kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Polgári Védelem Országos Parancsnoksága |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | Amit a polgári védelemről tudni kell |
Kötetszám: | 9 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Az élelmiszer-gazdasági termelés és a korszerű háborúra történő védelmi felkészülés | 3 |
Az élelmiszer-gazdaság szerepe és jelentősége a korszerű háborúban | 5 |
Az élelmiszer-gazdasági termelés sajátosságai | 6 |
A környezeti tényezők változásainak kihatásai az élelmiszer-gazdasági termelésre | 9 |
A modern támadó fegyverek várható következményei az élelmiszer-gazdaságban | 14 |
Védelmi követelmények és az élelmiszer-gazdaság adottságai | 20 |
Az élelmiszer- és fagazdasági termelés és a várható támadás jellegéből adódó sajátosságok | 21 |
A termelés irányításának módja és a termelés fenntartásához nélkülözhetetlen védelmi követelmények | 23 |
Megelőző védelem | 26 |
Személyi, kollektív és egyéni védelem | 27 |
A betakarítás alatt álló és a betakarított növények védelme | 29 |
Az állatállomány védelme | 29 |
A feldolgozó üzemek védelme | 30 |
A csomagolás és a szállítás mint a védelem eszköze | 30 |
Az ellenőrzés | 31 |
A mérőállomások | 32 |
Az ellenőrző állomások | 32 |
A mentesítés | 33 |
Személy- és járműmentesítés | 33 |
Nyers- és alapanyagok, továbbá késztermékek mentesítése | 33 |
A rendelkezésre álló személyi és anyagi erőforrások | 34 |
Alkalmazási és működési alapelvek a polgári védelmi követelmények végrehajtására | 37 |
A polgári védelem mint a termelés biztosításának eszköze | 37 |
Az üzemi önvédelem szervezeti egységei | 40 |
A műszaki-mentő alegység | 40 |
Az óvóhely-alegység | 41 |
A vegyivédelem-alegység | 42 |
Az állat- és növényvédelem alegység | 43 |
Az egészségügyi alegység | 44 |
A MÉM Mérő- és Adatszolgáltató Hálózata | 44 |
Az önvédelmi szervezetek vezetése, a parancsnoki munka | 46 |
Az irányító munka szakaszai | 47 |
Az információk megszerzése | 48 |
A feldatok tisztázása | 49 |
Az elhatározás meghozatala | 50 |
A parancs végrehajtásának ellenőrzése | 51 |
Tevékenység a kárterületen | 51 |
Szervezési feladatok | 52 |
Az együttműködés biztosítása | 53 |
A mentesítés lehetőségei és módszerei az élelmiszer-gazdaságban | 57 |
Személymentesítés | 59 |
A részleg mentesítés | 59 |
A teljes személymentesítés | 61 |
Üzemi fürdők mint a teljes személyi mentesítés bázisai | 62 |
Szállítható, telepíthető fürdők alkalmazása | 64 |
Járműmentesítés | 68 |
Helyhez kötött járműmentesítők | 69 |
Hordozható járműmentesítők | 71 |
Terep- és építménymentesítés | 73 |
Önjáró típusok | 74 |
Az univerzális mentesítő gépkocsi (UMG) | 74 |
Haflinger önjáró mentesítő | 84 |
Egyéb önjáró mentesítő | 87 |
Erőgépvontatású mentesítők | 89 |
Folyadékos, kisnyomású, szórócsöves gépek | 89 |
Folyadékos, nagynyomású ívbeszóró gépek | 90 |
Nedves és száraz porozóberendezések | 91 |
Kézierő-vontatású mentesítők | 93 |
A Pázmány-Rödler-féle F-300-as típus | 93 |
Egyéb kézierő-vontatású mentesítők | 95 |
Kézi működtetésű mentesítők | 97 |
Az állatállomány, a technikai eszközök, berendezések mentesítése | 100 |
A mentesítéshez használható vegyszerek | 100 |
Klórtartalmú vegyületek | 101 |
Jódtartalmú anyagok | 103 |
Káliumpermanganát | 103 |
Szerves savak | 103 |
Lúgok | 104 |
Krezolátok | 105 |
Aldehidek | 105 |
Egyéb anyagok | 107 |
A termelés továbbfolytatásának, illetve újraindításának lehetőségei a rendkívüli időszakban | 108 |
Az élelmiszer- és fagazdaság termelési lehetőségei a modern támadó fegyverek alkalmazása esetén | 108 |
A támadás közvetlen hatásai az élelmiszeripari termelésre | 109 |
A támadás másodlagos hatásai az élelmiszeripari termelésre | 111 |
A gabona ipari feldolgozása | 114 |
Az állat, a hús és a zsír mentesítése a feldolgozás során | 116 |
A tej mentesítése a feldolgozás során | 119 |
Tartósított termékek gyártása mint mentesítési mód | 125 |
Az olajos magvak mentesítése a feldolgozás során | 127 |
A cukorrépa mentesítése a feldolgozás során | 129 |
A dohány mentesítése a feldolgozás során | 132 |
A mentesítés során keletkezett szennyvíz elvezetése, mentesítése | 132 |
A sugárzó anyag kémiai vegyületekkel történő kicsapása | 133 |
Ülepítés, szűrés | 134 |
A mezőgazdasági termelést befolyásoló tényzők | 134 |
A növények faja, a talaj típusa mint meghatározó tényező a növények Sr-90 felvételében | 139 |
A talajszennyezettség csökkentésére irányuló agrotechnikai eljárások | 141 |
Az állatok tartása és takarmányozása | 143 |
Függelék | |
Kivonat az élelmiszerek feldolgozásának higiéniai szabályaiból | 148 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.