kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 173 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-231-084-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Az automatikus elemzés és eszközei | 5 |
Az automatikus elemzés elterjedése az élelmiszeriparban | 7 |
Az automatikus elemzés lépései | 8 |
Mintatárolás és -előkészítés | 10 |
Detektálás | 10 |
Jelfeldolgozás | 14 |
A folyamatos működésű elemzőberendezések felépítése | 18 |
Mintatároló egységek | 21 |
Aprítóegység | 24 |
Extrakciós vagy oldóegység | 25 |
Roncsolóegység | 26 |
Szűrő | 29 |
Dializátor | 29 |
Folyadék-folyadék extraktor | 31 |
Desztillálóegység | 33 |
A minta kémiai átalakítása | 33 |
Detektor | 35 |
A makrokomponensek vizsgálata | 41 |
A makrokomponensek meghatározásának lehetőségei | 43 |
Fehérjék meghatározása automatikus módszerekkel | 43 |
Fehérjék meghatározása a fehérje polipeptidlánc változatlanul hagyásával | 44 |
Nitrogénaktiviálási módszer | 44 |
Infravörös (IR) hullámhossztartománybanmért abszorpció alapján történő fehérjemeghatározás | 44 |
A polipeptidlánc lényeges módosításával nem járó, de bonyolultabb előkészítést igénylő UV-abszorpciós módszer | 46 |
A polipeptidlánc módosításával járó meghatározási módszerek | 47 |
Biuret-reakción alapuló fehérjemeghatározási módszer | 47 |
Formoltitrálásos módszer | 49 |
Színezékkötésen alapuló módszerek | 49 |
Folin-Ciocalteau-módszer | 52 |
Tubidimetriás fehérjemeghatározsái eljárás | 52 |
A polipeptidlánc roncsolódásával járó fehérjemeghatározási módszerek | 54 |
A Kjeldahl-módszer automatizált változata | 54 |
N2-gáz mennyiségi meghatározáson alapuló fehérjevizsgálat | 57 |
Szénhidrátok meghatározása automatikusa módszerekkel | 59 |
Fizikai tulajdonságok meghatározásán alapuló automatizálható szénhidrát-meghatározási módszerek | 59 |
Kémiai cukormeghatározási módszerek | 64 |
Szénhidrátok elválasztása és meghatározása | 75 |
A zsírmeghatározás automatizált módszerei | 79 |
Sűrűségmérésen alapuló módszer | 79 |
Refraktometriás eljárások | 80 |
Tubidmetriás módszerek | 80 |
Fluormetriás módszerek | 84 |
IR-(infravörös) technika zsírmeghatározásra | 84 |
NMR-technika zsírtartalom meghatározása | 86 |
Egyéb zsírmeghatározási módszerek | 87 |
A víztartalom meghatározása | 88 |
Többcsatornás analitikai rendszerek | 88 |
A közeli infravörös tartományban (NIR) dologzó elemzők | 88 |
Többcsatornás folytonos áramlású automata elemző | 92 |
A finomabb kémiai összetétel vizsgálata | 93 |
A finomabb kémiai összetétel vizsgálatának lehetőségei | 95 |
Az aminósavak meghatározásának automatizálható módszerei | 101 |
Ioncserélő kromatográfiás eljárások | 102 |
Tömegspektrometria | 105 |
Az aminosav-analízisben előre jelezhető változások | 105 |
Peszticidek, toxinok automatikus analízise | 107 |
Klórozott peszticidek | 108 |
Organikus foszforsavészterek | 110 |
Karbamát peszticidek és metabolitjaik | 111 |
Piretrinek | 112 |
Vitaminmeghatározás automatikus analizátorral | 112 |
A B1-vitamin (tiamin) meghatározása | 112 |
A riboflavin meghatározása | 114 |
A niacin (nikotinamid) meghatározása | 114 |
A piridoxin meghatározása | 114 |
A B12-vitamin (cianokobalamin) meghatározása | 117 |
A C-vitamin meghatározása | 117 |
A Ca-pantotenát meghatározása | 119 |
Az A -vitamin meghatározása | 119 |
Fémek és elemnyomok meghatározása | 121 |
A NA és a K meghatározása | 121 |
Elemnyomok meghatározása | 123 |
Anorganikus adalékok meghatározási lehetőségei | 124 |
A számítógépes adatfeldolgozás az élelmiszer-vizsgálatokban | 133 |
A számítógép-műszer kapcsolat | 135 |
A műszerrendszerek hardware-je és software-je | 137 |
On-lone számítógépes analitikai rendszerek | 138 |
Számítógép-műszer rendszerek az élelmiszer-minősítésben | 140 |
Autoamtikus analizátor-számítógép rendszerek | 140 |
Kromatográfiás számítógép-rendszerek | 143 |
Több komponens egyidejű meghatározása | 146 |
Az élelmiszer-minősítés nem kémiai területeinek számítógép-műszer konstrukciói | 148 |
Az élelmiszer-minősítés által szolgáltatott adatok számítógépes felhasználása | 151 |
Az élelmiszeripari számítógépes folyamatirányítás néhány kérdése | 153 |
Irodalomjegyzék | 157 |
Könyvek, célkiadványok | 157 |
Folyóiratok, cikkek | 158 |
Gyártmányismertetők | 159 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.