A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az egészség konyhája

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 21 cm
ISBN: 963-226-012-0
Megjegyzés: Gazdagon illusztrálva színes ételfotókkal. Tankönyvi szám: 3093.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Medicina Könyvkiadó reprezentatív szakácskönyv-sorozatának negyedik kötete az egészséges életmód egyik alappilléréről, az egészséges konyháról szól.
A Szerző arról az életfelfogásról vall a könyv bevezetőjében, hogy a főzés gondolkodásunk, az élethez való viszonyunk tükre, mely egyéniségünkről, életigenlésünkről számos apró dolgot elárul.
A filozofikus hangvételű, de az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos konkrét tudnivalókat sem nélkülöző bevezető után ötven ínycsiklandó, ám könnyű étel és ital receptjét találja az érdeklődő. A rendkívül sokrétű válogatásban levesek, előételek, saláták, könnyű főételek, desszertek, gyümölcs- és zöldségitalok egyaránt szerepelnek. Közös jellemzőjük, hogy megfelelnek az egészséges táplálkozás követelményeinek mind alapanyagaikat, mind az előkészítés módját tekintve, emellett gazdag és változatos ízeket kínálnak. Találhatók közöttük a magyar konyhában hagyományosnak számító és kevésbé szokványos ételek, alapanyag-párosítások is, de... Tovább

Fülszöveg

A Medicina Könyvkiadó reprezentatív szakácskönyv-sorozatának negyedik kötete az egészséges életmód egyik alappilléréről, az egészséges konyháról szól.
A Szerző arról az életfelfogásról vall a könyv bevezetőjében, hogy a főzés gondolkodásunk, az élethez való viszonyunk tükre, mely egyéniségünkről, életigenlésünkről számos apró dolgot elárul.
A filozofikus hangvételű, de az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos konkrét tudnivalókat sem nélkülöző bevezető után ötven ínycsiklandó, ám könnyű étel és ital receptjét találja az érdeklődő. A rendkívül sokrétű válogatásban levesek, előételek, saláták, könnyű főételek, desszertek, gyümölcs- és zöldségitalok egyaránt szerepelnek. Közös jellemzőjük, hogy megfelelnek az egészséges táplálkozás követelményeinek mind alapanyagaikat, mind az előkészítés módját tekintve, emellett gazdag és változatos ízeket kínálnak. Találhatók közöttük a magyar konyhában hagyományosnak számító és kevésbé szokványos ételek, alapanyag-párosítások is, de mindegyik fontos tápanyagokat, vitaminokat tartalmaz. Vissza

Tartalom

Bevezető8
Sárgaborsó krémleves sült szalonnával12
Majoránnás vargányaleves rokfortos pirítóssal15
Bazsalikomos paradicsomleves16
Vargányás-paradicsomleves sertés szűzpecsenye19
Zöldséges lencseraguval töltött padlizsán20
Zsázsás csirkemájkrém angolzellerrel23
Currys rizottóval töltött paradicsom tökmagos joghurtöntettel24
Rozmaringos bárdányborda sütőtökkel27
Padlizsános csirkeragu28
Fűszeres paradicsomlé és joghurtos, citromos ananászital31
Mézes-fahéjas málnaturmix és tejszínes-nádcukros sárgadinnyeturmix32
Kapros uborkaital és zelleres paradicsomital35
Borjú szűzpecsenye majonézes spárgával36
Gyömbéres pulykasonka-saláta39
Zöldspárgás bevert tojás kapormártással40
Homár pestóval43
Sült Szent Jakab kagyló currys majonézzel44
Ropogósra sült libamell karamellás birsalmával47
Rostonsült lazac rókagombás lencsével48
Rucolás lazacsaláta51
Fagylalt erdei gyümölccsel és forró vaníliaöntettel52
Rozmaringos sütőtöksaláta55
Citromos-borsos csirkecomb tökmagos salátával56
Mozzarellás dinnyegolyók pisztáciával59
Brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal60
Párolt karalábé tükörtojással63
Mézes csirkemell diós-szilvás raguval, párolt parajjal körítve64
Kapros-márványsajtos friss saláta67
Borban érlelt borjújava salátával68
Rozmaringos csirkecomb joghurtos babsalátával71
Bazsalikomos heringtekercs72
Grillezett pulykamell őszibarackkal és köleskásával75
Zöldséges csirkemell nyárson sütve76
Paprika és cikória padlizsános pulykával töltve79
Paralyos királyrák spagettivel80
Mandulás csirkemell csíkok marinádban83
Ananászos-mézes csirkecomb84
Mézes tokajiban párolt körte87
Málnás csirkemellsaláta sült üvegtésztával88
Rakott padlizsán mozzarellával és dióval91
Meggyes-mákos pite92
Brokkolipogácsa paradicsomsalátával95
Ananászos, csípős kacsamell96
Zöldséges csirkemell üvegtésztával99
Kacsacomb zöldséges sült tofuval100
Paradicsomos tofuragu sült padlizsánnal103
Borban pácolt zöldkagyló paradicsommártással104
Mandulás sütőtöktorta107
Csokoládés-kókuszos muffin rumos csokoládéöntettel108
Citromos csirkeszárny párolt céklával111

Koprádi Péter

Koprádi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Koprádi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az egészség konyhája Az egészség konyhája
Állapot:
3.340 Ft
1.670,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba
3 antikvár könyvből 1 INGYEN!
Állapotfotók
Az egészség konyhája Az egészség konyhája Az egészség konyhája Az egészség konyhája
Állapot:
3.340 Ft
2.330,-Ft 30
35 pont kapható
Kosárba
3 antikvár könyvből 1 INGYEN!
Állapotfotók
Az egészség konyhája Az egészség konyhája Az egészség konyhája Az egészség konyhája

Szép állapotú példány.

Állapot:
3.340,-Ft
50 pont kapható
Kosárba
3 antikvár könyvből 1 INGYEN!