1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Áruismeret

A közgazdasági technikumok kereskedelmi tagozata számára IV. osztály

Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 259 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21125.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Élelmiszerekről általában
Táplálkozás, tápanyagok, tápérték3
Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása, a romlás okai7
Élelmiszerek és élvezeti szerek romlása7
Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó baktériumok9
Élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó gombák12
Védekezés az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása ellen. Tartósítás22
Fizikai tartósító eljárások22
Kémiai tartósítási módszerek29
Biológiai tartósítási eljárások32
A burgonya97
A burgonya kémiai összetétele98
A burgonya értékelése98
A burgonya betegségei98
A burgonya szállítása és átvétele100
A burgonya raktározása101
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek102
Gyümölcsök102
A gyümölcsök feldolgozása, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek112
Tartósított gyümölcsök115
Növényi eredetű zsiradékok119
A növényi eredetű zsírok és olajok tulajdonságai, előfordulása, előállítása és finomítása119
Állati eredetű élelmiszerek
Állati eredetű zsíradékok, szalonnafélék127
Állati eredetű zsíradékok tulajdonságai, előfordulásuk és előállításuk127
Az állati eredetű étkezési zsíradékfélék128
A zsírok és olajok áruvizsgálata és raktározása130
A hús, húsáruk és tartósításuk133
Melegvérű állatok húsa, értékelése, tartósítása133
A hús feldolgozása, húskészítmények és tartósításuk137
A tojás152
A tojás szerkezete és kémiai összetétele152
A tojás hibái153
A tojás felhasználása153
A tojás vizsgálata154
A tojás kereskedelmi jelölése154
A tojás szállítása, átvétele és tárolása154
A tej156
A tej fizikai tulajdonságai156
A tej kémiai tulajdonságai156
A tej felhasználása157
A tej vizsgálata157
A tej romlása és tejsavas átalakulása158
A tej szállítása és átvétele158
A tej kezelése158
A tej kereskedelmi forgalma160
Tejtermékek161
Gyorsabb fogyasztásra szánt tejtermékek161
Hosszabb időre tartósított tejtermékek164
Élvezeti szerek
Szeszesitalok167
A bor167
A sör178
Szeszesitalipari készítmények184
A fűszerek192
Hazai eredetű fűszerek192
Külföldi eredetű fűszerek197
Élvezeti növények205
A kávé205
Kávénövény, kávétermés205
A tea210
Áruvizsgálati gyakorlatok
A gabonafélék vizsgálata215
Lisztvizsgálatok216
Sütőipari termékek vizsgálata227
Száraztészták vizsgálata228
Cukorvizsgálatok228
Édesipari termékek vizsgálata230
Zöldségfélék vizsgálata231
Hüvelyesek vizsgálata232
Burgonya vizsgálata232
Gyümölcsök vizsgálata232
Növényi konzervek vizsgálata233
Növényi és állati eredetű zsíradékok vizsgálata236
A nyershús, a húsáruk, a dobozos húskonzervek és a húsos készételek vizsgálata239
A tojás vizsgálata241
A tej és tejtermékek vizsgálata241
A bor vizsgálata243
A sör vizsgálata246
Szeszes készítmények vizsgálata248
Fűszerek vizsgálata250
Kávé és kávészerek vizsgálata250
Tea vizsgálata251
Felhasznált irodalom252
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem