kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 110 oldal |
Sorozatcím: | Nefelejcs könyvek |
Kötetszám: | 20 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 11 cm |
ISBN: | 963-09-3570-8 |
Bezetés | 5 |
Aszalás | 7 |
Mivel aszaljunk? | 7 |
Gyümölcsaszalás | 10 |
Alma | 10 |
Áfonya | 11 |
Birsalma | 11 |
Birskörte | 12 |
Bodzabogyó | 12 |
Cseresznye | 12 |
Cseresznye mogyoróval | 12 |
Csipkebogyó | 13 |
Meggy | 13 |
Kajszibarack | 14 |
Körte | 15 |
Őszibarack | 15 |
Ribizli | 16 |
Szilva egyszerűen | 17 |
Édes szilva | 18 |
Prünella (lapított aszalt szilva) | 18 |
Diós, mandulás, pisztáciás szilva | 19 |
Vörösboros szilva | 19 |
Szőlő | 20 |
Vörös som (húsos som) | 21 |
Kandírozás | 22 |
Alaprecept | 23 |
Cukrozott gyümölcsök | 25 |
Áfonya | 25 |
Alma | 26 |
Berkenye | 26 |
Birsalma, birskörte | 27 |
Citromhéj | 27 |
Cseresznye szárasan | 28 |
Csipkebogyó | 28 |
Dió | 29 |
Eper | 29 |
Földieper | 30 |
Görögdinnyehéj | 31 |
Kajszibarack | 31 |
Körte | 32 |
Meggy | 32 |
Narancshéj | 33 |
Őszibarack | 33 |
Ribizli | 34 |
Rózsaszirom | 34 |
Sárgadinnye | 35 |
Szilva | 35 |
Mézes ringló | 35 |
Szárítás | 37 |
Zöldségszárítás | 37 |
Gomba | 37 |
Gombapor | 38 |
Karalábé | 38 |
Karfiol | 39 |
Karfiolpor | 39 |
Paprika | 39 |
Cseresznyepaprika | 40 |
Paradicsompaprika | 40 |
Pasztinák | 41 |
Petrezselyem | 41 |
Póréhagyma | 42 |
Sárgarépa | 42 |
Tök | 43 |
Vöröshagyma | 43 |
Zeller | 44 |
Zöldbab | 44 |
Zöldborsó | 45 |
Fűszernövények szárítása | 45 |
Mit szárítsunk? | 47 |
Bazsalikom | 48 |
Boróka | 49 |
Borsfű | 49 |
Borsosmenta | 49 |
Citromfű | 50 |
Édeskömény | 50 |
Fehér mustár | 51 |
Izsóp | 51 |
Kakukkfű | 51 |
Kapor | 52 |
Koriander | 52 |
Kömény | 53 |
Lestyán | 53 |
Majoranna | 53 |
Petrezselyem | 54 |
Rozmaring | 54 |
Rózsa | 55 |
Sáfrányos szeklice | 55 |
Tárkonyüröm | 55 |
Zeller | 56 |
Zsálya | 56 |
Receptek | 57 |
Reggeli | 57 |
Egészséges gyümölcstál | 57 |
Gyümölcsmüzli | 57 |
Levesek | 57 |
Bodzaleves | 57 |
Csipkebogyóleves | 58 |
Gombaleves | 58 |
Karfiolleves | 59 |
Kaporleves | 59 |
Körteleves | 59 |
Mazsolaleves | 60 |
Narancsleves | 60 |
Őszibarackleves | 60 |
Tökleves | 61 |
Főfogások | 61 |
Almás csirke | 61 |
Gombás csirkemáj | 61 |
Körtés marhaszelet | 62 |
Mandarinos nyúlcomb | 62 |
Mazsolás vesepecsenye | 62 |
Sárgabarackos karaj | 63 |
Szilvával töltött dagadó | 63 |
Zöldborsós fürj | 64 |
Zöldséges sertéssült | 64 |
Vegetás, töltött csirkemell | 65 |
Köretek, főzlékek | 65 |
Főzelékpuding | 65 |
Gyümölcsös rizsbomba | 66 |
Mártások | 66 |
Csipkebogyómártás | 66 |
Erdeigyümölcs-mártás | 66 |
Fűszermártás | 66 |
Kapormártás | 67 |
Málnamártás | 67 |
Mazsolamártás | 67 |
Mentamártás | 67 |
Norvégmártás | 67 |
Tárkonymártás | 68 |
Zöldmártás | 68 |
Édességek | 68 |
Almakenyér | 68 |
Ciromfagylalt | 68 |
Birsalmacsók | 69 |
Cukrozott gyümölcsparfé | 69 |
Gyümölcskosarak | 69 |
Körte édes pezsgőben | 70 |
Málnás palacsinta | 70 |
Ribizlitorta | 70 |
Töltött aszalt szilva | 71 |
Eltevés hagyományos módon | 72 |
Befőttek, dzsemek, lekvárok, nyers gyümölcsök | 72 |
Almapüré süteménybe | 72 |
Almalekvár | 72 |
Barackbefőtt citromosan | 73 |
Barackdzsem hámozott barackból | 73 |
Barackíz | 74 |
Őszibarackbefőtt | 74 |
Őszibaracklekvár | 75 |
Sárgabarack frissen | 75 |
Birsalmasajt | 75 |
Birsalmakocsonya | 76 |
Bodzalekvár | 76 |
Cseresznye rumban | 76 |
Cseresznyebefőtt, meggybefőtt | 77 |
Dinnyebefőtt | 77 |
Dinnyedzsem | 78 |
Sárgadinnyedzsem | 79 |
Egresbefőtt | 79 |
Egres cukorban | 79 |
Eperbefőtt | 80 |
Kompót alkoholban | 81 |
Körte egészben | 82 |
Málnakocsonya | 82 |
Musttal való befőzés | 83 |
Meggy rummal | 83 |
Szilva frissen | 83 |
Szilva ecetesen | 84 |
Szilvadzsem | 84 |
Szilva hámozva | 85 |
Szilvaíz cukor nélkül | 85 |
Szilvaíz cukorral | 86 |
Szilva rummal | 86 |
Zöld szilva | 86 |
Hűsítő italok, likőrök | 87 |
Almaital | 87 |
Eperital | 88 |
Málnaszörp nyersen | 88 |
Málnaszörp | 88 |
Őszibarackital | 89 |
Citrom- és narancsszörp | 89 |
Narancshéjlikőr | 90 |
Narancslikőr tejjel | 91 |
Mokka- vagy kávélikőr | 91 |
Fügebor | 92 |
Savanyúságok, főzelékek | 93 |
Csalamádé | 93 |
Lecsó | 94 |
Paradicsom összetörve | 94 |
Paradicsom egészben | 94 |
Paradicsom cikkekre vágva | 95 |
Paradicsom cukorban | 95 |
Zöld paradicsom cukorban | 96 |
Petrezselyemgyökér | 96 |
Sóska | 96 |
Tök ecetben | 96 |
Tök cukorban | 97 |
Tök sóban | 97 |
Uborka | 97 |
Vajbab | 98 |
Zöldborsó | 98 |
Ételízesítő | 99 |
Paradicsompüré | 99 |
Paprikalekvár | 99 |
Paprikalekvár zsírban | 100 |
Zöldségpüré | 100 |
Ketchup magyarosan | 100 |
Zöldségek téli tárolása | 101 |
Burgonya | 101 |
Hagyma | 102 |
Karfiol | 102 |
Káposzta | 102 |
Leveszöldségek | 103 |
Piros paradicsom | 103 |
Tök, tökfélék | 103 |
Zöldpaprika | 104 |