kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 259 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21125. |
Élelmiszerekről általában | |
Táplálkozás, tápanyagok, tápérték | 3 |
Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása, a romlás okai | 7 |
Élelmiszerek és élvezeti szerek romlása | 7 |
Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó baktériumok | 9 |
Élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó gombák | 12 |
Védekezés az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása ellen. Tartósítás | 22 |
Fizikai tartósító eljárások | 22 |
Kémiai tartósítási módszerek | 29 |
Biológiai tartósítási eljárások | 32 |
A burgonya | 97 |
A burgonya kémiai összetétele | 98 |
A burgonya értékelése | 98 |
A burgonya betegségei | 98 |
A burgonya szállítása és átvétele | 100 |
A burgonya raktározása | 101 |
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek | 102 |
Gyümölcsök | 102 |
A gyümölcsök feldolgozása, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek | 112 |
Tartósított gyümölcsök | 115 |
Növényi eredetű zsiradékok | 119 |
A növényi eredetű zsírok és olajok tulajdonságai, előfordulása, előállítása és finomítása | 119 |
Állati eredetű élelmiszerek | |
Állati eredetű zsíradékok, szalonnafélék | 127 |
Állati eredetű zsíradékok tulajdonságai, előfordulásuk és előállításuk | 127 |
Az állati eredetű étkezési zsíradékfélék | 128 |
A zsírok és olajok áruvizsgálata és raktározása | 130 |
A hús, húsáruk és tartósításuk | 133 |
Melegvérű állatok húsa, értékelése, tartósítása | 133 |
A hús feldolgozása, húskészítmények és tartósításuk | 137 |
A tojás | 152 |
A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 152 |
A tojás hibái | 153 |
A tojás felhasználása | 153 |
A tojás vizsgálata | 154 |
A tojás kereskedelmi jelölése | 154 |
A tojás szállítása, átvétele és tárolása | 154 |
A tej | 156 |
A tej fizikai tulajdonságai | 156 |
A tej kémiai tulajdonságai | 156 |
A tej felhasználása | 157 |
A tej vizsgálata | 157 |
A tej romlása és tejsavas átalakulása | 158 |
A tej szállítása és átvétele | 158 |
A tej kezelése | 158 |
A tej kereskedelmi forgalma | 160 |
Tejtermékek | 161 |
Gyorsabb fogyasztásra szánt tejtermékek | 161 |
Hosszabb időre tartósított tejtermékek | 164 |
Élvezeti szerek | |
Szeszesitalok | 167 |
A bor | 167 |
A sör | 178 |
Szeszesitalipari készítmények | 184 |
A fűszerek | 192 |
Hazai eredetű fűszerek | 192 |
Külföldi eredetű fűszerek | 197 |
Élvezeti növények | 205 |
A kávé | 205 |
Kávénövény, kávétermés | 205 |
A tea | 210 |
Áruvizsgálati gyakorlatok | |
A gabonafélék vizsgálata | 215 |
Lisztvizsgálatok | 216 |
Sütőipari termékek vizsgálata | 227 |
Száraztészták vizsgálata | 228 |
Cukorvizsgálatok | 228 |
Édesipari termékek vizsgálata | 230 |
Zöldségfélék vizsgálata | 231 |
Hüvelyesek vizsgálata | 232 |
Burgonya vizsgálata | 232 |
Gyümölcsök vizsgálata | 232 |
Növényi konzervek vizsgálata | 233 |
Növényi és állati eredetű zsíradékok vizsgálata | 236 |
A nyershús, a húsáruk, a dobozos húskonzervek és a húsos készételek vizsgálata | 239 |
A tojás vizsgálata | 241 |
A tej és tejtermékek vizsgálata | 241 |
A bor vizsgálata | 243 |
A sör vizsgálata | 246 |
Szeszes készítmények vizsgálata | 248 |
Fűszerek vizsgálata | 250 |
Kávé és kávészerek vizsgálata | 250 |
Tea vizsgálata | 251 |
Felhasznált irodalom | 252 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.