kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Táltos GM |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 220 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 5 |
Az emlékek szakácskönyve | 7 |
Az ifjúság vendégfogadója | 9 |
Téli utazás Lök és Dob között | 12 |
Még özvegy Sztáraynét is megcsalják... | 12 |
Hol van ünnep után vásár? | 13 |
Mire jó az üveges sör? | 15 |
Hogyan fagyott meg Svarcnak a lába? | 17 |
Az étvágy változásai | 19 |
Mit szeretett volna István? | 23 |
Levél egy régi kalendárium-szerkesztőhöz | 24 |
A koránkelő ember története | 27 |
Rosszindulatú éjszaka | 27 |
Védelem az éj kísértetei ellen | 28 |
A kulacs befolyása a közérzetre | 30 |
A kulacs megtöltése | 32 |
A kulacs kiürítése | 34 |
Farsangi fánk | 37 |
Májusi csodák | 38 |
Lágy hónapban kemény a rák | 44 |
Betekintés a naptárba | 47 |
A déli sör, vagy üdvözlet Tisza Kálmánnak | 50 |
Szegények naptára | 61 |
Az úriember, akinek szőlővirág szaga volt | 64 |
A pince komisszárius | 64 |
A bakator tulajdonsága | 65 |
Az igazi Bodóné | 67 |
Mit tudnak a papok? | 68 |
Hát melyik bor volt a legjobb? | 71 |
A titok megfejtése | 74 |
A vadpecsenye kalandja | 76 |
Régi Magyarország csemegéje | 86 |
Levegőváltozás öröme és szomorúsága | 89 |
Előkészületek | 90 |
Az asszony megjelenése | 93 |
Ebédutáni megbeszélések | 96 |
Viszontlátásra mához egy hétre! | 100 |
A rákleves | 107 |
Szegény ember malaca | 113 |
A fűszerekről | 117 |
Miért állt az óra a vendéglőben? | 118 |
A régi Magyarország felé... | 118 |
A szakácsnak a böftök mellett kell állni | 120 |
Aki a fekete golyót húzta... | 123 |
Merre volt a "Kisisten földje"? | 127 |
A jó étvágy titkai (a gyomor-kalandokból) | 130 |
A pénteki vendég | 139 |
Ebéd előtti megbeszélések | 139 |
Az étvágy előkészítése | 142 |
A hal elúszott | 145 |
További megbeszélések az élet folytatásáról | 149 |
Farsang 1933-ban Pesten | 153 |
Mellékutcai vendéglő | 155 |
Reggeli fohászkodás | 155 |
Az étlapról általában | 156 |
A paprikás csirke sikere | 157 |
Befejezés | 158 |
A fogadósné, vagy az elvarázsolt vendégek | 159 |
Receptek | 183 |
Gulyásleves | 184 |
Káposztaleves | 184 |
Krumplileves | 186 |
Marhahúsleves á la Krúdy | 186 |
Rákleves | 186 |
Spárgaleves | 188 |
Szárazbableves | 189 |
Tyúkleves | 189 |
Zöldbableves | 189 |
Borsos tokány | 190 |
Hurka-kolbász sütve | 190 |
Krúdy Gyula-féle szardíniakrém | 190 |
Malacpörkölt | 192 |
Marhapörkölt | 192 |
Májpástétom | 194 |
Paradicsomos káposzta | 194 |
Rakott tök | 194 |
Sólet | 195 |
Spárga vajban | 195 |
Székelykáposzta | 195 |
Tejfeles káposzta | 196 |
Töltött karalábé | 196 |
Töltött káposzta | 196 |
Túrós burgonya | 198 |
Vesepecsenye | 198 |
Liba | 200 |
Paprikás csirke | 200 |
Pulykasült | 202 |
Fogas á la Krúdy | 204 |
Halászlé | 204 |
Halkocsonya | 206 |
Paprikás ponty | 206 |
Rácponty | 207 |
Fogoly | 208 |
Fürj párolva | 208 |
Nyúlaprólék | 208 |
Nyúlpecsenye | 210 |
Sült szalonka | 210 |
Vadliba | 210 |
A tányérhús á la Krúdy | 212 |
Marhahús á la Krúdy | 212 |
Burgonyasaláta | 214 |
Heringsaláta | 214 |
Ugorkasaláta | 214 |
Sonkás kocka | 216 |
Káposztás kocka | 216 |
Túrós csusza | 216 |
Sztrapacska | 217 |
Farsangi fánk | 218 |
Kakaószelet | 218 |
Tepertős pogácsa | 220 |
Vaníliás kiflicskék | 220 |