1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell

Az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. törvény, a végrehajtásáról szóló 1/1996. (I. 9.) FM-NM-KM együttes rendelet és a módosítására kiadott 35/1996. (XI. 30.) FM-NM-KM együttes rendelet szövege kommentárja

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím: Minőségügyi ismeretek az élelmiszer-gazdaságban
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-9121-02-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Többéves előkészítő munka után 1996. január elején hatályba lépett az új Élelmiszer Törvény és együttes végrehajtási rendelete, amelyet az alkalmazás első tapasztalatai alapján 1996 őszén... Tovább

Előszó

Többéves előkészítő munka után 1996. január elején hatályba lépett az új Élelmiszer Törvény és együttes végrehajtási rendelete, amelyet az alkalmazás első tapasztalatai alapján 1996 őszén módosítottak.
Újabb rendeletek sora van előkészítés alatt, amelyek a Törvény felhatalmazása alapján lépnek hatályba. Folyamatosan jelennek meg az Élelmiszerkönyv előírásai és irányelvei is. Megkezdődött és a következő 2-3 évben be is fejeződik a magyar élelmiszerjogi szabályozás megújulása.
Miért van erre szükség? Mi a lényege? Mit jelent mindez a fogyasztóknak és az előállítóknak?
Szükségességét röviden és leegyszerűsítve az Európai Unióhoz való igazodással szokták magyarázni. Igaz ez is, de a valódi igazság mélyebben van. A magyar nép szeretne olyan vagy legalább ahhoz fogható életminőséget, amilyen Európa fejlettebb, tőlünk nyugatra lévő országai polgárainak van. Ennek egyetlen, belátható időn belüli esélye az Európa 15 fejlett országát gazdasági egységbe fogó Európai Unióba való bekerülés. Ennek pedig első lépcsője jogi rendszerünk - így az élelmiszerjog - harmonizálása.
A magyar élelmiszerjog megújításának tehát az a lényege, hogy fokozatosan - a magyar fogyasztók igényeit, a magyar élelmiszeripar lehetőségeit és az EU elvárásait egyaránt figyelembe véve - átvegyük az Európai Unió előírásait. Az elemzések azt mutatják, hogy 3-4 éven belül az élelmiszer-biztonsággal és -minőséggel kapcsolatos szabályok 90-95%-át Magyarország, a magyar élelmiszeripar különösebb megrázkódtatás nélkül át tudja venni. Vissza

Tartalom

Bevezetés 7
Az 1995. évi XC. törvény az élelmiszerekről 9
Általános rendelkezések 10
Értelmező rendelkezések 12
I. fejezet. Az élelmiszerek előállításának általános feltételei 19
II. fejezet. Minőségi feltételek 46
A Magyar Élelmiszerkönyv 47
III. fejezet. A forgalomba hozatal feltételei 52
IV. fejezet. A csomagolás 62
A fogyasztók tájékoztatása 67
V. fejezet. Hatósági ellenőrzés 94
VI. fejezet. Hatósági intézkedések 107
Minőségvédelmi bírság 108
VII. fejezet. Vegyes és záró rendelkezések 111
Mellékletek 120

Rácz Endre

Rácz Endre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rácz Endre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell
Állapot:
2.340 Ft
1.170 ,-Ft 50
11 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell Amit az Élelmiszer Törvényről a vállalkozóknak tudni kell

A borító enyhén foltos.

Állapot:
2.340 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba