1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszertörvény alkalmazása a húsiparban III.

Az élelmiszerek minőségellenőrzése

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Információs Központja
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím: Állatforgalmi és Húsipari Tröszt
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-502-318-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Köztudott, hogy az élelmiszerek jő minőségéhez alapvető érdekek kapcsolódnak, ezért a minőséggel, a minőség megőrzésével és védelmével megkülönböztetett figyelemmel kell foglalkozni,s az erre... Tovább

Előszó

Köztudott, hogy az élelmiszerek jő minőségéhez alapvető érdekek kapcsolódnak, ezért a minőséggel, a minőség megőrzésével és védelmével megkülönböztetett figyelemmel kell foglalkozni,s az erre vonatkozó szabályok élelmiszertörvényünk leglényegesebb rendelkezései közé tartoznak. Természetesen az előírások egy jelentős része az élelmiszerek előállítására és forgalombahozatalára vonatkozik,ezért a rendelkezések Tájékoztatónk második füzetében kerültek részletesen ismertetésre.
Ebben a harmadik füzetben az élelmiszerek minőségellenőrzésére vonatkozó törvényi és az ehhez kapcsolódó egyéb jogszabályi előírásokat ismertetjük. Vissza

Tartalom

Bevezetés
I. A minőségellenőrzési kötelezettség
1. Az előállítók minőségellenőrzési kötelezettsége
2. A hatósági ellenőrzés rendszere
II. A minőségért való felelősség
III. Szabványosítás, tanúsítás
MELLÉKLETEK :
1. 23/1983. /XII. 24. / MÉM sz. rendelet
az élelmiszer és dohányipari termékeket előállítók
minőségszabályozási feladatairól
2. 8001/1984. /MÉM. É. 1./MÉM sz.tájékoztató
az élelmiszer és dohányipari termékeket előállítók
minőségszabályozási feladatairól szóló 23/1983.
/XII.24. /MEM. sz.rendelet végrehajtásáról
3. 29/1982. /XII.27./ MÉM sz. rendelet
a megyei /fővárosi/ állategészségügyi és élelmiszer
ellenőrző állomások élelmiszer minőségellenőrző tevékenységéről
4.8/1982. /MÉM.É. 30./ MEM sz. utasitás
az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Központról
5.12/1968. /XI. 12. / BkM sz. rendelet
a Kereskedelmi Minőségellenőrző Intézetről
6. 8/1975. /XI. 19. / KkM sz. a 4/1982. /VII. 1. / KkM sz.
rendeletekkel módosított 2/1968. /V. 30. / KkM sz. rendelet
az egyes kivitelre kerülő termékek kötelező minőségellenőr -
zéséről és a MERT-ről
7. 18/1968. /KKÉ. 13./KkM sz. utasítás
a kötelező minőségellenőrzés alá tartozó exporttermékek
köréből
8. 13/1978./III. 1./MT sz. rendelet
a vásárlók minőségi kifogásainak intézésével kapcsolatos
költségek elszámolásáról
9. 4/1978. /III. 1. /BkM sz. rendelet
a vásárlók minőségi kifogásainak intézéséről
10.19/1976. /VI. 12./MT sz. rendelet
a szabványosításról
11. 11/1982. /VI. 9./MÉM sz. rendelet
a szabványosítás rendjéről a mezőgazdasági és élelmezés
ügyi ágazatban
12. 47/1968. /XII. 18. / Korm. sz. rendelet
a termékek minőségének tanúsításáról
Tartalomjegyzék
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem