Fülszöveg
KÁPOSZTA, SÓ, VÍZ ÉS IDŐ. CSUPÁN ENNYI KELL AHHOZ, HOGY ELKÉSZÍTSÜK AZ EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉLELMISZERT,
A SAVANYÚ KÁPOSZTÁT.
A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben emészthetőbbé teszi őket. így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban. Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetők, egyszerű elkészíteni őket, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.
Érthető, hogy villámsebesen terjed a népszerűsége.
A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán kívül még nagyon sok mindenben megtalálhatjuk. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk fermentálással különféle...
Tovább
Fülszöveg
KÁPOSZTA, SÓ, VÍZ ÉS IDŐ. CSUPÁN ENNYI KELL AHHOZ, HOGY ELKÉSZÍTSÜK AZ EGYIK LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉLELMISZERT,
A SAVANYÚ KÁPOSZTÁT.
A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben emészthetőbbé teszi őket. így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban. Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetők, egyszerű elkészíteni őket, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.
Érthető, hogy villámsebesen terjed a népszerűsége.
A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán kívül még nagyon sok mindenben megtalálhatjuk. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk fermentálással különféle savanyúságot,
kimcsit, lekvárt, kefirt, kombucsát, italt, magsajtot és kovászos kenyeret készíteni. Inspiráló és informatív útmutató, tele egyszerű és sikerre vezető tanáccsal, és gyönyörű fényképekkel.
Vissza