kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 3 |
A magyar konyha jellemzése | 9 |
A hazai táplálkozás általános jellemzése | 9 |
Hazánk négy tájegységének jellemzési táplálkozástani szempontból | 12 |
A feldolgozás helye és eszközei | 18 |
Az alföldi magyarság táplálkozásának jellemzői | 22 |
Észak-Alföld és Dél-Alföld tájegységeinek jellemzése népi táplálkozási szempontból | 29 |
A gulyásos (hús), a pörkölt és a paprikás fogalmának tisztázása | 44 |
Ételreceptek növényi alapanyagokból a HÍR-gyűjtemény alapján | 46 |
Gabonafélék | 46 |
Hántolt köles | 46 |
A tarhonya | 57 |
A csigatészta | 61 |
Kötött tészta, kötött galuska | 65 |
A lebbencs | 67 |
Kukoricadara | 72 |
Pattogatni való kukorica | 76 |
Csíramálé | 77 |
Zöldségfélék | 78 |
Káposztából készült ételek | 79 |
Vöröshagyma | 93 |
Kisvárdai burgonya | 94 |
Hónapos retek | 99 |
Hajdúsági torma | 100 |
Sziki csiperke | 101 |
Nagydobosi sütőtök | 101 |
Homoki spárga | 103 |
Gyümölcsfélék | 104 |
Gyümölcsökből készült ételek | 104 |
Szőlőből készült ételek | 118 |
Ételreceptek állati alapanyagokból a HÍR-gyűjtemény alapján | 124 |
Halak | 124 |
A sertés és a belőle készült termékek | 138 |
Magyar szürke marha | 166 |
Cigája juh és hortobágyi racka | 169 |
Baromfifélék és a vadmadarak | 173 |
Sütőipari termékek | 181 |
Gubarúd | 181 |
Szegedi házikenyér | 183 |
Házi jellegű kenyér morzsoltkával | 184 |
Kulcsos kalács | 186 |
Kunsági perec | 188 |
Paprikás kalács | 188 |
Édességek és cukrászati termékek | 189 |
Selyemkóróméz | 189 |
Debreceni mézes | 194 |
Grillázstorta, pörkölttorta, diótorta | 195 |
Birsalmasajt | 196 |
Italok | 196 |
Tartósított termékek | 197 |
Felhasznált irodalom | 198 |
Adatközlők | 205 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.