1.061.872

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Aszalás, szárítás

Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 123 oldal
Sorozatcím: Házunk táján
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-286-604-8
Megjegyzés: 59 színes fényképpel és 18 ábrával illusztrálva. Ez a mű az Aszalás - Gyümölcsök, zöldségek, fűszerek című könyv változatlan kiadása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki. Az aszalt szilva például nem helyettesíthető sem friss, sem mélyhűtött szilvával! Az aszalás az egyik legősibb tartósítási forma, de ma már nemcsak a nap erejét alkalmazza, hanem használatban vannak többek között elektromos üzemelésű szárítók is.
A gyümölcsökön kívül száríthatunk még zöldségeket, gombát, fűszernövényeket, gyógynövényeket, olajos magvakat. A könyv az aszalványok, szárítmányok készítésének bemutatásán kívül recepteket is közöl.

Tartalom

Előszó5
Bevezetés a hagyományos tartósítás egyikének rejtelmeibe9
Aszalás - tartósítás vízelvonással9
Az aszalás előnyei10
Szárítási technikák11
Aszalás a szabad levegőn12
Útmutató a szárító rosta elkészítéséhez13
Aszalás a sütőben14
A szárítószekrény15
Szárítás elektromos eszközökkel19
A gyári módszer rejtelmei22
Nyolc aranyszabály22
Szárítási idők23
A szárítványok tárolása27
A szárított javak felhasználása és feldolgozása29
Az aszalt gyümölcs készítése és felhasználása33
Gyümölcssajt és gyümölcskrém34
Alma36
Körte40
Szilva44
Sárgabarack49
Őszibarack57
Cseresznye58
Áfonya61
Ribizli, szeder, málna62
Eper63
Fekete bodza63
Csipkebogyó65
Banán65
Narancs- és citromhéj67
Zöldségek aszalása és feldolgozása69
Répa69
Zeller70
Vöröshagyma71
Metélőhagyma73
Póréhagyma73
Fokhagyma74
Paprika75
Paradicsom
Karfiol76
Bab76
Gomba79
Gombapor80
A szárított gomba felhasználása81
Fűszer- és teanövények85
Petrezselyem85
Bazsalikom86
Borsfű86
Zsálya86
Borsmenta87
Fűszerkeverékek87
Kamilla89
Orbáncfű89
Mezei zsurló90
Csalán90
Pitypang90
Lándzsás útifű91
Százszorszép91
Fehér fagyöngy92
Cickafark92
Veronikavirág92
Gabona, mag, mogyoró93
Gabona93
Lenmag99
Kukorica100
Szója103
Lencse104
Csíranövények és hajtások107
Napraforgómag109
Tökmag111
Dió112
Mogyoró113
Egzotikus gyümölcsök115
Füge, datolya, mogyoró115
Receptmutató120
Tárgymutató122

Achim Samwald

Achim Samwald műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Achim Samwald könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem