1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az én Weinhaus szakácskönyvem

A mindennapok élvezeteiért...

Fotózta
Bócsa
Kiadó: Weinhaus Kft.
Kiadás helye: Bócsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kóstoltatások és baráti beszélgetések során bizony sokszor felhangzik a jól ismert kérdés, milyen ételhez milyen bort igyunk?
Hányszor álltunk tanácstalanul egy-egy élelmiszerüzlet boros polca... Tovább

Előszó

Kóstoltatások és baráti beszélgetések során bizony sokszor felhangzik a jól ismert kérdés, milyen ételhez milyen bort igyunk?
Hányszor álltunk tanácstalanul egy-egy élelmiszerüzlet boros polca előtt, hogy a hétvégi ebéd vagy vacsora mellé milyen bort válasszunk. Nehéz dilemma!
Általános irányelvnek tekinthető, hogy az egyszerűbb, kevéssé fűszerezett ételekhez könnyű fehér borok (Muskotály, Cserszegi Fűszeres, Zenit, Irsai Olivér) illenek, míg a rafináltabb, zsírosabb, fűszeresebb kreációk már elbírják az erősebb fehér borokat (Olaszrizling, Chardonnay, Juhfark), illetve a vöröseket is.
De nem kell sommelier-nek lenni, hogy kiválasszuk a megfelelő bort, bár az egyes ételekhez legjobban illő italok beszerzése nehéz tudomány. Tapasztalat kell hozzá, illetve egy kis segítség. A tapasztalat, hogy minél több bort kóstoljunk, és ismerjünk meg. Segítség, ha még nem ismerjük a bort és kikérnék egy tapasztalt illető véleményét. Ez a receptfüzetet iránymutatónak szánjuk a gasztronómia tengerében, hogy a bemutatott ételeken keresztül ismerjük meg a Weinhaus Kft. által kínált borokat. Vissza

Tartalom

Fehér és rosé borokhoz való ételek
Sült harcsa csicseriborsóval 2
Sült padlizsán mézes paradicsommártással 4
Sertésszűz cukkinivel 6
Tárkonyos sütőtöksaláta 8
Mézes csirkemell párolt parajjal 10
Milyen ételhez, milyen bor illik? 12
Konyakos kacsamájpástétom 14
Száraz vörösborokhoz való ételek
Erdészné májraguja 16
Csülkös bableves 18
Káposztás sült oldalas 20
Töltött, rántott gomba vörösbormártással 22
Házi disznótoros párolt káposztával 24
Vargányás vörösboros sertésszűz 26
Borjúkebab 28
Pincepörkölt 30
Desszert borokhoz való ételek
Sült kacsa mézes szőlőmártással 32
mandulás madártej 36
Málnás palacsinta kétszínű öntettel 38
Palacsintatésztában sült eper 40
Vaníliás szilvalepény 42
Epres gombóc 44
Forgácsfánk 46
Meggyes rétes 48
Fekete-fehér muffin 50
Ananászos, mákos muffin 52
Mandulás torta 54
Nyári gyümölcstorta 56
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az én Weinhaus szakácskönyvem Az én Weinhaus szakácskönyvem
Állapot:
2.480 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba