1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Árképzés és áralkalmazás a vendéglátásban

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 46 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátóipari árszabályozások célkitűzése, hogy biztosítsák az alapvető árpolitika érvényesülését, az alapellátásnak tekinthető szolgáltatások területén, - a hatósági árformákon keresztül -... Tovább

Előszó

A vendéglátóipari árszabályozások célkitűzése, hogy biztosítsák az alapvető árpolitika érvényesülését, az alapellátásnak tekinthető szolgáltatások területén, - a hatósági árformákon keresztül - ugyanakkor másutt lehetőséget nyújtsanak a tényleges ráfordítások felszámítására a keresleti-kínálati viszonyok figyelembevételére, alkalmazkodva az egyes üzemeltetési formákhoz, az elszámoltatás rendszeréhez.
A vendéglátásban a szabad árak köre a legutóbbi árintézkedésekkel jelentősen bővült, ezáltal a hálózat döntő hányadában mód nyílik a ráfordítások és a tisztességes mértékű haszon szabad felszámítására.
A szabad árkategóriában különös jelentősége van a minőséggel arányos árnak, így az árak megítélésének a minőség az egyik legfőbb bázisa. Mind az egyedi, mint a csoportáraknál követelmény, hogy a készítmények összetételében, külső megjelenésében és a kiszolgálás körülményeiben mutatkozó jelentősebb különbség az árban kifejezésre jusson. Az egyes üzletek árai mindenkor tükrözzék az üzlet egyedi jellegét, az adott üzletosztályon belül a szolgáltatási színvonalhoz igazodva.
A reális és jogos ármegállapítás megítélésének egyik döntő tényezőjeként a jogszabály úgy intézkedik, hogy az árhoz kapcsolódó készítmény, szolgáltatás tartalmát minden esetben pontosan dokumentálni kell, (a kiszolgált étel milyen és mennyi nyersanyagból készült, a beszerzési áron mennyibe került, mennyi az adott ital beszerzési értéke, stb.). Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Üzletek osztályba sorolása7
Árformák a vendéglátásban7
Haszonkulcsok9
Ételek ármegállapítása10
Italok ára14
Egyéb árak és árképzési szabályok16
Szolgáltatások ára18
Szabadkasszás üzletek árképzése19
Szerződéses üzletek árképzése20
Jövedelemérdekeltségű üzletek árképzése21
A vendéglátásban előállított ipari termékek árkiszámítása22
Munkahelyi éttermek és munkahelyi büfék25
Beszerzési árak és árpolitika26
Az árkiszámítás módja, átváltozások végrehatjása28
Egyéb feladatok és áralkalmazási feltételek29
Szállodák (szálláshelyek) árai31
Árellenőrzés35
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem