kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 306 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. |
Bevezetés | 3 |
Alapfogalmak | |
Az élelmianyagok és ételek fizikai kémiája és kolloidikája | 7 |
Kolloidkémiai alapfogalmak | 7 |
A hig oldatok törvényszerüségei | 23 |
A levegő páratartalma | 29 |
Határfelületi jelenségek | 33 |
A viz kolloidkémiai jelentősége | 45 |
Különböző élelmezési szempontból fontos kolloid rendszerek | 59 |
Élelmiszer- és ételizesitők, valamint szinezékek | 109 |
Az élelmianyagok és ételek élvezeti értéke | 109 |
Illat-, aroma-, zamat | 110 |
Az iz fogalma és az izérzetek csoportositása | 111 |
Az iz- és zamatanyagok eredete | 112 |
Izesités, izszerelés | 114 |
Az élelmianyagok és ételek izesitésére alkalmas anyagok (vegyületek) | 115 |
Az élelmianyagok szinezékei | 138 |
Természetes szinezékek | 138 |
Mesterséges szinezékek | 148 |
Az ételkészités technológiai folyamatainak hatása a természetes élelmiszer szinezékekre és védekezés a kedvezőtlen szinváltozások ellen | 150 |
Konyhatechnológia | 155 |
Előkészitési eljárások | 156 |
Válogatás | 156 |
Tisztitás | 159 |
Darabolás-formálás | 162 |
Mosás-áztatás | 167 |
Lazitási eljárások | 170 |
Előkészitő eljárások | 175 |
Az ételek süritése-kötése | 175 |
Izesités | 183 |
A hőhatásról általában | 191 |
Az ételkészités befejezése | 233 |
Az ételkészitési technológiai folyamatok hatása a különböző diszperz rendszerekre | 241 |
Emulziók az ételkészitési technikában | 241 |
Habok az ételkészitési technikában | 247 |
Gélek az ételkészitési technikában | 251 |
Az ételek elkészitése közben fellépő iz, szag és egyéb érzékszervi tulajdonságok, valamint azok megitélése | 261 |
Érzékszerveink fontossága a fogyasztott étel kiválasztásában | 261 |
Az érzékszervi elbirálásra alkalmazott eljárások és azok lényege | 264 |
Különböző érzékszervi vizsgálati rendszerek | 269 |
Értékelési mintalap | 276 |
Ábrajegyzék | 285 |
Táblázatok | 287 |
Irodalomjegyzék | 301 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.