kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Springer Hungarica |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 68 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7922-01-6 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó a magyar kiadáshoz | 5 |
Csak egy szóra, mielőtt továbbolvasná | 7 |
Az újszülött még nem "kész" gyermek | 8 |
A helyes táplálás a csecsemő számára létfontosságú | 8 |
Alapkérdés: késztermék vagy otthon főzött étel? | 9 |
Egészséges táplálkozás az első életévben? | 10 |
Energia szükséges a növekedéshez és a fejlődéshez | 11 |
Ételeink összetétele | 12 |
Szénhidrátok: tejcukor, gabonafélék, zöldség és gyümölcs | 12 |
Zsírok: vaj és csíraolaj | 12 |
Fehérjék: tejtermékek, tojás, hús, burgonya és gabonafélék | 13 |
Folyadék | 14 |
Vitaminok | 14 |
Ásványi anyagok | 15 |
A helyes táplálkozást is tanulni kell | 17 |
Szopni igen - üvegből nem | 17 |
Ha a baba éjjel a legéhesebb | 18 |
Dráma a kanállal | 18 |
Nem akar a gyerek enni! | 19 |
Meddig szoptassunk? | 19 |
Kövér a gyerek! | 20 |
Étkezéssel kapcsolatos problémák | 21 |
Mitől vörösödik ki a baba bőre? | 21 |
Okoz-e hiányos táplálkozást a gyerek egyoldalú ízlése? | 21 |
Cukorkát, édességet hozó nénik | 22 |
Vegetáriánus koszt? | 22 |
Káros anyagok maradványai az anyatejben | 23 |
Nitrát: hatások és határértékek | 23 |
Károsak-e a tartósítószerek? | 24 |
Mit tegyünk radioaktív fertőzés veszélye esetén? | 24 |
Mindig jól fejlődik a bukogató csecsemő? | 24 |
Mit tegyünk, ha kemény a széklet? | 25 |
A hasmenés veszélyes! | 25 |
Ha fáj a baba hasa | 26 |
A láz elveszi az étvágyat | 26 |
Csökkent tűrőképesség és túlérzékenység bizonyos ételek iránt | 26 |
Lisztérzékenység (cöliákia) | 27 |
Az egészséges bébikonyha | 28 |
Csökkentsük a káros anyagok bevitelét! | 28 |
Pároljunk kíméletesen! | 29 |
Fűszerezzünk helyesen! | 29 |
Hogyan aprítsuk fel a babaételt? | 29 |
Készítsük magunk a gyümölcsleveket! | 30 |
Fertőtlenítés - sterilizálás | 30 |
Időt és pénzt takaríthatunk meg | 31 |
Főzzünk előre! | 31 |
Kombinált konyha | 31 |
Az értékes élelmiszer nem feltétlenül drága | 31 |
Az első négy hónap ételei | 32 |
Az anyatej a legjobb! | 32 |
Melyik csecsemőtápszer a jó? | 33 |
Ha a tejtápszert magunk készítjük | 33 |
Az első magunk főzte tej | 34 |
Milyen pelyhet, cukrot, tejet használjunk? | 35 |
Nyers ételt születéstől kezdve? | 35 |
Hogyan bántjunk a babával? | 35 |
Kötött ritmus vagy akkor egyen amikor akar? | 36 |
Ha fogytán az anyatej | 36 |
A böfizés | 36 |
Ételek 4 hónapostól 8 hónapos korig | 37 |
Amit már ehet a gyerek | 37 |
Délben: főzelék | 37 |
Az első zöldségpüré | 38 |
Tojás fészekben | 38 |
Spenótpüré | 39 |
Spenótkocka tejjel | 39 |
Burgonyapüré friss paradicsommal | 40 |
Édesköménygumó-főzelék | 40 |
Este: tejes pép | 41 |
Az első teljestejes kása | 41 |
Rizsnyákos tej málnalével | 42 |
Darakása szőlővel - kanalazásra | 42 |
Kétszersült tejjel és sárgarépával | 43 |
Tejjel és almával készült zabkása | 43 |
Friss, teljes kiőrlésű gabonakása | 43 |
Délután: gabonás-gyümölcsös püré | 44 |
Gyorsan elkészíthető gabonapelyhes-gyümölcsös püré | 44 |
7-mag pehely mandarinnal | 45 |
Banános kása | 45 |
Őszibarackos kása | 45 |
Cseresznyés rizs | 46 |
Étkezések között: gyümölcslé és gyümölcs | 46 |
Ételek 8 hónapostól 12 hónapos korig | 47 |
Átállás a kisgyermekkosztra | 47 |
Már rághat is | 47 |
Főzelékfélék | 47 |
Karalábéfőzelék | 48 |
Tejszínes burgonya karfiollal | 48 |
Mézes sárgarépa burgonyahabbal | 48 |
Püré kelbimbólevélkékkel | 49 |
Sárgarépás rizs csirkehússal | 49 |
Édes, tejes ételek | 49 |
Rizspuding | 50 |
Müzli | 50 |
Csokoládés hajdinakása | 50 |
Gabonapehely-mix | 51 |
Daraszeletek | 51 |
Utóételek | 51 |
Sárgarépás, narancsos puding | 51 |
Szőlőkompót | 52 |
Banán-narancs krém | 52 |
Gyümölcsjoghurt | 52 |
Tejszínes földieper | 53 |
Készítsünk a nagyokéból a kicsinek valót! | 53 |
Vagdalt pulykamell cukkinivel | 53 |
Burgonya pettyesmártással | 54 |
Pörkölt tésztával és fejessalátával - Salátafőzelék tésztával és hússzeletekkel | 54 |
Tésztaleves hússal | 55 |
Zöldséges rizs májjal | 56 |
Csirkehússzelet rizibizivel | 56 |
Kézzel enni | 57 |
Spenótbékák | 57 |
Töltött cukkini | 57 |
Póréhagyma-rudacskák | 58 |
Banános szendvics | 59 |
Földiepres szendvics | 59 |
Retekszeletek kenyéren | 59 |
Avokádós és paradicsomos szendvics | 60 |
Főzzünk előre! | 61 |
Főzelék egy egész hónapra | 61 |
Hús a déli főzelékhez | 61 |
Tavaszi főzelék | 62 |
Földieper-banán püré | 62 |
Májpüré a déli főzelékhez | 63 |
Italok | 64 |
Sárgarépalé | 64 |
Szőlőlé | 64 |
Görcsoldó tea | 64 |
Nyugtató tea | 64 |
Tárgymutató | 65 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.