kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Holnap Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | Ízek városa |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 10 cm |
ISBN: | 978-963-346-888-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
Egy kis történelem | 5 |
Antik ízek | 13 |
Káposztaleves | 14 |
Cukkini tojással | 14 |
Csicseriborsó gránátalmával | 15 |
Zellerpüré | 15 |
Garnélarák mézes mázzal | 16 |
Ingola feketeeper-szósszal | 16 |
"Müma" csirkével | 17 |
Csirke fehér szószban | 18 |
Illatos csirke | 19 |
Birkacsepleszbe (fátyolhájba) tekert máj | 19 |
Hideg hússaláta | 20 |
Sült bárány vagy kecskegida | 21 |
Mézes lepény szezámmaggal | 22 |
Bizánci konyha | 23 |
Sült birkasajt hagymával | 24 |
Húsos lepény | 25 |
Csirke lencsével | 25 |
Rozmaringos csicseriborsó | 26 |
Sült malc | 26 |
Olajban sült sütőtök | 27 |
Mézes bor | 27 |
Sült bonito savanyú szőlőszósszal | 28 |
Fokhagymakrém | 28 |
Elaiogaron szósz | 29 |
Töltött füge | 29 |
Melaszos lepénykék | 30 |
Túrós lepénykék | 30 |
Előételek | 31 |
Bundás sajt (tiri szágánáki) | 32 |
Szőlőlevél-töltike (dolmádákiá) | 32 |
Sajtos töltikék (tiropitákiá) | 33 |
Húsos töltikék (kreátopitákiá) | 34 |
Dip-szerű előételek | |
Padlizsánsaláta (melitzánoszálátá) | 34 |
Ikrasaláta (tárámoszálátá) | 35 |
Tzátziki (fokhagymás-uborkás joghurtszósz) | 35 |
Fokhagymamártás (szkordáliá) | 36 |
Előételek hüvelyesekkel | |
Babsaláta (fászólia szálátá) | 36 |
Rakott óriásbab (gigántesz pláki) | 37 |
Sárgaborsókrém (fává) | 38 |
Előételek a "tenger gyümölcseiből" | |
Polip (htápódi) | 38 |
Fekete kagylós rizs (midopiláfo) | 39 |
Cserépben sült garnélarák (gáridesz szágánáki) | 40 |
Tojásos előételek | |
Paradicsomos rántotta (sztrápácádá) | 41 |
Rántotta fetával (omeletá me fetá) | 41 |
Rántotta csirkemájjal (omeletá me szikotákiá pulión) | 42 |
Rántotta krumplivan (omeletá me pátátesz) | 42 |
Levesek | 43 |
Pacalleves (pácász) | 44 |
Paradicsomleves (tomátószupá) | 44 |
Sűrű halleves (bujábesszá) | 45 |
Zöldségleves (hortószupá) | 46 |
Húsleves (kreátószupá) | 46 |
Levesek hüvelyesekből | |
Bableves (fászoládá) | 47 |
Lencseleves (fákesz szupá) | 47 |
Csicseriborsó-leves (szupá revithiá) | 48 |
Citromos-tojásos habarású levesek | |
Tyúkleves (kotószupá) | 49 |
Halleves (pszárószupá) | 50 |
Saláták | 51 |
Nyers saláták | |
Parasztsaláta vagy görög saláta (horiátiki szálátá) | 52 |
Paradicsomos uborkasaláta (angurodomatoszálátá) | 53 |
Téli káposztasaláta (himoniátiki láhánoszálátá) | 53 |
Konstantinápolyi vegyes saláta (politiki szálátá) | 54 |
Főtt saláták | |
Céklasaláta (patzaroszálátá) | 54 |
Főtt cukkinisaláta (kolokithákiá szálátá) | 55 |
Krumplisaláta (pátátoszálátá) | 55 |
Karfiolsaláta (kunupidi szálátá) | 56 |
Meleg póréhagyma-saláta (zeszti szálátá me prászá) | 57 |
Mangoldsaláta (szálátá szeszkulá) | 58 |
Húshagyó zöldséges egytálételek | 59 |
Rakott zöldség (briám) | 60 |
Töltött padlizsán (melitzánesz imám) | 61 |
Töltött paradicsom és paprika (domátesz ke piperiesz jemisztesz) | 62 |
Paradicsomos zöldbab (fászolákiá jáhni) | 63 |
Spenótos rizs (szpánákórizo) | 64 |
Konstantinápolyi articsóka (ángináresz á lá politá) | 65 |
Póréhagyma zellerrel (prászoszelino) | 66 |
Rétes-lepények | 67 |
Sajtos rétes (tirópitá) | 68 |
Spenótós-sajtos rétes (szpánákotirópitá) | 69 |
Cukkinis-sajtos rétes (kolokithotirópitá) | 70 |
Póréhagymás-sajtos rétes (prászotirópitá) | 70 |
Szezámmagos-póréhagymás rétes (prászotirópitá ne szuszámi) | 71 |
Húsos rétes (kreátópitá) | 72 |
A tenger ajándékai | 73 |
Roston sült hal (pszári szti szhárá) | 74 |
Tepsiben sült hal (pszári szto tápszi) | 74 |
Hal Szpetszesz-szigeti módra (pszári á lá szpeciótá) | 75 |
Kardhal nyárson (xifiász szuvláki) | 76 |
Ingola fokhagymamártással (gáleosz szkordáliá) | 77 |
Marinírozott vörös márna (bárbuniá márinátá) | 77 |
Sózott tőkehal tepsiben (bákáliárosz szto furno) | 78 |
Sózott tőkehal fokhagymamártással (bákáliárosz szkordáliá) | 78 |
Sült kalmár (szupiesz tigánitesz) | 79 |
Töltött kalmár (szupiesz jemisztesz) | 79 |
Tintahal spenóttal (kálámárákiá me szpánáki) | 80 |
Sült fekete kagyló (midiá tigánitá) | 80 |
Paradicsomos garnélarák rizzsel (gáridesz me rizi) | 81 |
Polip rigatónival (htápodi me rigatóni) | 82 |
Szárnyasok | 83 |
Sült csirke (kotópulo pszitó) | 84 |
Paradicsomos csirke (kotópulo kokkinisztó) | 84 |
Csirke tésztával (kotópulo me hilopitesz) | 85 |
Csirke okrával (kotópulo me bámiesz) | 86 |
Csirke vörösborral (kotópulo krászáto) | 87 |
Citromos csirke (kotópulo lemonáto) | 87 |
Fürj rizzsel (ortiki me piláfi) | 88 |
Húsételek | 89 |
Rablóhús bárányból (exohikó) | 90 |
Bárány tepsiben (árnáki szto furno) | 91 |
Papírban sült báránycomb (árnáki szto hárti) | 91 |
Bárány articsókával (árnáki me ángináresz) | 92 |
Bárány reszelt tésztával (árnáki gyuveci) | 93 |
Rizses bárány (árnáki kokkinisztó me rizi) | 93 |
Citromos bárány (árnáki lemonáto) | 94 |
Zöldséges bárány (árnáki frikásze) | 94 |
Paradicsomos bárány (árnáki kokiniszto) | 95 |
Szurokfüves birkamáj (szikotákiá rigánátá) | 96 |
Részeg csemege (bekri mezesz) | 96 |
Borjúhús cukkinivel (kreász me kolokithákiá) | 97 |
Sertéslapocke zellerrel (hirinó me szelino) | 97 |
Paradicsomos marhafartő padlizsánágyon (hünkar begendi) | 98 |
Darált hússal készült ételek | |
Húsos töltött paradicsom (domátesz jemisztesz me kimá) | 99 |
Húsos töltött padlizsán (pápucákiá) | 100 |
Muszáká (rakott padlizsán) | 101 |
Citromos töltött káposzta (láhánodolmádesz) | 102 |
Fasírt roston (biftekákiá szti szhárá) | 103 |
Olajban sült kis kerek fasírtok (keftedesz) | 103 |
Rizses húslabdák citromos szószban (szutzukákiá szmirneiká) | 105 |
Rakott makaróni (pászticio) | 106 |
Édességek | 107 |
Mézes fánkocskák (lukumádesz) | 108 |
Mustkrém (musztálevriá) | 108 |
Szirupos édességek | |
Baklava | 109 |
Galaktobureko (tejkrémes rétes) | 110 |
Diós lepény (káridópitá) | 110 |
Halvasz | 111 |
Kanalas édességek | |
Viszino gliko (meggy) | 111 |
Portokáli gliko (narancs) | 112 |
Ünnepi fogások | 113 |
Húsvét | |
Citromos bárányleves (májiricá) | 114 |
Nyárson sült bárány (árni szti szúvlá) | 115 |
Nyárson sült báránybelsőség (kokoreci) | 116 |
Húsvéti sütemény (pászháliná kulurákiá) | 116 |
Húsvéti kalács (pászhálinó cureki) | 117 |
Karácsony-Újév | |
Töltött pulyka (jemiszti gálopúlá) | 118 |
Nyárson sült malac (gurunópulo szti szúvlá) | 118 |
Diós-mézes sütemény (melomákároná) | 119 |
Mandulás sütemény (kurábiedesz) | 120 |
Újévi lepény (vászilópitá) | 120 |
Hasznos tudnivalók | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.