1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amit a fagylaltról tudni kell

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az eddig megjelent cukrászipari kérdésekkel foglalkozó művek a fagylaltról, készítésének technológiájáról csak szűkszavúan emlékeztek meg. Még kevésbé foglalkoztak a termelési problémákkal, az üzemek gazdaságos működésével, helyes megszervezésével és az újszerű értékesítési lehetőségekkel.
Szerzőnk nagyon alapvetően ismerteti mindezeket, de gazdag receptúra anyagot is nyújt művében a szakembereknek. A hagyományos fagylaltfélék mellett megtaláljuk a parfék, jégkrémek és a kiegészítő áruk különféle fajtáit.
A mű megjelenését indokolja az is, hogy a fagylaltról új szabvány, számos újabb hatósági rendelkezés született, amelyek ismerete minden szakember számára kötelező.

Tartalom

Előszó3
A fagylalt rövid története5
A fagylalt táplálkozástani jelentősége5
A fagylalt vendéglátóipari jelentősége8
A fagylalt fogalma9
A fagylaltkészítés nyers- és járulékos anyagai11
A fagylaltkészítés nyersanyagai12
Folyékony nyersanyagok12
Szilárd nyersanyagok23
A fagylaltkészítés járulékos anyagai27
A fagylalt készítése45
A felhasználásra kerülő anyagok előkészítése46
Folyékony nyersanyagok előkészítése46
Szilárd nyersanyagok előkészítése50
Járulékos anyagok előkészítése51
A fagylaltkeverék elkészítése56
A fagylaltkeverék szűrése60
A fagylaltkeverék egyneműsítése60
A fagylaltkeverék lehűtése61
A fagylaltkeverék fagyasztása65
A fagylalt anyagnormájának (összetételének) megtervezése70
A fagylaltgyártás fejlesztésének alapelvei78
A fagylaltkészítés előkészítő műveletei során használatos aprítógépek88
A fagylaltkeverék összeállításához, elkészítéséhez szükséges gépek, berendezések, felszerelések93
A fagylaltkeverék szűréséhez, homogenizáláshoz, elő- és utóhűtéséhez szükséges gépek és berendezések100
A fagylaltüzemek tervezési irányelvei100
Az egyes helyiségekre vonatkozó előírások105
A fagylaltüzemek létesítésének néhány elvi kérdéséről113
Fagylaltfajták128
Egyszerű fagylaltok146
Stabilizáló (állományjavító) anyagokkal készített fagylaltok146
Stabilizáló anyagokkal készített (hűtött vagy mélyhűtött) habfélék160
Parfék165
Különleges fagylaltok170
Fagylaltokhoz való sütemények180
A fagylaltkeverék és fagylalt szállítása, tárolása, minta vétele185
A fagylalt minőségének érzékszervi és műszeres ellenőrzése189
A fagylalt értékesítése193
A fagylalt értékesítéséhez szükséges gépek és berendezések kezelése, karbantartása és javítása, idényre való előkészítése209
Az értékesítő helyek tisztasági-egészségügyi előírásai226
Poharas fagylaltok készítése218
A fagylalttermelés és értékesítés egyes üzemgazdasági kérdései224
A termelés és értékesítés összhangja224
A gazdaságossági számítás alapja230
Munkavédelmi előírások236
A fagylalt előállítására, értékesítésére vonatkozó rendeletek, utasítások241
A fagylaltkészítés és értékesítés távlati fejlesztési lehetőségei242
Felhasznált szakirodalom245
Betűrendes tárgymutató247

Rudnay János

Rudnay János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Rudnay János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem