1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anyag- és áruismeret I.

A vendéglátóipari szakközépiskolák és tanulóiskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21 355. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Megjelent 1100 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. AZ ÁRUISMERET TÁRGYA ÉS JELENTŐSÉGE 3
A helyes táplálkozás jelentősége 5
Az élelmiszerek kémiai felépítése 7
Az élelmiszerek szervetlen alkotórészei 7
Az élelmiszerek szerves alkotórészei 9
Az élelmiszerek minőségét meghatározó legfontosabb tényezők 11
A minőség biztosításának módjai 13
Az élelmiszerek romlásának okai 17
Az élelmiszerek romlása elleni védekezés módszerei 19
II. NÖVÉNYI EREDETŰ ÉLELMISZEREK 27
Gabonafélék 27
A gabonafélék elterjedése és legfontosabb fajtái 29
A gabonafélék malomipari feldolgozása 34
A feldolgozás termékei - Kereskedelmi búzalisztek 36
A lisztek csomagolása, tárolása, minőségi vizsgálata 37
A sütő- és tésztaipari termékek41
A kenyér 41
Sütőipari fehértermékek 46
A tésztaipar termékei 50
Zöldségfélék és gombák 54
A burgonyafélék 55
Káposztafélék 62
Gyökgumós zöldségnövények 64
Hüvelyesek 66
Hagymafélék 70
Kabakosok 71
Levélzöldségek 72
Évelő zöldségek 73
Gombák 74
A zöldségfélék tartósított terméke 76
Gyümölcsök 78
Almás termésű gyümölcsök 79
Csonthéjas gyümölcsök 81
Bogyós termésű gyümölcsök 84
Dinnyefélék 87
Száraztermésűek 88
Déligyümölcsök 89
Gyümölcskészítmények 91
Olajtartalmú magvak 94
Növényi eredetű kocsonyásító anyagok 97
Természetes édesítőszerek 98
Méz 107
Édesipari termékek 109
Cukorkák 109
Kakaós- és csokoládétermékek 114
Nugatok és nugatos készítmények 116
Tartós édesipari lisztesáruk 117
Gyorsfogyasztásra szánt édesipari lisztesáruk 120
Cukrászsütemények csomagolása, tárolása és minőségvizsgálata 124
Fagylaltok 125
III. NÖVÉNYI ÉS MESTERSÉGES ZSIRADÉKOK 128
A növényi zsiradékok kémiai összetétele 128
Zsiradékokat szolgáltató növények 128
Növényi eredetű étkezési zsiradékok előállítása 131
Növényi olajok 134
Növényi zsírok 136
Mesterséges ételzsírok 137
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem