Előszó
Tévednek, akik azt mondják, hogy az életet élni kell. Ugyanis nem csak élni, hanem élvezni is... Semmiképpen ne vegye a kezébe ezt a könyvet az, aki csak azért eszik, hogy ne legyen éhes. Vannak...
Tovább
Előszó
Tévednek, akik azt mondják, hogy az életet élni kell. Ugyanis nem csak élni, hanem élvezni is... Semmiképpen ne vegye a kezébe ezt a könyvet az, aki csak azért eszik, hogy ne legyen éhes. Vannak helyek, amelyeket csak nekik nyitottak - szerintem azokon a helyeken nem fogunk találkozni... Azonban azoknak, akik azért esznek, mert szeretik jól érezni magukat és időt szánnak nem csak a főzésre, hanem az evésre is, szinte kötelező ez a mű a szakácskönyves polcra.
Margó főztje, nekem elhihetik, meggyőző. Ahogyan a nagy művészek minden alkotásukon rajta hagyják a kézjegyüket, mindenbe belecsempészik a saját stílusukat, úgy Margó is mindent olyan „Margósan" főz. Színesen, bőségesen, úgy, hogy az is élvezetet találjon benne, aki készíti és az is, aki eszik belőle. Margó szeret élni, szeret főzni, szereti a szeretteit jóllakatni és ebben a könyvben megmutatja, hogy lehet ezt utána csinálni.
Ha valaki most tanul főzni, annak azért érdemes belelapozni, hogy a csúcson kezdje. Ha valaki már tud főzni, legalábbis szerinte -, akkor neki azért érdemes alaposan átnézni, hogy megtudja, hogyan lesz romás a magyar konyha, magyaros a roma konyha és Margós a világ összes étele...
Mikrókat kikapcsolni, sütőket bekapcsolni, hajrá Margó, csak bátran a zsírral, nem az öl, hanem a műkaja...
Sági Szilárd
Vissza