kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 137 oldal |
Sorozatcím: | Kisosz füzetek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-03-3191-8 |
Bevezetés | 7 |
Általános áruismeret | 9 |
Az áru minősége | 9 |
Az áru minőségére ható tényezők | 10 |
A kereskedelem szerepe az áruminőség megőrzésében | 11 |
Minőségjellemzők | 12 |
A minőségjellemzők kapcsolata | 16 |
A minőségértékelés | 17 |
A minőségtanúsítás | 18 |
A minőségvédelem | 20 |
A fogyasztói tájékoztatás | 21 |
Összehasonlító áruteszt | 22 |
Tájékoztató cimkézési rendszer | 22 |
Az áruk megkülönböztető minősítő jele | 23 |
Tájékoztatási formák összehasonlítása | 24 |
A szavatosság és a jótállás | 25 |
A szabványosítás és a szabvány | 27 |
A szabványosítás célja és tárgya | 27 |
A szabványok csoportosítása | 29 |
A szabványosítás funkciói | 33 |
A vonalkód szerepe a kereskedelemben | 34 |
Katalógus típusú árurendszerek | 34 |
Kód típusú árunyilvántartás | 36 |
Csomagolás | 39 |
Alapfogalmak | 39 |
Csomagolási formák | 41 |
Csomagolószerek | 43 |
Csomagolási segédanyagok | 48 |
A társított csomagolás | 50 |
Áruvédelem a raktározás és a szállítás során | 51 |
Az igénybevételek és csoportosításuk | 51 |
Az árukárosodások és az ellenük való védekezési lehetőségek | 54 |
Válogatott fejezetek a vegyesiparcikk áruismeret köréből | 56 |
Papír és papíráruk | 56 |
A papír fogalma | 56 |
A papíráruk csoportosítása | 57 |
Üveg- és kerámiaáruk | 58 |
Kerámiaáruk | 59 |
Az üveg | 62 |
Szappanok és szintetikus mosószerek | 65 |
A mosás folyamata | 65 |
A szappan | 67 |
A szintetikus mosószerek | 68 |
Válogatott fejezetek az élelmiszeráruismeret köréből | 71 |
Alapfogalmak | 71 |
Az élelmiszerek összetétele és táplálkozásélettani jelentősége | 72 |
Az élelmiszerek romlása, tartósítás | 76 |
Az élelmiszerek minőségi jelölése | 81 |
Cereáliák | 83 |
Gabonafélék | 84 |
Malomipari termékek | 85 |
Száraztészták | 89 |
Sütőipari termékek | 91 |
A tej és a tejtermékek | 95 |
Pasztőrözött tejféleségek, tej- és tejszínkészítmények | 97 |
A vaj és vajkészítmények | 102 |
A sajtok | 104 |
Egyéb tejtermékek | 107 |
Húsok és húskészítmények | 108 |
A hús | 108 |
A húskészítmények | 116 |
Alkoholtartalmú italok | 124 |
A bor | 125 |
A sör | 131 |
A pálinkák és likőrök | 135 |
Felhasznált irodalom | 138 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.