1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Automatikus analízis az élelmiszeriparban

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 173 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 963-231-084-5
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az automatikus elemzés és eszközei5
Az automatikus elemzés elterjedése az élelmiszeriparban7
Az automatikus elemzés lépései8
Mintatárolás és -előkészítés10
Detektálás10
Jelfeldolgozás14
A folyamatos működésű elemzőberendezések felépítése18
Mintatároló egységek21
Aprítóegység24
Extrakciós vagy oldóegység25
Roncsolóegység26
Szűrő29
Dializátor29
Folyadék-folyadék extraktor31
Desztillálóegység33
A minta kémiai átalakítása33
Detektor35
A makrokomponensek vizsgálata 41
A makrokomponensek meghatározásának lehetőségei43
Fehérjék meghatározása automatikus módszerekkel43
Fehérjék meghatározása a fehérje polipeptidlánc változatlanul hagyásával44
Nitrogénaktiviálási módszer44
Infravörös (IR) hullámhossztartománybanmért abszorpció alapján történő fehérjemeghatározás44
A polipeptidlánc lényeges módosításával nem járó, de bonyolultabb előkészítést igénylő UV-abszorpciós módszer46
A polipeptidlánc módosításával járó meghatározási módszerek47
Biuret-reakción alapuló fehérjemeghatározási módszer47
Formoltitrálásos módszer49
Színezékkötésen alapuló módszerek49
Folin-Ciocalteau-módszer52
Tubidimetriás fehérjemeghatározsái eljárás52
A polipeptidlánc roncsolódásával járó fehérjemeghatározási módszerek54
A Kjeldahl-módszer automatizált változata54
N2-gáz mennyiségi meghatározáson alapuló fehérjevizsgálat57
Szénhidrátok meghatározása automatikusa módszerekkel59
Fizikai tulajdonságok meghatározásán alapuló automatizálható szénhidrát-meghatározási módszerek59
Kémiai cukormeghatározási módszerek64
Szénhidrátok elválasztása és meghatározása75
A zsírmeghatározás automatizált módszerei79
Sűrűségmérésen alapuló módszer79
Refraktometriás eljárások80
Tubidmetriás módszerek80
Fluormetriás módszerek84
IR-(infravörös) technika zsírmeghatározásra84
NMR-technika zsírtartalom meghatározása86
Egyéb zsírmeghatározási módszerek87
A víztartalom meghatározása88
Többcsatornás analitikai rendszerek88
A közeli infravörös tartományban (NIR) dologzó elemzők88
Többcsatornás folytonos áramlású automata elemző92
A finomabb kémiai összetétel vizsgálata93
A finomabb kémiai összetétel vizsgálatának lehetőségei95
Az aminósavak meghatározásának automatizálható módszerei101
Ioncserélő kromatográfiás eljárások102
Tömegspektrometria105
Az aminosav-analízisben előre jelezhető változások105
Peszticidek, toxinok automatikus analízise107
Klórozott peszticidek108
Organikus foszforsavészterek110
Karbamát peszticidek és metabolitjaik111
Piretrinek112
Vitaminmeghatározás automatikus analizátorral112
A B1-vitamin (tiamin) meghatározása112
A riboflavin meghatározása114
A niacin (nikotinamid) meghatározása114
A piridoxin meghatározása114
A B12-vitamin (cianokobalamin) meghatározása117
A C-vitamin meghatározása117
A Ca-pantotenát meghatározása119
Az A -vitamin meghatározása119
Fémek és elemnyomok meghatározása121
A NA és a K meghatározása121
Elemnyomok meghatározása123
Anorganikus adalékok meghatározási lehetőségei124
A számítógépes adatfeldolgozás az élelmiszer-vizsgálatokban133
A számítógép-műszer kapcsolat135
A műszerrendszerek hardware-je és software-je137
On-lone számítógépes analitikai rendszerek138
Számítógép-műszer rendszerek az élelmiszer-minősítésben140
Autoamtikus analizátor-számítógép rendszerek140
Kromatográfiás számítógép-rendszerek143
Több komponens egyidejű meghatározása146
Az élelmiszer-minősítés nem kémiai területeinek számítógép-műszer konstrukciói148
Az élelmiszer-minősítés által szolgáltatott adatok számítógépes felhasználása151
Az élelmiszeripari számítógépes folyamatirányítás néhány kérdése153
Irodalomjegyzék157
Könyvek, célkiadványok157
Folyóiratok, cikkek158
Gyártmányismertetők159

Dr. Békés Ferenc

Dr. Békés Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Békés Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem