1.052.843

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszerek ipari feldolgozásának higiéniai szabályai

Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter és az egészségügyi miniszter együttes rendelete az élelmiszerek feldolgozásának higiéniai szabályairól3
Az élelmiszerek ipari feldolgozásának higiéniai szabályzata6
Általános rendelkezések
A környezetre, épületekre, berendezésekre vonatkozó előírások6
Telepítés és helykijelölés6
Az üzemek környezetének és belső területének kialakítása7
Üzemi épületek, helyiségek, felszerelés és berendezés9
Üzemi épületek, helyiségek9
Felszerelés és berendezés11
Szociális és egészségügyi létesítmények14
Vízellátás és szennyvízkezelés16
Vízellátás16
Szennyvízkezelés17
Az üzemek tisztán tartása18
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés18
Állati kártevők, rágcsálók és rovarok elleni védekezés22
A hulladék és melléktermék összegyűjtése, tárolása23
Személyi higiénia24
Élelmiszer előállításával kapcsolatos rendelkezések27
Termelés27
Csomagolás31
Tárolás33
Szállítás35
Ellenőrzés37
Vegyes rendelkezések38
Az egyes termelési ágakra vonatkozó külön rendelkezések
Baromfivágás, -feldolgozás39
Épületek, üzemi helyiségek, felszerelési és berendezési tárgyak39
Szállítás, átvétel, pihentetés41
Vágás, feldolgozás43
A baromfi előhűtése, csomagolása, hűtő- és fagyasztó tárolása44
Tollfeldolgozás44
Cukor előállítása45
Édesipari termékek előállítása46
Élesztő (sütő- és takarmányélesztő) gyártása47
Étkezési ecet előállítása48
Gabonafelvásárlás és -feldolgozás49
Gabonafelvásárlás és -tárolás49
Gabonafeldolgozás és liszttárolás51
Gyorsfagyasztott élelmiszerek előállítása53
Hústermelés (vágás) és húsfeldolgozás55
Vágóhídi épületek, üzemi helyiségek, felszerelési és berendezési tárgyak55
Épületek és üzemi helyiségek55
Kényszervágóhíd58
Felszerelési és berendezési tárgyak59
Vágóállatok szállítása és rakodása60
Vágóállatok átvétele61
Az állatok pihentetése és vágásra történő előkészítése61
Vágás és hústermelés62
Húsfeldolgozás65
Húsvizsgálat és higiéniai ellenőrzés67
Hűtő-fagyasztó tárolás69
Konzervgyártás71
Likőr, pálinka és rum hideg úton történő gyártása73
Maláta és sör előállítása74
Margarin, étkezési olaj és mesterséges ételzsírok készítése75
Must és bor előállítása76
Műjéggyártás77
Pálinkafőzés77
Kenyér- és péksütemény-előállítás78
Száraztészta-gyártás80
Tej- és tejtermékek előállítása80
A termelői tej gyűjtése80
A tej átvétele feldolgozás céljára és a feldolgozó üzembe szállítása82
A fogyasztói tej és tejtermékek előállítása82
Az üzem létesítése, berendezése82
A termelés83
Tojáskezelés és -feldolgozás84
Üdítőital, szikvíz, széndioxiddal telített ásványvíz, szénsavas ivóvíz előállítása87
Vad-, házinyúl-, hal- és galambfeldolgozás88
Vadfeldolgozás88
Házinyúl-feldolgozás89
Halfeldolgozás90
Galambfeldolgozás91
Mézfeldolgozás91
Függelék93
A mezőgazdasági szövetkezetek tagjai és az egyéni termelők által történő élelmiszer feldolgozására, csomagolására, szállítására és forgalomba hozatalára vonatkozó higiéniai előírások93
Személyi higiénia93
Termelő-, tárolóhelyiség, ezek felszerelési, berendezési tárgyai és környezete94
Vízellátás és szennyvízkezelés94
Termelés, tárolás, csomagolás, szállítás95
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés95
Értékesítés96
Ellenőrzés96
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az élelmiszerek ipari feldolgozásának higiéniai szabályai Az élelmiszerek ipari feldolgozásának higiéniai szabályai

Néhány lap foltos.

Állapot:
850 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba