1.066.888

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Túléléstől a tálalásig (dedikált példány)

Kényeztető diétás szakácskönyv, nem csak haladóknak/Cukorbetegségben vagy szövődményében szenvedőknek, a cukorbetegség kialakulását megelőzni szándékozóknak, a cukorbetegségben szenvedők hozzátartozóinak, fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak és az egészségüket féltőknek, az egészségügyi intézmények élelmezési vezetőinek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Minerva Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 228 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-89010-5-7
Megjegyzés: Gieler György, az egyik szerző által dedikált példány. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A világ orvosai, tudósai fáradhatatlanul harcolnak azért, hogy legyőzzék a különböző betegségeket. Ebben a küzdelemben az elhízás is népbetegségnek számít. Hazánkban rendkívül magas az elhízottak száma, az emberek többsége a helytelen táplálkozás miatt betegszik meg.
A betegségek legtöbbször kényszerű lemondással járnak, de ettől még el lehet úgy készíteni az ételeket, hogy azok jóízűek és változatosak legyenek. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a betegnek nemcsak a kórházban kell megkapnia a megfelelő diétát, hanem hazatérve, szerettei között is. Könyvünk diétás étrendje segít abban, hogy a sütés-főzés ne jelentsen terhet a családnak. Elméleti és gyakorlati tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogy aki gyakran kiszolgáltatottként kénytelen az ágyat nyomni, legalább ne teherként élje meg az étkezést.
A Túléléstől a tálalásig a gazdaságos ételleírások mellett tápanyag táblázatokkal és minta étrendekkel nyújt segítséget a betegek életminőségének jobbításához és azoknak is, akik... Tovább

Fülszöveg

A világ orvosai, tudósai fáradhatatlanul harcolnak azért, hogy legyőzzék a különböző betegségeket. Ebben a küzdelemben az elhízás is népbetegségnek számít. Hazánkban rendkívül magas az elhízottak száma, az emberek többsége a helytelen táplálkozás miatt betegszik meg.
A betegségek legtöbbször kényszerű lemondással járnak, de ettől még el lehet úgy készíteni az ételeket, hogy azok jóízűek és változatosak legyenek. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a betegnek nemcsak a kórházban kell megkapnia a megfelelő diétát, hanem hazatérve, szerettei között is. Könyvünk diétás étrendje segít abban, hogy a sütés-főzés ne jelentsen terhet a családnak. Elméleti és gyakorlati tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogy aki gyakran kiszolgáltatottként kénytelen az ágyat nyomni, legalább ne teherként élje meg az étkezést.
A Túléléstől a tálalásig a gazdaságos ételleírások mellett tápanyag táblázatokkal és minta étrendekkel nyújt segítséget a betegek életminőségének jobbításához és azoknak is, akik egyszerűen csak az ízletes vegetáriánus ételeket kedvelik.
Sikeres gyógyulást és jó étvágyat kíván minden kedves olvasónak:
a Kiadó Vissza

Tartalom

Előszó 1
I. fejezet - Antalicz Miklós: A diéta és az orvosi kezelés egysége 10
Mi a cukorbetegség? 10
A diabétesz kezelése 11
Kinek ajánljuk a könyvet? 11
Mit egyenek az egészséges hozzátartozók? 12
A diétás ételekről alkotott kép köznapi háttere 12
Általános étrendi tanácsok 13
A cukorbetegség tünetei 14
Hogyan előzhető meg a 2. típusú cukorbetegség? 14
Cukor a vérben 16
A glikémiás index fogalma 17
Hemoglobin Alc 19
Cukor a vizeletben 19
Aceton a vizeletben 20
Az alacsony vércukorszint: a hipoglikémia 21
A magas vércukorszint szövődményei 21
A jellemző szövődményekről bővebben 23
A láb károsodása 23
A diétás étrend jogi háttere 24
Mesterséges édesítőszerek használata 26
Szénhidrátok, monoszaharidok (cukrok), cukoralkoholok 26
A monoszaharidok biológiai lebomlása 29
Oligoszaharidok (cukorhoz hasonló összetett szénhidrátok) biológiai lebontása 30
Poliszaharidok (cukorhoz nem hasonló összetett szénhidrátok) biológiai lebontása 30
A Dia-Wellness élelmiszerek étrendi és élettani hatása 31
Dia-Wellness lisztkeverék 33
Dia-Wellness cukorhelyettesítő 33
II. fejezet - Gieler György: Bevezetés a diétás-vegetáriánus étkezés rejtelmeibe 35
Az élet meghosszabbításának formái 35
A diétáról általában 36
Diétás ételkészítés a kórházi- vagy nagykonyhákon 37
- Nyersanyagok beszerzése 37
- Mit jelent az egyéni ételkészítés? 38
- Nyersanyagok előkészítése 39
A vegetáriánus étkezés jótékony hatása a különböző betegségekre 40
A vegetáriánus étkezés fajtái 40
Vegetáriánus receptek 42
Könnyű diétás ételek, 4 személyre 82
Hasnyálmirigy diéta 87
A cukorbetegek étrendje 100
Máj- és epebetegek diétái 110
Bél- és vesebetegségek 117
A szív és magas vérnyomás betegségei 124
Roboráló (felerősítő) diéta 132
A gluténérzékenység (búzafehérje- vagy lisztérzékenység) és diétái 141
A laktózérzékenység (tejcukor érzékenység) és diétái 143
Alapélelmiszerek tápérték adatai 145
- Húsok, belsőségek, halak 145
- Tejtermékek 146
- Zöldségfélék 146
- Gabonák, őrlemények 147
- Hüvelyes és olajos magvak, gombák 147
- Gyümölcsök 148
- Tojás 148
III. fejezet - Antalicz Miklós, Gangéi András: Kepes diétás receptgyűjtemény
Diabetikus, szénhidrátcsökkentett, glutén- és laktózmentes receptek 149
Diétás ételek 149
- Brokkoli krémleves 150
- Csirkehúsleves 152
- Tengeri hal kapros joghurtos mártásban 154
- Kotlett zöldségágyon 156
- Csirkemell Dia-Wellness lisztkeverékben 158
- Darált csirkemell finom füvekkel, amerikai grillzöldséggel 160
Dia-Wellness lisztkeverékből és cukorhelyettesítőből készült sütemények, desszertek 163
- Hagymás-megyeri fűszeres kenyér 164
- Rozsos-tönkölyös uzsonnakenyér 164
- Sós aprósütemények 166
- Dia-Wellness pizza 168
- Dia-Wellness száraztészta 170
- Dia-Wellness nokedli készítése 170
- Dia-Wellness lángos 172
- Dia-Wellness palacsinta 172
- Dia-Wellness piskóta, nehéz felvert 174
- Aprósütemények, vaníliáskeksz, édes tealinzer 176
- Dia-Wellness kókusztekercs 178
- Túrótorta gyümölcsökkel 180
- Dia-Wellness tejszínes szeletek, gyümölcsöntetekkel 182
Sütemények Dia-Wellness félkészkeverékekből 185
- Dia-Wellness narancsos piskóta rolád 186
- Velencei álom pohárdesszert, Feketeerdei pohárdesszert 188
- Dia-Wellness sacher szelet 190
- Vaníliás muffin 192
- Dia-Wellness camambert áfonyás muffin 192
Dia-Wellness analóg mézzel készült édességek 194
- Dia-Wellness analóg mézescsók 194
- Dia-Wellness analóg mézes gyümölcssaláta 195
Dia-Wellness kakaós nassolóval készült termékek 196
- Csokis, almás muffin 196
Glutén- és laktózmentes pékáruk 198
- Gluténmentes diós-szilvás torta 198
- Gluténmentes foszlós kalács 198
- Gluténmentes kenyér készítése 200
- Glutén- és laktózmentes kakaós piskóta készítése 200
- Gluténmentes palacsinta 201
- Gluténmentes muffin 201
IV. fejezet - Összefoglaló táblázatok 202
Dia-Wellness alapanyagok 202
Cukorhelyettesítők tápanyag- és energiaértékei 204
Lisztek tápanyag- és energiaértékei 206
V. fejezet - Dia-Wellness termékkatalógus 207
Tárgymutató 225
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem