kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 407 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-221-239-8 |
Előszó | 3 |
Bevezetés | |
Bevezetés az élelmiszerek árúismeretébe | 7 |
Az élelmiszer-tudomány fogalma | 7 |
Az élelmiszerek kémiai összetétele | 10 |
Aminosavak, fehérjék | 11 |
Zsiradékok és zsírszerű anyagok | 32 |
Szénhidrátok | 42 |
A hatóanyagok | 50 |
Járulékos tápanyagok | 61 |
Táplálkozási alapfogalmak | 67 |
Anyagforgalom | 69 |
Energiaforgalom | 70 |
Energiaszükséglet | 71 |
Élelmiszeripari mikrobiológia | 76 |
A baktériumok | 76 |
Az élesztők | 78 |
A penészek | 79 |
Az élelmiszerek romlása és a tartósítás elmélete | 93 |
Tartósítás fizikai módszerekkel | 94 |
Vegyszeres tartósítás | 109 |
Mikrobiológiai tartósítás | 115 |
Élelmiszer-mérgezések | 116 |
Szennyező vegyi anyagok | 116 |
Mérgező anyagot tartalmazó élelmiszerek | 117 |
Mikroorganizmusok okozta ételmérgezések | 117 |
A növényi eredetű élelmiszerek | |
A gabonafélék és feldolgozásuk termékei | 123 |
A gabonafélék | 123 |
A gabonafélék fogalma | 123 |
A jelentősebb gabonafélék termesztési jellemzői | 123 |
A jelentősebb gabonafélék | 124 |
A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele | 130 |
A malomipar termékei | 132 |
A liszt | 132 |
Hántolt termékek | 142 |
A hántolt termékek fogalma | 142 |
A rizs malomipari feldolgozása | 142 |
A hántolt gabonafélék minőségét meghatározó tényezők | 142 |
A hántolt termékek választéka | 142 |
A hántolt termékek forgalomba hozatala és értékesítése | 143 |
A tésztakészítmények | 146 |
A tésztakészítmények fogalma és jelentősége | 146 |
A tésztakészítmények gyártása és szerkezete | 147 |
A tésztakészítmények minőségét meghatározó tényezők | 148 |
A tésztakészítmények választéka | 150 |
A tésztakészítmények forgalomba hozatala és értékesítése | 151 |
A sütőipari termékek | 152 |
A sütőipari termékek fogalma | 152 |
A sütőipari termékek előállítása és szerkezete | 152 |
A sütőipari termékek minőségét meghatározó tényezők | 158 |
A sütőipari termékek választéka | 161 |
A sütőipari fehértermékek választéka | 163 |
A sütőipari termékek forgalomba hozatala és értékesítése | 166 |
A cukoripar és az édesipar termékei | 171 |
A cukoripar termékei | 171 |
A cukoripar termékeinek fogalma | 171 |
A cukor előállítása | 171 |
A cukoripari termékek minőségét meghatározó tényezők | 174 |
A cukrok választéka | 176 |
A cukrok forgalomba hozatala és értékesítése | 177 |
Egyéb természetes eredetű édesítőszerek | 178 |
Az édesipar termékei | 179 |
Az édesipari termékek fogalma | 179 |
Az édesipari termékek forgalmi jelentősége | 180 |
Cukorkák | 180 |
Kakaó és csokoládéáruk | 206 |
A nugátok és nugátos készítmények | 216 |
Tartós édesipari lisztesáruk fogalma, csoportosítása | 218 |
A gyümölcsök és a zöldségfélék | 229 |
A gyümölcsök | 229 |
A gyümölcsök jelentősége, kereskedelmi értéküket befolyásoló tényezők | 229 |
Almástermésű gyümölcsök | 248 |
Bogyós termésű gyümölcsök | 262 |
Csonthéjas gyümölcsök | 267 |
Száraz termésű (héjas) gyümölcsök | 289 |
Déligyümölcsök | 290 |
A zöldségfélék és a gombák | 296 |
Bevezetés a zöldségfélék kereskedelmi értékelésébe | 296 |
Káposztafélék | 307 |
Gyök-gumós zöldségfélék | 315 |
Burgonyafélék | 320 |
Kabakosok | 335 |
Hüvelyesek | 338 |
Hagymafélék | 342 |
Levélzöldségek | 345 |
Évelő zöldségek | 347 |
Csiperkegomba | 353 |
Tartósított növényi termékek | 355 |
A tartósított növényi termékek fogalma | 355 |
A tartósított növényi termékek kereskedelmi jelentősége | 355 |
Vízelvonással és cukrozással tartósított növényi konzervek | 357 |
A vízelvonással tartósított termékek gyártása | 358 |
Cukrozással tartósított termékek gyártása | 359 |
A vízelvonással és cukrozással tartósított termékek minőségét meghatározó tényezők | 360 |
A vízelvonással és cukrozással tartósított termékek választéka | 363 |
A vízelvonással és cukrozással tartósított növényi készítmények forgalomba hozatala és értékesítése | 365 |
Gyorsfagyasztással tartósított növényi készítmények | 365 |
A gyorsfagyasztással tartósított növényi készítmények fogalma | 365 |
A gyorsfagyasztott növényi készítmények előállítása | 366 |
A gyorsfagyasztott növényi termékek minőségét meghatározó tényezők | 358 |
A gyorsfagyasztott termékek választéka | 369 |
A gyorsfagyasztott termékek forgalomba hozatala és értékesítése | 369 |
Hőkezeléssel tartósított és légmentesen zárt növényi készítmények | 371 |
A hőkezeléssel tartósított és légmentesen zárt növényi készítmények fogalma | 371 |
A hőkezeléssel tartósított készítmények előállítása | 371 |
A hőkezeléssel tartósított növényi konzervek minőségét meghatározó tényezők | 376 |
Hőkezeléssel tartósított áruk választéka | 378 |
A hőkezeléssel tartósított konzervek forgalomba hozatala és értékesítése | 382 |
Antimikrobás anyagokkal tartósított növényi konzervek (prezerv készítmények) | 384 |
Antimikrobás anyagokkal tartósított növényi konzervek fogalma | 384 |
A savanyítással tartósított növényi konzervek gyártása | 384 |
A savanyúságok minőségét meghatározó tényezők | 385 |
A nem hőkezelt savanyúságok választéka | 386 |
A savanyúságok forgalomba hozatala és értékesítése | 387 |
Diétás és diabetikus konzervek | 387 |
Növényi eredetű étkezési zsiradékok | 389 |
Néhány külföldi eredetű étkezési zsiradék | 389 |
A növényi zsiradékok kereskedelmi jelentősége | 391 |
Az étolaj | 391 |
Az étolaj fogalma és kémiai összetétele | 391 |
Az étolaj gyártása | 392 |
Az étolaj minőségét meghatározó tényezők | 394 |
Az étolaj forgalomba hozatala és értékesítése | 396 |
A margarin | 396 |
Fogalma, jelentősége | 396 |
Az olajok keményítése | 396 |
A margarin gyártása és fizikai-kémiai szerkezete | 397 |
A margarin minőségét meghatározó tényezők | 399 |
A margarin forgalomba hozatala és értékesítése | 401 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.