1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszerszabályozás az EU-ban

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Agroinform Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím: Engem is érint - A megoldás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az EU élelmiszer-szabályozásának céljai9
A gazdasági folyamatok segítése9
A Közös Agrárpolitika (KAP)9
Az Egységes Belső Piac fejlesztése9
A piaci verseny tisztaságának segítése10
A fogyasztó védelme10
A fogyasztó egészségének védelme10
Élelmiszermérgezések, fertőzések megakadályozása10
Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése11
A fogyasztók érdekeinek védelme12
A fogyasztó megkárosításának megakadályozása12
A valósághű tájékoztatás biztosítása12
Az EU élelmiszer-szabályozási elveinek változása12
Az Euro-recept elv12
Horizontális-vertikális szabályok13
A szubszidiaritás elve13
A szabályozás önkéntes eszközei14
A jövő évezred szabályozása: Zöld Könyv (Green Paper)14
Általános, politikai jellegű megfontolások15
A meglévő EU szabályok áttekintése15
A Közösségi törvénykezés egyszerűsítése, racionalizálása16
A magas szintű védelem fenntartása16
A tudományos tanácsadás szerepének növelése16
Az élelmiszerekkel kapcsolatos tudományos együttműködés fejlesztése17
A súlyos és sürgős közegészségügyi kockázatok kezelése17
Radiológiai veszélyhelyzetek kezelése17
A biztonsági felelősség általános elveinek kiterjesztése17
Megfelelés a fogyasztók új elvárásainak18
A szabályok hatékony betartásának biztosítása18
A szabályozás külső dimenziói18
A WTO megállapodás19
A FAO/WHO Codex Alimentarius19
Az EU élelmiszer-jogszabályok kidolgozásának gyakorlata19
A résztvevő főigazgatóságok20
Ipari Ügyek Főigazgatósága20
Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság20
Mezőgazdasági Főigazgatóság20
A főigazgatóságok szabályozási munkáját támogató bizottságok21
Élelmiszertudományi Bizottság 21
Élelmiszer Állandó Bizottság21
Élelmiszer Tanácsadó Bizottság21
Az EU jogszabályok nemzeti alkalmazása22
A nemzeti jogrendbe való bekerülése22
A végrehajtás23
A Tagállamok nemzeti törvénykezése23
Kötelező nemzeti szabályok23
Nem kötelező szabályok23
Szabványok24
Élelmiszerkönyvek24
Az EU élelmiszer jogszabályok ismertetése24
A fogyasztók egészségének védelme25
Élelmiszer mérgezések megakadályozását szolgáló szabályok25
Az élelmiszerek tételazonosító jelölése25
Élelmiszerhigiénia 25
Általános termékbiztonsági előírás26
Termékfelelősség26
A hosszú távú egészségkárosodás megakadályozását szolgáló szabályok26
Dohánytermékek26
Élelmiszerrel érintkező anyagok és tárgyak26
Adalékanyagok27
Szacharin28
Extrakciós oldószerek28
Citrusfélék felületi kezelése28
Radioaktív szennyezettség28
Étolajok, zsírok erukasav tartalma28
A fogyasztók valósághű tájékoztatásának biztosítása29
Jelölési, megnevezési szabályok29
Az élelmiszerek hatósági ellenőrzése29
A fogyasztók érdekei és a piaci verseny tisztaságának védelme29
Tömegtérfogat, árfeltüntetés30
Termék előírások30
A Közös Politikák segítése31
Közös Mezőgazdasági Politika31
Friss fogyasztásra szánt gyümölcs-zöldség31
Állati eredetű élelmiszerek33
Az Új Mezőgazdasági Politikát segítő rendeletek34
Közös Halászati Politika35
Az EU élelmiszerjog honosítása35
A honosítás szükségessége37
A honosítás technikája és helyzete37
Törvény szint37
Rendeleti szint37
Élelmiszerkönyvi szint38
A Magyar Élelmiszerkönyv I. kötete38
A Magyar Élelmiszerkönyv II. kötete39
A Magyar Élelmiszerkönyv III. kötete. Hivatalos Élelmiszervizsgálati Módszergyűjtemény40
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem