1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszeripar telepítési viszonyainak fejlesztése

Szerkesztő

Kiadó: Élelmiszeripari Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Intézet munkaterve keretében hosszabb időn át foglalkoztunk az élelmiszeripar települési helyzetének felmérésével, elemzésével és kritikai vizsgálatával. Célunk az volt, hogy ezekre támaszkodva... Tovább

Előszó

Az Intézet munkaterve keretében hosszabb időn át foglalkoztunk az élelmiszeripar települési helyzetének felmérésével, elemzésével és kritikai vizsgálatával. Célunk az volt, hogy ezekre támaszkodva a telepítési viszonyok fejlesztésére olyan távlati koncepciókat dolgozzunk ki, amelyek alapot szolgáltathatnak az iparfejlesztés területi tervezéséhez.
A téma kidolgozása során eddig az alábbi résztanulmányokat jelentettük meg:
1/ Élelmiszeripari termékek fogyasztásának területi megoszlása 1962-ben /1/.
2/ Az élelmiszeripar településének kritikai vizsgálata, figyelemmel a III. ötéves terv fejlesztési célkitűzéseire.
2/ E résztanulmányunkat a miniszterhelyettesi értekezlet 1964. július 27-én megtárgyalta és meghatározta azokat az alapelveket, amelyeket a téma végleges kidolgozásánál figyelembe kell venni.
Jelen tanulmányunk célja részben az, hogy számot adjon a múlt évi részjelentés óta még elvégzett vizsgálatokról, elemzésekről és következtetésekről, másrészt az, hogy összefoglalja a témára vonatkozó módszertani elveket, valamint érdemi megállapításainkat és javaslatainkat. Vissza

Tartalom

A tanulmány célkitűzései1
A telepítési helyzet és az azt meghatározó tényezők2
Az élelmiszeripar ágazati rendszere2
Telepítési tényezők5
A telepítési tényezők és egyéb a telepítésre jellemző adatok felmérése9
A felmérés módja és területi mélysége9
Üzemek és egyéb telephelyek jellemző adatai11
Nyersanyagellátás. Szerződéses termeltetés, felvásárlás13
Késztermék értékesítés, élelmiszerfogyasztás16
Az üzem- és raktártípusok telepítési jellege17
Malmok és takarmánykeverő üzemek telepítési jellege18
Vágóhidak telepítési jellege27
Raktárak telepítési jellege31
Az üzemtípusok telepítési jelleg szerinti csoportosítása34
A koncentráció foka és az optimális üzemnagyság az élelmiszeripar egyes ágaiban37
A koncentráció fejlődése és fokának mérése37
Optimális üzemnagyság az élelmiszeriparban41
Az iparágak telepítési helyzetének elemzése és megjavításának lehetőségei48
A telepítési helyzet jellemzése a települési mutatóval48
A telepítési helyzet megjavításának lehetőésgei52
Az iparágak telepítési helyzete és koncepciók annak megjavítására55
Kooperációs és kombinációs lehetőségek67
Összefoglalás, javaslatok69
Irodalom73
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem