Bevezetés | 3 |
Az Állatok és állati termékek általi megbetegedések | 4 |
A betegségek okai | 4 |
Megbetegedés a farmon és a táplálékállatok | 5 |
Húsvizsgálat | 6 |
Antibiotikumok az állati táplálékban | 7 |
Csirke, galamb, hal és méhek | 8 |
Szárnyasok és a tojás | 8 |
Megbetegedések a sertéstől és termékeitől | 9 |
Hal | 10 |
Méhek és a méz | 11 |
Állatoktól származó specifikus betegségek | 12 |
Állatoktól előforduló betegségek | 12 |
Hasmenést okozó salmonellósis és más betegségek | 12 |
Htaphylococcusok | 13 |
Brucellosis | 14 |
Streptococcusok | 15 |
Hepatitis | 15 |
Newcastle-betegség | 16 |
Leptospirosis | 16 |
Multiplex sclerosis | 17 |
Alzheimer betegség | 17 |
Száj- és körömfájás | 17 |
Kutyák, macskák és más háziállatok | 18 |
Egyéb állatoktól kapható betegségek | 19 |
Vadállatoktól kapható betegségek | 20 |
Állati termékek, így pl. a csontliszt | 21 |
Kapcsolat a tej, tojás, egyéb állati termékek és a rák között | 23 |
A rák okai | 23 |
A rák átvihető | 24 |
A helper vírus | 25 |
Új-e a víros gondolata a rák keletkezésében? | 26 |
Vírus a tejben, a vérben vagy a húsban | 27 |
Rák és az állatokkal való érintkezés | 27 |
A rák előfordulása szaporodik | 29 |
Egy állat vírusa megfertőzheti a másik fajt | 30 |
A rák kiterjedése | 32 |
Leukémia és lymphoma | 32 |
Faktorok, amelyek a rák iránti érzékenységet előidézik | 33 |
Táplálkozási tényezők | 33 |
A túltápláltság mint tényező | 34 |
Az életstílus tényezői | 36 |
Ételek, amelyek tej és tojás helyett használhatók | 38 |
Egyszerűen és könnyen | 38 |
Tudni kell, mire van szükségünk | 38 |
Tartsuk szükségleteinket egyensúlyban | 39 |
Osteoporózis (csontritkulás) | 40 |
Nativ étrend Japánban | 40 |
"Egyél az erőért" | 42 |
A tej okozta betegségek | 45 |
Tejártalom, mint általános lelet | 45 |
A tej-misztifikáció | 46 |
Tej melléktermékek | 46 |
A tej és a cukor kombinációja veszélyes | 47 |
A tej zsírjától származó betegségek | 49 |
A zsír megváltoztatja a vörös-vértesteket és a keringést | 49 |
Működő zsírok a sajtgyártásban | 50 |
A tej fehérjéi és aminosavai | 51 |
A tej fehérjéje | 51 |
A tej álmosságot okoz | 52 |
A leucin és a vércukor | 52 |
A tej vitamin- és ásványi anyag tartalma | 53 |
Az ásványi egyensúly nem eszményi a felnőtteknek | 53 |
D-vitamin és magnézium | 54 |
A tej megnöveli számos tápanyag szükségletét | 54 |
Xantin oxidaze - az új bűnös? | 55 |
Mi okozza a szív és az artériák megbetegedését? | 55 |
A tejturmix és a mandulakivétel | 55 |
Fertőzött tej okozta betegségek | 57 |
Tejbe jutó anyagok | 57 |
A kecsketej nem megoldás | 58 |
Golyva Tasmániában | 59 |
Tejtől származó intolerancia | 60 |
Széles körben elterjedt állapot | 60 |
Végbélvérzés | 60 |
Kolitis ulcerusa | 60 |
Ulcus peptikum kezelés | 61 |
Sok gyermekkori rendellenesség oka a tej lehet | 61 |
Bélgörcs (kólika), megfázás és gyermekkori hypertónia | 62 |
Csecsemő-diarrhoea | 63 |
Táplálási problémák | 64 |
Laktóz | 65 |
Laktóz érzékenység - nagy probléma | 65 |
Gyakorta tévesen diagnosztizáljuk | 65 |
Tejelosztási program - kinek használ | 66 |
Tejtermékekkel szembeni allergiák | 67 |
Az allergia megelőzését a születéskor kell megkezdeni | 67 |
Fejlődés csökkenés, anémia és légzőszervi betegségek | 69 |
Sajt | 71 |
A tej lebomlása | 71 |
A rennet és az érés | 72 |
Polio vírusok és a cheddar sajt | 73 |
Éhség és étvágy - a tejhez kapcsolódik | 74 |
Az étvágyat művelni kell | 74 |
A tej iránti étvágy allergia lehet | 74 |
Függelékek | 75 |
Irodalomjegyzék | 77 |
Index | 88 |