kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Információs Központja |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 83 oldal |
Sorozatcím: | Állami gazdaságok tapasztalatai |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-502-030-9 |
Előszó | 1 |
A differenciáltság és a differenciálódás alakulása az állami gazdaságokban | 5 |
Az erőforrások és eredmények kapcsolatainak alakulása, az erőforrások hatrása a differenciálódásra | 10 |
A nagyüzemi földterület méretének és minőségének hatása a differenciáltságra és differenciálódásra | 10 |
Az eszközsűrűség változásának hatása a differenciáltságra és differenciálódásra | 15 |
Az egy főre jutó termelési érték és a bruttó jövedelem változásának hatása a differenciáltságra és a differenciálódásra | 17 |
Termelési mutatók differenciáltsága | 18 |
A differenciáltság és a differenciálódás főbb jellemzői | 21 |
Az elemzésnél alkamazott módszerek ismertetése | 26 |
Állami gazdaságok differenciálódása nagyüzemi területi csoportok szerint | 27 |
Állami gazdaságok differenciálódása az egy hektárra jutó eszközérték csoportok szerint | 28 |
Állami gazdaságok differenciálódása az üzemi összes termelési érték kategóriák szerint | 29 |
Állami gazdasgáok differenciálódása az egy főre jutó termlési érték kategóriák szerint | 30 |
Állami gazdaságok differenciálódása az egy főre jutó bruttó jövedelem kategóriák szerint | 31 |
Korrelációs együtthatók alakulása az állami gazdaságokban | 32 |
Az állami gazdaságok legfontosabb adatainak és mutatószámainak 1973-1978. évi átlaga az eszközhatékonyság sorrendjében | 33 |
Az állami gazdaságok csoportosítása a termelési tényezők és eredmények szélső értékei szerint | 38 |
Az egy egységre jutó hozamoknak és az állattenyésztés fajlagos mutatóinak alakulása 1975-1978. évben | 43 |
1975-1978. évek átlagában a legjobb és legrosszabb 5-5 gazdaság mutatói I., II. | 44 |
A termelési szerkezet, a termőhelyi adottságok, a szakosodás-koncentráció a növénytermesztési főágazat területén | 45 |
A növénytermesztési főágazat áttekintése | 47 |
A termelés szerkezete | 47 |
Termőhelyi adottságok | 49 |
Szakosodás, koncentráció | 51 |
A vetésszerkezet alakulása | 52 |
A fontosabb növénytermeszési ágazatok elemzése | 55 |
Kalászosgabona termesztés | 57 |
Kukoricatermesztés | 58 |
Rizstermesztés | 62 |
Cukorrépatermesztés | 63 |
Napraforgótermesztés | 65 |
Lucernatermesztés | 66 |
Zöldségtermesztés | 68 |
Komlótermesztés | 71 |
Gyümölcstermesztés | 72 |
Szőlő- és bortermelés | 75 |
Összefoglalás | 77 |
Vetésterület alakulása | 81 |
Termésátlagok | 82 |
Fontosabb növénytermesztési ágazatok 1978. évi néhány üzemgazdasági mutatója | 83 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.