kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 165 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-230-015-7 |
Megjegyzés: | 93 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A szárítástechnológia általános elvei | 9 |
A technológiai folyamat | 9 |
A szárítandó anyagok - az élelmiszerek | 11 |
Az élelmiszerek szerkezeti-mechanikai tulajdonságai és azok változása a szárítás folyamatában | 17 |
A szerkezeti-mechanikai tulajdonságok mutatói | 17 |
A termékek zsugorodása szárítás közben | 21 |
A szerkezeti-mechanikai tulajdonságok változása a szárítás folyamatában és a repedések képződésének mechanizmusa | 23 |
Az optimális szárítási rendszer kialakításának alapelvei | 28 |
A hatékonyság fokozása az élelmiszerek szárítási folyamatában | 31 |
A gabona szárítása | 34 |
A gabona mint szárítandó anyag | 34 |
A gabona szárításának alapvető törvényszerűségei | 38 |
A gabona szárítása tömör rétegben | 38 |
A gabona szárítása fluidizációs eljárással | 41 |
A gabona szárítása pneumatikus csőben | 41 |
A gabonaszárító berendezések | 43 |
Recirkulációs gabonaszárítók | 43 |
A gabonaszáríás technológiája | 48 |
Száraztészta-készítmények szárítása | 51 |
A tészták mint szárítandó anyagok | 51 |
A levegő jellemzőinek hatása a tészták szárítására | 54 |
A tészták zsugorodása a szárítás folyamán | 56 |
A tészták szárításának mechanizmusa | 57 |
A tészták szárítási technológiája | 59 |
Tésztaszárító berendezések | 62 |
A finommetélt folyamatos működésű szárítói | 67 |
Berendezések a szárított termékek lehűtésére | 68 |
Automatizált, szalagos finommetélt-szárítók | 68 |
Hosszú termékek automatizált szalagos szárítói | 69 |
Csőtészták forgó hengeres-kazettás szárítóberendezései | 71 |
A sütőélesztő szárítása | 73 |
Az élesztő mint szárítandó anyag | 73 |
A szárítóközeg hatása az élesztő szárítási folyamatára | 78 |
A rétegvastagság hatása az élesztő szárítási folyamatára | 81 |
Az élesztőrészecskék alakjának és nagyságásnak hatása a szárítási folyamatra és a tárolásra | 81 |
A szárítási mód hatása az élesztő fluidizált és vibrofluid rétegű szárítására | 83 |
Az élesztőszárítás mechanizmusa | 84 |
A sütőélesztő szárítási üzemmódjai | 85 |
A szárított élesztő tárolása és visszanedvesítése | 87 |
Élesztószárító berendezések | 88 |
Cukor szárítása | 94 |
A kristálycukor szárítása | 94 |
A kristálycukor mint szárítandó anyag | 94 |
A kristálycukor szárítási mechanizmusa | 95 |
A kristálycukor-szárító berendezések | 96 |
Adatok cukorszárítók számításához | 102 |
Cukorfinomítvány szárítása | 105 |
A cukorfinomítvány mint szárítandó anyag | 105 |
A cukorfinomítvány szárításának alapvető törvényszerűségei | 106 |
A cukorfinomítvány szerkezeti kialakulásának mechanizmusa a szárítási folyamatban | 109 |
A cukorfinomítvány szárítási módjai | 109 |
A cukorfinomítvány-szárító berendezések | 111 |
Gyümölcszselé szárítása | 113 |
A gyümölcszselé mint szárítandó anyag | 113 |
A zselé szárítási folyamatának jellege | 115 |
A zselé szárításának mechanizmusa | 119 |
A zselé szárítási technológiája | 121 |
A szállítószalagos szárítók | 123 |
Habzselé szárítása | 125 |
A habzselé mint szárítandó anyag | 125 |
A habzselé szárítási mechanizmusa | 126 |
A habzselé szárításának és hűtésének technológiája | 127 |
A habzselészárítók | 127 |
Tejtermékek száríása | 131 |
A tej mint szárítandó anyag | 131 |
A tej szárításának mechanizmusa és technológiája | 135 |
Porlasztva szárítás | 135 |
Tejszárítók | 146 |
Egyenáramú tárcsás porlasztva szárító | 146 |
Zsíros- és soványtejpor-gyártó vonal | 151 |
Hengerszárító sovány tej és író szárítására | 151 |
Diszperz és kristályos tejtermékeket szárító berendezések | 152 |
Kamrás szárítók | 152 |
Dobszárítók | 153 |
Szalagszárítók | 155 |
Kaparós szárító | 156 |
Vibrációs szárító | 156 |
Általános összefoglalás | 158 |
Irodalomjegyzék | 160 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.