyas ételek | 221 |
Barnahúsú szárnyas ételek | 246 |
Vadaké és vadszárnyasok | 265 |
A vadételekről általában | 265 |
Pecsenyének egészben sütött vad és vadszárnyas ételek | 268 |
A vadakból készíthető frissen sültek | 281 |
Párolással vagy főzve készített vad és vadszárnyas ételek | 288 |
Konyhai tészták | 308 |
A tésztákról általában | 308 |
Lazítási eljárások | 309 |
Gyúrt tészták | 313 |
Kevert tészták | 324 |
Kelt tészták | 329 |
Rétes-tészták | 332 |
Égetett tészták | 335 |
Puddingok, felfújtak | 339 |
Frissen készült tészták | 343 |
Hideg krémek | 346 |
Gyümölcs készítmények | 348 |
Tésztafélékhez való habok, mártások, öntetek | 350 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.