kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 245 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvszáma: 25 781/III/8284. Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Bevezetés | 3 |
Sütőipari fehértermékek gyártásismerete | 5 |
A sütőipari fehértermékek általános jellemzői és csoportosítása | 8 |
A sütőipari fehértermékek általános ismertető jelei | 8 |
A sütőipari fehértermékek készítéséhez felhasznált liszt | 9 |
A sütőipari fehértermékek nyersanygösszetétle | 9 |
A sütőipari fehértermékek drabsúlya | 10 |
A sütőipari fehértermékek tésztáinak feldolgozása (alakításai) módja | 10 |
A sütőipari fehértermékek kelesztési módjai | 12 |
A sütőipari fehértermékek sütési módja | 13 |
A sütőipari fehértermékek általános jellemzőinek összefoglalása | 14 |
A sütőipari fehértermékek csoportosítása | 15 |
A sütőipari fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái | 19 |
Lisztfelhasználási egyenérték (faktor) | 19 |
Számítások faktorral | 21 |
Számítási feladatok | 22 |
Anyagfelhasználási csoportnormák | 22 |
Számítások a fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormáival | 23 |
Számítási feladatok | 34 |
Vizes tésztából készített fehértermékek | 36 |
A vizes tésztából készített fehértermékek általános jellemzői | 36 |
Vizes zsemle | 38 |
A vizes zsemle minőségi és technológiai adatai | 38 |
A vizes zsemle gyártástechnológiája | 39 |
Hosszú zsemle | 45 |
A hosszú zsemle és a vágott zsemle minőségi és technológiai adatai | 45 |
A hosszú zsemle és a vágott zsemle gyártástechnológiája | 46 |
Dupla Zsemle | 47 |
Zsemlecipó | 48 |
A zsemlecipó minőségi és technológiai mutatói | 48 |
A zsemlecipó gyártástechnológiája | 49 |
Zsemlevekni | 50 |
A zsemlevekni minőségi és technológiai adatai | 50 |
A zsemlevekni gyártástechnológiája | 51 |
Főtt perec | 52 |
A főtt perec minőségi és technológiai adatai | 52 |
A főtt perec gyártástechnológiája | 53 |
Tejes tésztából készített fehértermékek | 57 |
A tejes tésztából készített fehértermékek általános jellemzői | 57 |
Tejes és sós kifi | 60 |
A tejes kifli és a sós kifli minőségi és technológia adatai | 61 |
A ejes kifli és a sós kifli gyártástechnológiája | 62 |
Császárzsemle | 66 |
A császárzsemle minőségi és technológiai adatai | 66 |
A császárzsemle gyártástechnológiája | 67 |
Lisztes francia és sós francia | 67 |
A lisztes francia és a sós francia minőségi és technológiai adtai | 68 |
A lisztes francia és a sós francia gyártástechnológiája | 69 |
Mexikói és kerek mexikói | 70 |
A mexikói és a kerek mexikói minőségi és technológiai adatai | 70 |
A mexikói és a kerek mexikói gyártástechnológiája | 71 |
Sós kalács | 72 |
A sós kalács minőségi és technológiai mutatói | 72 |
A sós kalcás gyártástechnológiája | 73 |
Kerek kis mákos és fonott kis mákos | 73 |
A kerek kis mákos és a fonott kis mákos minőségi és technológiai mutatói | 74 |
A kerek kis mákos és a fonott kis mákos gyártástechnológiája | 75 |
Tejes zsemle | 76 |
A tejes zsemle minőségi és technológiai mutatói | 76 |
A tejes zsemle gyártástechnológiája | 77 |
Győri páros zsemle | 79 |
A győri páros zsemle minőségi és technológiai mutatói | 79 |
A győri páros zsemle gyártástechnológiája | 80 |
Fonott nagy mákos | 81 |
A fonott nagy mákos minőségi és technológiai mutatói | 81 |
A fonott nagy mákos gyártástechnológiája | 82 |
Nagy kifli | 82 |
A nagy kifli minőségi és technológiai mutatói | 82 |
A nagy kifli gyártástechnológiája | 83 |
Óriás kifli | 83 |
Az óriás kifli minőségi és technológiai mutatói | 84 |
Az óriás kifli gyártástechnológiája | 84 |
Szegedi vágott kenyér | 85 |
A szegedi vágott kenyér minőségi és technológiai mutatói | 85 |
A szegedi vágott kenyér gyártástechnológiája | 86 |
Fonott kalács | 88 |
A fonott kalácsok minőségi és technológiai mutatói | 89 |
A fonott kalács gyártástechnológiája | 90 |
Egyszerű vajas tésztából készített fehértermékek | 92 |
Az egyszerű vajas tésztából készített fehértermékek általános jellemzői | 92 |
Vajas kifli | 95 |
A vajas kifli minőségi és technológiai mutatói | 95 |
A vajas kifli gyártástechnológiája | 96 |
Vajas karika | 99 |
A vajas karika minőségi és technológiai mutatói | 99 |
A vajas karika gyártástechnológiája | 100 |
Sós ród | 100 |
A sós rúd minőségi és technológiai mutatói | 101 |
A sós rúd gyártástechnológiája | 101 |
Bordás | 102 |
A bordás minőségi és technológiai mutatói | 102 |
A bordás gyártástechnológiája | 103 |
Paprikás kifli | 104 |
A paprikás kifli minőségi és technológiai mutatói | 104 |
A paprikás kifli gyártástechnológiája | 105 |
Uzsonnakenyér | 106 |
Az uzsonnakenyér minőségi és technológiai mutatói | 107 |
Az uzsonnakenyér gyártástechnológiája | 108 |
Mindszenti kalács | 109 |
A mindszenti kalács minőségi és technológiai mutatói | 110 |
A mindszenti kalács gyártástechnológiája | 111 |
Tojással dúsított, egyszerű vajas tésztából készített fehértermékek | 112 |
A tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készített fehértermékek általános jellemzői | 112 |
Briós | 117 |
A briósféleségek minőségi és technológiai mutatói | 117 |
A briós gyártástechnológiája | 118 |
Molnárka és vajas cipócska | 121 |
A molnárka és a vajas cipócska minőségi és technológiai mutatói | 121 |
A molnárka és a vajas cipócska gyártástechnológiája | 122 |
Orosházi banán | 123 |
Az orosházi banán minőségi és technológiai mutatói | 123 |
Az orosházi banán gyártástechnológiája | 124 |
Puffancs | 125 |
A puffancs minőségi és technológiai mutatói | 125 |
A puffancs gyártástechnológiája | 126 |
Finom fonott kalácsok | 127 |
A finom fonott kalácsok minőségi és technológiai mutatói | 127 |
A finom fonott kalácsok gyártástechnológiája | 129 |
Ökörszem | 130 |
Az ökörszem minőségi és technológiai mutatói | 130 |
Az ökörszem gyártástechnológiája | 131 |
Stefániakifli | 132 |
A stefániakifli minőségi és technológiai mutatói | 132 |
A stefániakifli gyártástechnológiája | 133 |
Bukta | 134 |
A bukta minőségi és technológiai mutatói | 135 |
A bukta gyártástechnológiája | 136 |
Foszlós kalács | 138 |
A foszlós kalács minőségi és technológiai mutatói | 138 |
A foszlós kalács gyártástechnológiája | 140 |
Kakaós foszlós kalács | 142 |
A kakaós foszlós kalács minőségi és technológiai mutatói | 144 |
A kakaós foszlós kalács gyártástechnológiája | 145 |
Kis kuglóf | 146 |
A kis kuglóf minőségi és technológiai mutatói | 147 |
A kis kuglóf gyártástechnológiája | 148 |
Kuglóf | 150 |
A kuglóf minőségi és technológiai mutatói | 151 |
A kuglóf gyártástechnológiája | 151 |
Rábaközi perec | 153 |
A rábaközi perec minőségi és technológiai mutatói | 154 |
A rábaközi perec gyártástechnológiája | 155 |
Sült perec | 156 |
A sült perec minőségi és technológiai mutatói | 157 |
A sült perec gyártástechnológiája | 157 |
Csavart sósrúd | 162 |
Omlós tésztából készített fehértermékek | 162 |
Az omlós tésztából készített termékek általános jellemzői | 163 |
Vajas pogácsa | 164 |
A vajas pogácsa minőségi és technológiai mutatói | 164 |
A vajas pogácsa gyártástechnológiája | 164 |
Tepertős pogácsa | 165 |
A tepertős pogácsa minőségi és technológiai mutatói | 166 |
A tepertős pogácsa gyártástechnológiája | 166 |
Pozsonyi kifli | 168 |
A pozsonyi kifli minőségi és technológiai mutatói | 169 |
A pozsonyi kifli gyártástechnológiája | 171 |
Diós és mákos tekercs | 172 |
A diós és a mákos tekercs minőségi és technológiai mutatói | 172 |
A diós és a mákos tekercs gyártástechnológiája | 174 |
Leveles tésztából készített fehértermékek | 175 |
A leveles tésztából készített termékek általános jellemzői | 175 |
Lapos vajas | 181 |
A lapos vajas minőségi és technológiai mutatói | 181 |
A lapos vajas gyártástechnológiája | 182 |
Rongyos kifli | 183 |
A rongyos kifli minőségi és technológiai mutatói | 183 |
A rongyos kifli gyártástechnológiája | 184 |
Leveles pogácsa | 185 |
A leveles pogácsa minőségi és technológiai mutatói | 185 |
A rongyos kifli gyártástechnológiája | 185 |
Sajtós rúd | 186 |
A sajtos rúd minőségi és technológiai mutatói | 188 |
A sajtos rúd gyártástechnológiája | 188 |
Kakaós és diós csiga | 189 |
A kakaós és diós csiga minőségi és technológiai mutatói | 189 |
A kakaós és diós csiga gyártástechnológiája | 189 |
Búrkifli | 191 |
A búrkifli minőségi és technológiai mutatói | 192 |
A búrkifli gyártástechnológiája | 192 |
Lekváros táska | 193 |
A lekváros táska minőségi és technológiai mutatói | 194 |
A lekváros gyártástechnológiája | 194 |
Tiroli rétesfélék | 195 |
A tirolirétes-termékféleségek minőségi és technológiai mutatói | 195 |
A tirolirétes-termékféleségek gyártástechnológiája | 197 |
Túrós táska | 198 |
A túrós táska minőségi és technológiai mutatói | 198 |
A túrós táska gyártástechnológiája | 199 |
Egyéb sütőipari termékek | 201 |
Kétszersült | 203 |
A kétszersült minőségi és technológiai mutatói | 205 |
A kétszersült gyártástechnológiája | 206 |
Hóvirág kétszersült | 208 |
A hóvirág kétszersült minőségi és technológiai mutatói | 208 |
A hóvirág kétszersült gyártástechnológiája | 209 |
Tartósított sajtos perec és sajtos rúd | 211 |
A tartósított sajtos perec és a tartósított sajtos rúd minőségi és technológiai mutatói | 211 |
A tartósított sjatos perec és a tartósított sajtos rúd gyártástechnológiája | 213 |
Sütőipari gyógykészítmények | 217 |
Graham kenyér | 221 |
A graham kenyér minőségi és technológiai mutatói | 224 |
A graham kenyér gyártástechnológiája | 224 |
Sószegény kenyér | 226 |
A sószegény kenyér minőségi és technológiai mutatói | 226 |
A sószegény kenyér gyártástechnológiája | 227 |
Diétás kenyér | 227 |
A diétás kenyér minőségi és technológiai mutatói | 228 |
A diétás kenyér gyártástechnológiája | 228 |
Diétás zsemle | 229 |
Levegő kenyér | 230 |
A levegő kenyér minőségi és technológiai mutatói | 230 |
A levegő kenyér gyártástechnológiája | 231 |
Diétás kétszersült | 232 |
A diétás kétszersült minőségi és technológiai mutatói | 232 |
A diétás kétszersült gyártástechnológiája | 233 |
Sütőipari termékek minőségi előírásai | 235 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.