1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 479 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN: 963-221-187-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A kereskedelmi ellenőrzés rendszere11
A gazdasági ellenőrzés szerepe, jelentősége11
Az ellenőrzés fogalma, célja11
A rendszerszemléletű ellenőrzés lényege13
A kereskedelmi ellenőrzés jelentősége13
Az ellenőrzés szabályozása és tervezése15
Az ellenőrzés fajtái, csoportosítása19
Jogok és kötelességek21
A kereskedelmi ellenőrzés szervei, feladatai23
Népi ellenőrzés23
Állami ellenőrzések27
Társadalmi (önténtes) ellenőrzés39
A vállalati (szövetkezeti) belső ellenőrzés rendszere a kereskedelemben41
A belső ellenőrzési rendszer részei42
A függetlenített belső ellenőrzés szervezete és működése51
Módszertani útmutató az operatív vizsgálatokhoz61
A függetlenített ellenőrzés irányítása61
Felkészülés a vizsgálatra67
Az operatív vizsgálat munkafolyamata67
A felkészülés szerepe, jelentősége68
Felkészülés a vizsgálatra68
A vizsgálatok megszervezése75
A vizsgálatok fajtái75
Sajátos vizsgálati módszerek77
Egyéb szervezési szempontok79
A helyzetfeltárás általános módszerei81
Gazdasági elemzés82
Iratok, okmányok, nyilvántartások vizsgálata103
Megfigyelés112
Kikérdezés119
A helyzetfeltárás egyéb módszerei124
A vizsgálató módszerek alkalmazása126
Ok és okozati összefüggés, felelősség126
A vizsgálati módszerek együttes alkalmazása128
Általános szempontok129
A vizsgálati megállapítások értékelése132
A megállapítások rögzítése és alátámasztása132
Az értékelés szempontjai135
A vizsgálati megállapítások írásba foglalása136
Bejegyzés az ellenőri naplóba136
Vizsgálati jegyzőkönyv, vizsgálati jelentés, összefoglaló jelentés137
A vizsgálati megállapítások észrevételezése139
A vizsgálatok hasznosítása141
Az áruforgalom ellenőrzése a nagykereskedelemben143
Az áruforgalom ellenőrzéséről általában143
A beszerzési tevékenység ellenőrzése145
Igényfelmérés, prognosztizálás, piackutatás146
Beszerzési források alakulása148
Az importtevékenység bonyolítása148
Árubeszerzés a magánszektortól150
A termelésszervező tevékenység eredményei151
A szezonális felkészülés és forgalom151
Új áruk forgalmazása151
A szerződéses fegyelem helyzete152
Mennyiségi és minőségi átvétel156
Az értékesítés ellenőrzése158
Az értékesítés elemzése matematikai-statisztikai módszerekkel158
Az értékesítési tevékenység ellenőrzése167
A készletgazdálkodás ellenőrzése180
A készletgazdálkodás elemző vizsgálata180
A készletgazdálkodás ellenőrzése186
A készletek összetétele, választékvizsgálat188
Készletértékelés (árazás) helyessége189
Az áruforgalom ellenőrzése a kiskereskedelemben192
Az áruforgalom összefüggő vizsgálata192
Az árubeszerzés ellenőrzése197
A beszerzési munka szabályozottsága, az irányítás rendszere198
A beszerzések megalapozottságának ellenőrzése199
A megrendelések feladata203
A mennyiségi és minőségi áruátvétel lebonyolítása208
A bolti értékesítés ellenőrzése209
A forgalomváltozás okainak feltárása211
Az értékesítés megszervezése, az egyes értékesítési formák hatékonysága218
A kiszolgálás színvonala, az igények kielégítése221
Munka- és üzemszervezés a boltban226
A készletgazdálkodás bolti vizsgálatának sajátosságai231
A készletre ható tényezők elemzése232
Választékvizsgálat237
Árutárolás, készletselejtezés239
Termelés, szolgáltatás és értékesítés ellenőrzése a vendéglátóiparban241
A központi termelőüzemek vizsgálata242
A nyersanyag beszerzése243
A termelés megszervezése245
Késztermék tárolása és kiszállítása250
A termelés változásának értékelése251
Az anyagfelhasználás vizsgálata252
Termelés az értékesítő üzletekben255
Konyhai vételezés, előkészítés256
Éttermi konyha működése257
Az árképzés és anyagfelhasználás259
A vendéglátó értékesítés ellenőrzése263
A forgalomváltozás okainak feltárása263
Árellenőrzés a vendéglátóiparban274
Az üzemeltetés színvonala és a választék276
Munka- és üzemszervezés280
Vendéglátó és idegenforgalmi szolgáltatások ellenőrzése283
Az idegenforgalom bonyolítása283
Szállodai tevékenység ellenőrzése286
Mezőgazdasági termékvásárlás és az ipari tevékenység ellenőrzése293
A felvásárlás ellenőrzése293
A felvásárlás megszervezése294
A felvásárlási és értékesítési forgalom vizsgálata295
A felvásárlás lebonyolítása295
A felvásárlás hatékonysága296
Az ipari tevékenység ellenőrzése297
A tevékenység szükségességének és feltételinek bírálata298
A termelési folyamat vizsgálata298
Jövedelmezőség és hatékonyság299
Elszámoltatás, vagyonvédelem303
Bolti, üzleti gazdálkodás ellenőrzése305
Rentabilitásvizsgálat305
A telepi, a bolti, az üzleti rentaibilitás a hatékony gazdálkodás eszköze305
Elemző jellegű vizsgálatok a hálózati egységekben309
Az anyagi ösztönzés hatása312
Ellenőrzés a hálózati egységekben314
A létszám- és bérgazdálkodás ellenőrzése314
Létszámgazdálkodás315
Az élőmunka-felhasználás hatékonysága318
A bér és bérjellegű kifizetések szabályszerűsége322
A költséggazdálkodás ellenőrzése326
A költségalakulás vizsgálati módszerei326
A költségek alakulását meghatározó tényezők329
A költséggazdálkodás hatékonysága, a takarékosság érvényesülése331
A költségek csoportosítása334
A fontosabb költségfajták részletes elemzése338
Az elszámoltatás, a vagyon- és fogyasztói érdekvédelem ellenőrzése350
A raktárak, a boltok és az üzemek elszámoltatása353
Áruelszámoltatás355
Pénzelszámoltatás370
Álló- és fogyóeszközök, anyagok elszámoltatása377
Szabadkasszás üzletek ellenőrzése379
Szerződéses üzletek elszámoltatása és ellenőrzése384
Leltárellenőrzés390
A leltározás megszervezése390
A készletfelvétel ellenőrzése394
A leltárkülönbözetek vizsgálata398
A vagyonvédelem egyéb kérdései404
Pénztárrovancs (váratlan pénztárellenőrzés)404
Zárás, tűz- és vagyonbiztonság409
A fogyasztói érdekvédelem ellenőrzése413
A fogyasztói érdekvédelem414
A fogyasztói érdekvédelmi vizsgálat416
A fogyasztói érdekvédelmi vizsgálatok módszerei420
A központi egységek és feladatuk vizsgálata423
Az egyes osztályok (részlegek) ellenőrzése423
Az előírások megtartásának vizsgálata423
A feladatok végrehajtásának hatékonysága424
Kapcsolat a társosztályokkal425
A vállalati belső mechanizmus vizsgálata426
Információs és döntési rendszer426
Ügyvitelgépesítés, adatfeldolgozás integráltsága430
A munka szervezettsége434
Az üzemi demokrácia helyzete435
A vezetés színvonala437
Mérlegvizsgálat440
A mérlegbeszámoló fogalma, szerkezeti felépítése, a mérlegkészítés alapelvei440
A mérlegvalódiság ellenőrzése443
A mérlegbeszámoló elemzése450
Vállalati szintű vizsgálatok457
Beruházás és állóeszköz-fejlesztés457
Pénzügyi helyzet464
Ármunka471
Irodalom479
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve

Könyvtári könyv volt. A borító kissé elszíneződött, a gerinc javított. Pár lap enyhén foltos.

Állapot: Közepes
1.890 Ft
750 ,-Ft 60
11 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve Kereskedelmi ellenőrök kézikönyve

A borító enyhén sérült, gerince kissé elszíneződött.

Állapot:
1.890 Ft
940 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba