1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ételkészítés technológiája I.

Tankönyvpótló jegyzet/Kézirat gyanánt

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Alapfogalmak
Az élelmianyagok és ételek fizikai kémiája és kolloidikája7
Kolloidkémiai alapfogalmak7
A hig oldatok törvényszerüségei23
A levegő páratartalma29
Határfelületi jelenségek33
A viz kolloidkémiai jelentősége45
Különböző élelmezési szempontból fontos kolloid rendszerek59
Élelmiszer- és ételizesitők, valamint szinezékek109
Az élelmianyagok és ételek élvezeti értéke109
Illat-, aroma-, zamat110
Az iz fogalma és az izérzetek csoportositása111
Az iz- és zamatanyagok eredete112
Izesités, izszerelés114
Az élelmianyagok és ételek izesitésére alkalmas anyagok (vegyületek)115
Az élelmianyagok szinezékei138
Természetes szinezékek138
Mesterséges szinezékek148
Az ételkészités technológiai folyamatainak hatása a természetes élelmiszer szinezékekre és védekezés a kedvezőtlen szinváltozások ellen150
Konyhatechnológia155
Előkészitési eljárások156
Válogatás156
Tisztitás159
Darabolás-formálás162
Mosás-áztatás167
Lazitási eljárások170
Előkészitő eljárások175
Az ételek süritése-kötése175
Izesités183
A hőhatásról általában191
Az ételkészités befejezése233
Az ételkészitési technológiai folyamatok hatása a különböző diszperz rendszerekre241
Emulziók az ételkészitési technikában241
Habok az ételkészitési technikában247
Gélek az ételkészitési technikában251
Az ételek elkészitése közben fellépő iz, szag és egyéb érzékszervi tulajdonságok, valamint azok megitélése261
Érzékszerveink fontossága a fogyasztott étel kiválasztásában261
Az érzékszervi elbirálásra alkalmazott eljárások és azok lényege264
Különböző érzékszervi vizsgálati rendszerek269
Értékelési mintalap276
Ábrajegyzék285
Táblázatok287
Irodalomjegyzék301
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem