1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Aprósütemények

Egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandó finomságok/Apró örömök minden alkalomra

Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Hagyományos receptek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-357-464-5
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Kekszek reggelire és alkalomra
50 dkg liszt, 50 dkg vaj, 40 dkg cukor, 5 tojás, 2 csomag sütőpor, likőr
A tepsi kikenéséhez: vaj
A puha vajat krémesre keverjük a cukorral. A tojásokat... Tovább

Előszó

Részlet:
Kekszek reggelire és alkalomra
50 dkg liszt, 50 dkg vaj, 40 dkg cukor, 5 tojás, 2 csomag sütőpor, likőr
A tepsi kikenéséhez: vaj
A puha vajat krémesre keverjük a cukorral. A tojásokat egyenként beleütjük, és alaposan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a likőrt. Az így kapott masszából téglalap alakú süteményeket formázunk, melyeket kivajazott tepsibe helyezünk, és egy villa segítségével különféle mintákat nyomunk rájuk. 180 °C-on 10-15 percig sütjük, és közben folyamatosan ellenőrizzük. Ha kissé "nemzetközivé" szeretnénk varázsolni a kekszeinket a francia petit fours sütik mintájára, akkor a tésztát töltsük egy habzsákba, melynek csillag alakú csővége van, és ennek segítségével formázzunk különféle alakú kekszeket (hosszúkásat, patkó, kör és S alakút). Végül minden kekszet díszítsünk fel valamivel (fél szem kandírozott cseresznyével, vagy egyéb kandírozott gyümölccsel, mandulaszeletekkel), és süssük meg. Vissza

Fülszöveg

Az olasz konyha legalább olyan változatos, mint Olaszország gyönyörű tájai. Nincs ez másképp az évszázadok óta népszerű aprósüteményekkel sem. A könyvben hagyományos olasz receptekkel találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy tájegység vagy ünnepkör jellegzetes és igen régóta kedvelt süteményét mutatja be. Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni.

Tartalom

Kekszek reggelire és alkalomra 3
Fenyőmandulás keksz 3
Lagacciói keksze 4
Novarai keksz 4
Vaiei és San Giorgió-i tallér 5
S alakú keksz 6
Spekulatius 6
Pevarini 7
San Vigilió-i lenmagos keksz 7
Bubbiói diós sütemény 8
Szent Hiláriusz cipőcskéi 8
Albesi al Barolo 9
Velencei kétszersült 10
Casale Monferrató-i keksz 11
Amaretto 12
Langai keksz 12
Tortonai dámacsók 13
Mandulás kétszersült 13
Szardíniai tortácskák 14
Mozart-golyó 14
Macskanyelv és anyósnyelv 15
Calabriai keksz 16
Mogyorós csók 16
Papassini 17
Gesztenyés keksz 18
Velencei keksz 19
Lekváros félholdak 20
Mandulás csók 21
Babapiskóta 21
Firenzei teasütemény 22
Fehér nugát 23
Habcsók 23
Mandulás aprósütemény 24
Piemonti babapiskóta 24
Rum baba 25
Marcipán 25
Ligúriai és veronai risini 26
Csúnya, de finom 27
San Vigilió-i keksz 28
Venetói keksz 28
Pugliai édes perec 29
Konyakmeggy 29
Piemonti cukros keksz 30
Gesztenyelisztes palacsinta 30
Birsalmasajt vagy birsalmacukorka 31
Mandulás grillázs 32
Szicíliai cannoli 32
Házi nápolyi 33
Saba 34
Csokisszalámi 34
Csörögefánk 35
Sült vaníliakrém 36
Rizsfánk 36
Trentói fánk 37
Szent József-napi fánk 38
Almafánk 39
Val di Bisenzió-i fánk 40
Trentinói párnácskák 40
Buranói keksz 41
Salornói strauben 42
Sienai keksz 43
Citromos keksz 44
Csokoládés trüffel 44
Ricottás fánk 45
Rumos fánk 46
Szardíniai ánizsos sütemény 46
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem