kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kir. Magy. Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 349 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 30 rajzzal illusztrálva. |
Az enzim fogalmának történeti fejlődése | 1 |
Az enzimek tulajdonságairól általában | 7 |
Az enzimek különleges működéséről | 11 |
Az enzimek előállítására használható általános módszerek | 14 |
Az enzimhatás föltételeiről, kimutatásáról és követéséről | 18 |
A hőmérséklet hatása az enzimes reakciókra | 25 |
A fénysugarak és elektromos áramok hatása az enzimekre | 29 |
Chemiai szerek hatása az enzimekre, kinázok és koenzimek | 29 |
A közeg hydrogénionkonczentrácziójának hatása az enzimhatásokra | 31 |
A hydorgénionkonczentráczió meghatározása | 33 |
Az elektrometriás módszer | 33 |
A kolorimétriás módszer | 35 |
Az enzimek adszorpcziója | 47 |
Az enzimek elektromos átvitele | 49 |
Enzimes szintézisek | 51 |
Az enzimek elnevezése és beosztása | 53 |
Hidrolizáló enzimek (hidrolázok) | 54 |
Étert bontó enzimek | 54 |
Lipaz (pialyn, steapsin) | 54 |
Zsírtbontó enzimek alkalmazása a gyakorlatban | 58 |
Saloláz (Amylsalicyláz) | 61 |
Monobutyrináz | 62 |
Szénhydrátok bontó enzimek (Carbohydrázok) | 62 |
A czukrok hydazonjairól és oszazonjairól | 63 |
A czukroknak titrimétriás meghatározása Fehling-féle oldattal | 65 |
A czukrok meghatározása a polarimétriás módszer segítségével | 69 |
Az enzimek tekintetésben fontosabb czukrok jellemző tulajdonságai | 72 |
Monoszaccharidek | 72 |
Pentózok | 72 |
Hexózok | 77 |
Disszaccharidek | 87 |
Triszaccharidek | 96 |
Invertáz | 98 |
Maltáz | 104 |
Laktáz | 107 |
Trehaláz | 110 |
Melibiáz | 111 |
Raffinázok | 111 |
Gentiobiáz | 113 |
Celláz vagy cellobiáz | 113 |
A raffináz alkalmazása | 113 |
Amiláz | 115 |
Inuláz | 139 |
Czelluláz | 141 |
Semináz | 141 |
Xylanáz | 141 |
Pektináz | 141 |
Glükozidokat bontó enzimek | 142 |
Emulzin | 143 |
Gaultheráz, Betuláz | 154 |
Isatáz, indoxyláz vagy indimulsin | 154 |
Mirozináz | 154 |
Proteineket bontó enzimek | 157 |
Preteázok és Amidázok | 157 |
A proteinek | 157 |
A zsírsav-csoporthoz tartozó aminosavak | 160 |
Monoamino-monocarbonsavak | 160 |
Monoamino-oxi-monocarbonsavak | 167 |
Monoamino-dicarbonsavak | 169 |
Diamino-monocarbonsavak | 170 |
Diamino-polyoxi-monocarbonsavak | 174 |
Kéntartalmú aminosavak | |
Aromás aminosavak | 178 |
Heterocyclusos aminosavak | 180 |
A proteinek és aminosavak átalakulásai az élő szervezetben | 187 |
Az aminosavak elválasztása és megközelítő meghatározása | 191 |
A proteinek általános jellemzése | 204 |
Egyszerű proteinek | 211 |
Összetett proteinek (proteidek) | 220 |
Egyszerű amidázok | 271 |
Megalvasztó enzimek | 273 |
Oxidázok (oxidáló enzimek) | 293 |
Purinoxidázok | 305 |
Urikáz | 307 |
Fenolázok | 309 |
Peroxydáz | 313 |
Oxigenázok | 319 |
Tyrosináz | 321 |
Kataláz | 326 |
A kataláz előfordulása | 326 |
A kataláz előállítása | 327 |
Gombakataláz | 327 |
Dohánylevélkataláz | 327 |
Vérkataláz | 328 |
Szalonnakataláz | 328 |
A kataláz kimutatása és hatásfokának mennyiségi meghatározása | 328 |
A permanganátos módszer | 329 |
A jodométriás módszer | 329 |
A kataláz tulajdonságai | 329 |
Erjesztő enzimek vagy zümázok | 330 |
A zümázok előfordulása | 331 |
A zümáz előállítása | 331 |
Az élesztő nedvének előállítása sajtolás útján | 334 |
Zümáztartalmú folyadék készítése kioldás útján | 334 |
A zümáz jelenlétének kimutatása és hatásfokának megállapítása | 335 |
A zümáz tulajdonságai és működésének körülményei | 336 |
A karboxilláz | 339 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.