1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Áruismeret

Magán-boltvezetői tanfolyam hallgatói részére

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím: Kisosz füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-3191-8
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
Általános áruismeret9
Az áru minősége9
Az áru minőségére ható tényezők10
A kereskedelem szerepe az áruminőség megőrzésében11
Minőségjellemzők12
A minőségjellemzők kapcsolata16
A minőségértékelés17
A minőségtanúsítás18
A minőségvédelem20
A fogyasztói tájékoztatás21
Összehasonlító áruteszt22
Tájékoztató cimkézési rendszer22
Az áruk megkülönböztető minősítő jele23
Tájékoztatási formák összehasonlítása24
A szavatosság és a jótállás25
A szabványosítás és a szabvány27
A szabványosítás célja és tárgya27
A szabványok csoportosítása29
A szabványosítás funkciói33
A vonalkód szerepe a kereskedelemben34
Katalógus típusú árurendszerek34
Kód típusú árunyilvántartás36
Csomagolás39
Alapfogalmak39
Csomagolási formák41
Csomagolószerek43
Csomagolási segédanyagok48
A társított csomagolás50
Áruvédelem a raktározás és a szállítás során51
Az igénybevételek és csoportosításuk51
Az árukárosodások és az ellenük való védekezési lehetőségek54
Válogatott fejezetek a vegyesiparcikk áruismeret köréből56
Papír és papíráruk56
A papír fogalma56
A papíráruk csoportosítása57
Üveg- és kerámiaáruk58
Kerámiaáruk59
Az üveg62
Szappanok és szintetikus mosószerek65
A mosás folyamata65
A szappan67
A szintetikus mosószerek68
Válogatott fejezetek az élelmiszeráruismeret köréből71
Alapfogalmak71
Az élelmiszerek összetétele és táplálkozásélettani jelentősége72
Az élelmiszerek romlása, tartósítás76
Az élelmiszerek minőségi jelölése81
Cereáliák83
Gabonafélék84
Malomipari termékek85
Száraztészták89
Sütőipari termékek91
A tej és a tejtermékek95
Pasztőrözött tejféleségek, tej- és tejszínkészítmények97
A vaj és vajkészítmények102
A sajtok104
Egyéb tejtermékek107
Húsok és húskészítmények108
A hús108
A húskészítmények116
Alkoholtartalmú italok124
A bor125
A sör131
A pálinkák és likőrök135
Felhasznált irodalom138
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem