kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
A fagylalt rövid története | 5 |
A fagylalt táplálkozástani jelentősége | 5 |
A fagylalt vendéglátóipari jelentősége | 8 |
A fagylalt fogalma | 9 |
A fagylaltkészítés nyers- és járulékos anyagai | 11 |
A fagylaltkészítés nyersanyagai | 12 |
Folyékony nyersanyagok | 12 |
Szilárd nyersanyagok | 23 |
A fagylaltkészítés járulékos anyagai | 27 |
A fagylalt készítése | 45 |
A felhasználásra kerülő anyagok előkészítése | 46 |
Folyékony nyersanyagok előkészítése | 46 |
Szilárd nyersanyagok előkészítése | 50 |
Járulékos anyagok előkészítése | 51 |
A fagylaltkeverék elkészítése | 56 |
A fagylaltkeverék szűrése | 60 |
A fagylaltkeverék egyneműsítése | 60 |
A fagylaltkeverék lehűtése | 61 |
A fagylaltkeverék fagyasztása | 65 |
A fagylalt anyagnormájának (összetételének) megtervezése | 70 |
A fagylaltgyártás fejlesztésének alapelvei | 78 |
A fagylaltkészítés előkészítő műveletei során használatos aprítógépek | 88 |
A fagylaltkeverék összeállításához, elkészítéséhez szükséges gépek, berendezések, felszerelések | 93 |
A fagylaltkeverék szűréséhez, homogenizáláshoz, elő- és utóhűtéséhez szükséges gépek és berendezések | 100 |
A fagylaltüzemek tervezési irányelvei | 100 |
Az egyes helyiségekre vonatkozó előírások | 105 |
A fagylaltüzemek létesítésének néhány elvi kérdéséről | 113 |
Fagylaltfajták | 128 |
Egyszerű fagylaltok | 146 |
Stabilizáló (állományjavító) anyagokkal készített fagylaltok | 146 |
Stabilizáló anyagokkal készített (hűtött vagy mélyhűtött) habfélék | 160 |
Parfék | 165 |
Különleges fagylaltok | 170 |
Fagylaltokhoz való sütemények | 180 |
A fagylaltkeverék és fagylalt szállítása, tárolása, minta vétele | 185 |
A fagylalt minőségének érzékszervi és műszeres ellenőrzése | 189 |
A fagylalt értékesítése | 193 |
A fagylalt értékesítéséhez szükséges gépek és berendezések kezelése, karbantartása és javítása, idényre való előkészítése | 209 |
Az értékesítő helyek tisztasági-egészségügyi előírásai | 226 |
Poharas fagylaltok készítése | 218 |
A fagylalttermelés és értékesítés egyes üzemgazdasági kérdései | 224 |
A termelés és értékesítés összhangja | 224 |
A gazdaságossági számítás alapja | 230 |
Munkavédelmi előírások | 236 |
A fagylalt előállítására, értékesítésére vonatkozó rendeletek, utasítások | 241 |
A fagylaltkészítés és értékesítés távlati fejlesztési lehetőségei | 242 |
Felhasznált szakirodalom | 245 |
Betűrendes tárgymutató | 247 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.